Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kovgyulus által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (31)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.02.21. 21:17
Hamarosan megírom tapasztalataimat az Eplényi pályáról, de előtte egy eseményt ki kell emelnem amelyhez hasonlóról én még nem hallottam.
Ma a gyermekeimmel és a lányom barátnőjével voltunk síelni Eplényben. Felmentünk az 1-es pálya tetejére és onnan indultunk lefelé. A gyermekek mentek elől én egy kicsit később indultam, mert készítettem pár fényképet, ezért 1-2 perccel később értem le. A lányom és a barátnője lent a felvonó mellett várt és elmesélték, hogy egyikük összeütközött valakivel a pálya középső részén és akivel összeütközött annak eltörött a síbotja. Ők hárman voltak (két idősebb úr és egy hölgy) és közölték a 13 éves lányokkal, hogy véleményük szerint ők (illetve egyikük) okozta az ütközést (a lányok szerint nem ők okozták) ezért elvették a síbotját és közölték vele, hogy akkor kaphatja vissza, ha kifizeti az ő botjukat. Ezek után próbáltam megkeresni őket, de sajnos nem sikerült, így ezúton üzennék nekik:
- Az általuk ellopott bot az én tulajdonomat képezte.
- Nem két 13 éves lánnyal kell nagyképűsködni, hanem ha a gyermekemmel és az általam felügyelt másik gyerekkel van valakinek problémája akkor azt velem beszélje meg és akkor legyen nagy az arca.
- A bűnösként megjelölt lány kiválóan tud síelni, de ennek ellenére -eltérően a pályán látott néhány nem normális embertől- nem száguldozott a pályán, a lányommal együtt síelt aki csak kezdő síelő.

Ha netán olvassa ezt a fórumot az aki elvette a síbotomat annak üzenném, hogy tartsa meg és legyen vele „boldog”.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.02.21. 20:53
Ha valakit érdekel akkor adok egy gyors hójelentést.

A pálya honlapján ezt írták a mai napra:
„Az 1-es, 2-es és a tanulópálya üzemel a délelőtti órákban az állapotuk kiváló, délutánra enyhén latyakos, összetúrt, de jól síelhető!”

Na akkor nézzük a tényeket:

Az 1-es pálya felső és alsó szakasza tényleg egészen jól síelhető, de a pálya közepe már 11 órakor tiszta „túrásból” állt.
A 2-es pálya szerintem csak az 1-es átkötőig üzemel és délutánra már sok helyen barna foltos és jó pár helyen már földes és köves volt ezért mi fél háromtól már nem is mentünk ezen.
Dobok fel pár képet, amelyek ma készültek.

Igaz, hogy én eddig csak Ausztriában síeltem, de a kiváló állapotról nekem eddig más volt az elképzelésem.
DSCF3130.JPG
DSCF3150.JPG
DSCF3156.JPG
DSCF3179.JPG
DSCF3180.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.02.19. 18:28
A tegnapi nap ismét ellátogattunk a Wenigzell-i sípályára. Az idő gyönyörű szép, napos a hőmérséklet kb. +2 Celsius fok. A pálya kiváló, a hó egy kicsit tapadós.
Fél tíz felé értünk a pályához, a parkoló ekkor körülbelül a harmadáig volt, délutánig már teljesen tele lett. A pályán és a hűttében szerzett tapasztalatok alapján véleményem szerint a vendégek kb. fele magyar volt. A velünk együtt jött barátaink még nem jártak ezen a pályán, egy része már haladó tudású síelő a többi részének pedig most volt életében először léc a lábán, ezért a csapat két felé oszlott. Egyik fele élvezte a síelést a másik fele pedig próbált ismerkedni a síelés rejtelmeivel. A nap eredményeként a haladó síelők jól elfáradtak és úgy nyilatkoztak, hogy ezért a bérlet árért egy teljesen korrekt szolgáltatást kaptak, a kezdők pedig azt mondták, hogy valószínűleg újabb alkalommal is megpróbálják ezt a sportot. A kezdő „részleg” természetesen bérlet nélkül tudott ismerkedni a síelés alapjaival. Ez a megoldás egyébként nem általános de lehet, hogy célravezető, ugyanis a tanulókból lehetnek később a pálya fizetős vendégei.
Délután volt egy verseny ezért a pálya egy részét lezárták. A felső csákányost lehetett mindenféle probléma nélkül használni, de az alsóhoz már kicsit problémásabb volt lejutni. Az út feletti felüljárónál a pálya amúgy is beszűkül, de a verseny miatt kb. felét még le is zárták, így az amatőrebbeknek gondot okozott a szűk helyen való lejutás.
A nap során még annyi volt a probléma, hogy a felső csákányos felvonó egy csomó embernek (többek között nekünk sem) nem akarta leolvasni a bérletét ezért a kezelő folyamatosan nyomkodott valamilyen távvezérlőt.
A hűttében kellemes meleg fogadta a vendégeket és 7,8 euróért tisztességes adag Wiener Schnitzel-t adnak. Az egyik pincérnő magyar, ezért akinek gondja van a német nyelvvel az is meg tudja oldani a rendelést.
Miután kellemesen elfáradtunk három óra felé abbahagytuk a síelést, bepakoltunk és fél hatkor már otthon pihengettünk a kényelmes fotelban.

Készítettem pár fényképet és videót is, a fényképeket felteszem most a videót pedig majd feltöltöm, ha megvágtam.
Közben megvan a vágás is, így itt vannak az ígért videók:

A rövid csákányos felvonó: https://sielok.hu/video/847732/

A hosszú csákányos felvonó: https://sielok.hu/video/700294/

Kalandozás a pályán: https://sielok.hu/video/355624/
P1140296.JPG
P1140328.JPG
P1140287.JPG
P1140297.JPG
P1140279.JPG
P1140285.JPG
P1140291.JPG
P1140337.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.29. 21:24
Szia Zsolt!

Tudnál nekem abban segíteni, hogy februárban melyik szombaton lesz esetleg verseny a Wenigzell-i pályán?

Ui: Természetesen nem azért kérdezem, mert indulni akarok.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.24. 12:54
Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni.

A sí terület térképén láttam, hogy a Mönichkirchen-i oldalon a valahol az alsó 4 üléses felvonó mellett van egy „Kinderland”. A kép szerint elvileg itt is van egy rövid felvonó.

A kérésem az lenne, hogy aki már volt ott az írja meg, hogy ott valójában mi is van.

Milyen és milyen hosszú felvonó, milyen lejtésű és milyen hosszú pálya? Ide kell-e síbérletet venni?


A segítséget előre is köszi.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.15. 18:47
Kedves Zsolt!

Én csak objektívan próbáltam leírni tapasztalataimat, amelyek részben pozitívak részben pedig negatívak.

Azért had fűzzek pár gondolatot az általad írtakhoz.
Ha már az étteremről írtál akkor leírom ezzel kapcsolatos tapasztalatomat is. A gyermekeinket próbáljuk önállóságra nevelni és ennek keretében adtunk nekik pénzt, hogy vásároljanak maguknak valamit. Miután kb. öt perc után sem jöttek vissza akkor a feleségem utánuk ment és kiderült, hogy azóta a pult előtt álltak és senki sem kérdezte meg tőlük, hogy esetleg mit szeretnének (egyébként az egyik gyermekem beszél németül a másik pedig angolul).

Nem biztos, hogy nekem a vakszolással van a problémám, hanem inkább a tudás hiányával (most volt ötödször a lábamon síléc ami szerintem még igen messze van a sí tudástól).

Lehet, hogy igazad van és évek múlva majd esetleg mosolyogni fogok, hogy egy ilyen felüljáróról nem vagy csak félve mertem lemenni, de a helyzet az, hogy ahogy én láttam rajtam kívül még elég sok embernek problémát okozott. A síelők jelentős része megállt ott és kis tanakodás után félve indult tovább. Szerintem ez egy bátortalan kezdőnek akár a kedvét is elveheti a további síeléstől. Az egyik beszámolóban azt írja valaki, hogy akár a felüljáró előtt is ki lehet lépni a csákányos felvonóból és akkor ki lehet hagyni ezt a meredek szakaszt. Ez így igaz csak a helyzet az, hogy megfelelő kilépéshez már szükséges valamilyen szintű sí tudás, mert különben csak esés (és a felvonó megállítása) lesz a vége.

Azt írod, hogy a csákányos felvonót minden síelőnek tudni kell használni. Biztosan igazad van, de ahol én eddig voltam ott a személyzet egész nap ott állt a felvonó mellett és adta alám a csákányt.
Az alsó felvonónál a kaput szerintem nem jótékonyságból nyitották ki, mert amikor odaértünk akkor még nem volt szabadra állítva és a kezelő bent ült a kabinban és kint nem volt senki. Később már ugyanő volt kint és mivel csak egyedül volt ezért gondolom a problémák elkerülése miatt állította szabadra a kapukat.

Az ár az tényleg nagyon méltányos, ez az én véleményem is, főleg annak tükrében, hogy nekem Eplény is ugyan ilyen messze lenne mint Wenigzell.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.14. 22:17
Azt olvastam a sielok.hu-n, hogy a Wenigzell-i pálya egy tipikusan kezdő pálya, ezért a mai napon ellátogattunk a családdal ezen helyre.
Akkor nézzük a tapasztalatokat.
Időjárás: a "zszs31" által ajánlott (egyébként általam is használt) bergfex.com szerint az időjárás döntően napos lesz és kevesebb, mint 1 cm hó esik. Ehhez képest az idő döntően felhős volt és néha elég rendesen esett a hó. A nap csak talán összesen két órát ha sütött.
Parkoló: Mi kb. 10 óra 20-kor értünk oda és az egyébként nem túl nagy parkoló dugig volt autóval, már az út szélén is végig parkoltak. Körülbelül fél egy körül a parkoló jelentősen kiürült, mert arra vége lett valamilyen gyermek versenynek ami miatt a rövidebb felvonó melletti pályarész jó részét lezárták.
Pálya: Tegnap éjszaka, vagy ma hajnalban esett kb. 10 cm friss hó, ezért most sikerült megtapasztalnom milyen is tömörítetlen porhóban síelni. Aki még nem próbálta annak elárulom, hogy a léc nemigen csúszik benne és nekem néha sikerült párszor közelről is kapcsolatba kerülni vele (mondhatnám azt is, hogy tanyáztam párat). A nap folyamán aztán a síelők egy kicsit tömörítették a pályát, de 3 óra felé már a pálya jelentős része igen csak buckás lett. A változatosság kedvéért fél kettő tájban most a pálya egy másik részét zárták le síverseny miatt. A pálya lejtése egyébként tényleg nem veszélyes, eltekintve a felvonók tetejénél lévő meredek szakaszoltól valamint az út felett átívelő felüljárótól, amely sokakat gondolkodóba ejtett (vajon le merjek-e menni vagy nem). A pálya amúgy tényleg extra széles, bőven van hely gyakorlásra.
A „Kinderland” a mai napon nem üzemelt, gondolom a sok friss hó miatt.
Felvonó: A pályához két csákányos felvonó a gyakorló pályához pedig egy köteles felvonó van. A köteles felvonó tényleg kb. 100 m hosszú és ingyenes (bérlet nélkül is lehet használni).
A csákányos felvonóról túl sok jót nem tudok írni. A bérlet olvasás itt még hagyományos módon működik (kihúzod és bedugod az olvasóba). Sokszor nehézen olvasta le és ha netán elakadt a léced a zöld jelzésnél akkor utána hiába raktad be újra a kapu nem nyílt. Ilyenkor a kezelő egy idő után nagy kegyesen megnyomott egy gombot és a kapu kinyílt (néha ezért még azt is megnézte, hogy a berakott bérlett a mai napra szól-e, mert fő a bizalom).Természetesen azzal sem fárasztotta magát a kezelő, hogy a segítsen a csákányt megfelelő módon elhelyezni, óránként kb. 5-10 percet kijött levegőzni. A többi időben pedig (kevés kivételtől eltekintve) mindenki maga szerencsétlenkedett a csákány beakasztásával. Volt olyan akinek mindez a 3.; 4. vagy akár az 5. próbálkozására sikerült. Mindezek ellenére sor nem igen volt, néha-néha kellett maximum 1-2 percet várni. Ezek a problémák csak a rövidebb felvonónál álltak fenn, mert a hosszabb felvonónál a kapukat szabadra állították és a személyzet a feneked alá adta a csákányt.
Jegyár: Röviden csak azt mondhatom, hogy igen barátságos. Mi családi jegyet vettünk (2 felnőtt + 2 gyermek), ami 52 euróba került, sőt pluszba adtak egy grátisz gyermek jegyet is.
Ár-érték arányban egy 2 kilométeres pálya használatáért nem is rossz.

Összefoglalva: Aki nem szereti a tömeget, aki nem ragaszkodik a legújabb technológiákhoz, akinek megfelel a csákányos felvonó is, aki nem szeretne túl sok pénzt költeni a jegyre, annak ez a pálya jó választás lehet.

Ugyanakkor véleményem szerint jó alternatíva lehet a Szombathelytől szinte ugyan olyan távolságra (vagy talán még közelebb is lévő) lévő Mönichkirchen. Igaz, hogy itt az árak magasabbak és általában több ember is van, de természetesen itt szolgáltatások színvonala is magasabb (elektronikus bérlet olvasás, ülős felvonó, segítőkész -és részben magyarul is beszélő- személyzet, tágas, kiépített parkolók). A Mönichkirchen-i 5-ös pálya egyébként véleményem szerint még a Wenigzell-i pályánál is lightosabb, igaz, hogy nincs olyan széles.
P1130841.JPG
P1130827.JPG
P1130852.JPG
P1130866.JPG
P1130881.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.10. 09:46
Sziasztok!

Valaki tud valamit a Joglland-os pályák állapotáról?

A hétvégén Wenigzell-be szeretnénk menni, ezért főleg erről a pályáról kellene infó.

Előre is köszi a segítséget.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Topik: Weinebene
2012.01.03. 17:51
Hátha valakinek tudok segíteni ezért írok egy rövid kis beszámolót erről a helyről.
Mi 2011. januárjában és februárjában három alkalommal voltunk itt síelni. Itt csatoltunk először lécet a lábunkra és itt próbált bennünket a testnevelő tanár barátom síelésre oktatni. A bébi felvonónál kezdtük a tanulást, amely kb. 80 hosszú és itt található egy karos felvonó ahova nem kell síbérlet. A pálya vége után van egy meredek szakasz ezért amelyik kezdő túlmegy a célon a biztos, hogy esik egyet. Délután már a tányéros felvonón gyakoroltunk több-kevesebb sikerrel. A második és harmadik alkalommal már a pénztár melletti csákányos felvonókkal ismerkedtünk. A gyermekeim rábeszélésére ellátogattunk a 12-es felvonó állomásához is, ahonnét egyébként át lehet csúszni a 11-es felvonóhoz (talán még kissé korai volt ez a döntés) A 11-es felvonóhoz menő kék pálya egyébként nem veszélyes, sőt a harmadik alkalommal már az ugyanide vezető részben piros pályán is lejöttünk.
A pálya térképe egyébként nem teljesen jó, mert olyan kék pálya a valóságban nincs amelyik a 8-as tányéros felvonót kívülről megkerüli (maximum a parkolón keresztül).A 9-es csákányos felvonótól balra a pálya valóban két részre oszlik (a külső a lankásabb), de később még a tányéros felvonó előtt újra összeérnek.
A fenti piros pályákról síelés kérdésében nem tudok mit mondani, de amikor nyáron eljöttünk ide kirándulni akkor felmentünk a csúcsig és fenti piros pályák induló szakasza elég meredeknek tűnt számunkra.
Egyébként nyáron dugig volt a parkoló autókkal és rengetegen kirándultak a hegyen, a sípályák helyén pedig tehenek legelésztek.
A síelés során egyébként tömeg nem volt, maximum pár percet kellett várakozni a felvonónál. Kivétel az első alkalommal amikor a tányéros felvonónál belefutottunk két busznyi helyi pofátlan kiskölyökbe.
Mi járunk mind a kettő hüttében amit a korábbi írásokban emlegetnek. Télen a pénztár mellettiben ettünk, de itt sem volt gond a kiszolgálással. A már említett testnevelő barátom már évek óta jár ide sítáborba és hétvégi síelésekre és ők is ebben a panzióban szoktak megszállni és igazából csak jót szokott róla mondani.
Nyáron jártunk a PDA-as hüttében is, ahol tényleg nagyon kedvesek és gyorsak voltak (a kaja nem tudom, hogy milyen, mert csak üdítőt ittunk és jégkrémet ettünk)
Két parkoló található itt, az alsó kb. 50 m-re van a kasszától, fenti parkoló a tányéros felvonóhoz van inkább közelebb, a pénztártól kb. 200 m-re van.
Véleményem szerint a pálya kezdőknek is megfelelő, de aki már jobban tud síelni az is talál magának megfelelő pályát.
P1060770.JPG
P1060835.JPG
P1110125.JPG
P1110130.JPG
P1110169.JPG
P1110171.JPG
P1110187.JPG
P1110198.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2011.12.30. 11:47
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy jól értem-e, hogy a Joglland rógióban lévő felvonóknál vásárolt bérlet http://www.schiregion-joglland.at használható-e egy másik ebben a régióban lévő liftnél is?
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2011.12.29. 10:47
Mi 2011. december 28-án látogattunk erre a pályára. Családunk most ismerkedik a síeléssel, ezért olyan pályát kerestünk amelyik közel van lakóhelyünkhöz és kezdőknek is megfelelő.
A leírások alapján a Mönichkirchen-i pályát ilyennek írták le, ezért ma erre vettük az irányt.

Reggel negyed nyolckor indultunk és már negyed tízkor a pályánál voltunk. Mi még a felvonó melletti parkolóban tudtunk parkolni, de az fél tízre már betelt. Egyébként a parkolókban helyi személyzet segítette a parkolást.

A pénztárnál kb. 10 percet kellett sorba állni jegyért (az egyik pénztáros egyébként magyarul is beszél).

A Mönichkirchen-ből induló négyüléses felvonó egyébként könnyen használható, a személyzet segítőkész. A kiszállás is simán megy, van elegendő hely a kifutáshoz. A felvonótól a pályára vezető kb. 50 méteres szakasz talán lehetne egy kicsit szélesebb, de azért elmegy.
A 5-ös számú kék pályára történő érkezés az elején a kezdők számára kicsit necces, mert itt ér össze a 2-es a 3-as és a 4-es piros pályával. Ha a pálya elején rögtön balra fordulunk akkor elég meredek a pálya, de ha átevickélünk az 1-es pálya felé akkor ott már jóval szolidabb a lejtése.
Az 5-ös pálya többi része valóban kezdőknek is teljesen kiváló. A közel 2 kilométer hosszú pálya végig enyhe lejtésű talán csak a felvonó előtti szakasza gyorsabb egy kicsit.

Az időjárás a mai nap kicsit kettős volt, az 5-ös pálya alsó része rendesen ködös volt, de felső részén és a fenti pályákon gyönyörűen sütött nap és igen kellemes idő volt. Hó természetesen itt is csak hóágyúk által volt, a pálya melletti erdőben és úton még javában kirándultak az emberek. Amennyit én értek a hó minőséghez szerintem a pálya minősége elfogadható volt, igaz a délután folyamán a felső részén a napsütés miatt már erősen tapadt az alsó részén pedig már pár helyen kilátszott a fű is.

Annak ellenére, hogy délután az összes parkoló dugig volt autóval az 5-ös pálya felvonójánál max 1-2 percet kellett várakozni, a 2-3-4-es piros pályák felvonójánál néha egy kicsit kellett többet várni.

Összességében véleményem szerint megérte idejönnünk, mert közel van a magyar határhoz, nem kell autópálya matrica, segítőkész a személyzet, megfelelő a pálya állapota és a kiszolgálás is megfelelő. Az 5-ös pálya kezdőknek (mint amilyen a mi családunk is) kiváló.
Mivel pálya tetszett az egész családnak ezért még biztosan visszajövünk ide.
P1130692.JPG
P1130700.JPG
P1130701.JPG
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.