Kedves Barátaim,
Gondolkoztam, hogy ez a duma ide kell vagy a Donovaly-topikba...
No, imént jöttünk haza, jómagam, egy másik hasonló beállítottságú apuka és 3 kisfiú (7,8,10). Remek másfél napot töltöttünk kint Donovaly-ban (Dóval - jól mondom ?). Az eső dacára tűrhető, sőt jó pályák, kedvező árak (szerk megj: nem először járunk ott).
Tavaly a fiammal a Magas-Tátrában túráztunk. Szuper volt.
Tudjátok kinek jutott eszébe pölö Slota kománk ? (nyugi, más politikus sem). Vagy Siíjjártó Péter, aki két-három havonta mintegy forradalmi újdonségként kijelenti, hogy nevezett szlovák férfiú mondjuk...bunkó ?
Én nem számítok egy vad-materialistának, de van pl Donovaly-nak pár tagadhatatlan előnye versenytársaival szemben:
1. 3 óra alatt előrhető Budapestről (szleng: ki lehet oda ugrani...)
2. olcsó és nem is rossz ott síelni (haladó vagyok, a Csonka-Magyarhonban minden bizonnyal igen jelentős számban élő sailerek, stenmarkok és zurbriggenek valamint girardellik, aamondtok és tombák vélhetően másképp gondolják): napijegy mostanság 22 euro (másik kedvenc -komolyan- helyemen, Mátraszentistvánon, ahol hejj de finom Gubala István uram csülkös bablevese, mennyi is ? 20 ?), az esti síelés 10. Tegnap 40 euroért ettünk 5-en (2 felnőtt, 3 kisfiú, miért is ne írnám, Konoba Gorál, mert ott volt konyha 21 óra után is), ma ugyanezek 17-ért reggeliztünk és 30-ért ebédeltünk (Chata pod Magurou).
3. a sípályán minket ért egyéni sérelmeket nem vetítjük ki a történelem egére, azok elintézhetőek két szóval (hárommal...beleátkozódni a vadonba magyarul, azt meg mehet rogyásig).
4. tudom,tudom, sokan vannak Donovalyban, bár ezt helyben évek óta nem így látják (vélhetően az oroszoknak és a lengyeleknek is fáj Slota, Fico meg a többi- hiába, kemény odakint a magyar jobboldali lobbi). De hétvégi programnak szerintem remek. A NAAAAAAGY, egyhetes síelésre meg jöhetnek az Alpok....Ugye...
Szóval: kedves hőzöngők, az hogy sarjadzó északi szomszédunk lesz...rja (nincs egyedül ezzel) mondjuk a magyar diplomáciát, az neki masszív frusztráltsága és gyarlósága. Nekünk főbenjáró bűnünk. Minket minősít elsősorban. Ennyit most.
Még valami, kérem ne értsenek félre: nem a levegőbe beszélek, és bélyegezni se szoktam. De aki mondjuk elfelejti, mellőzi a Zöld-tavat, a Téry-házat, akár (ifjú) szomszédunk szent hegyét, a Krivánt, a vára(in)kat, vagy ne adj Isten a pofátlanul drága (csonka-magyarok üzemeltetik...) Felkai-völgy-i Sziléziai-házat, az vagy kissé érzéketlen, vagy egyszerűen lusta és ráfogja valamire a tunyaságát. Bocsánat a hangnemért.
Szép estét !