Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

otapi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (21)Időben csökkenő Időben csökkenő
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2023.10.09. 16:55
Pont most akartam ide írni, hogy hova lett a dátum a hozzászólásoknál, erre megtaláltam itt a megoldást :)
Bár, kényelmesebb lenne ha legalább a hónap ki lenne írva egér mozgatás nélkül, nagyon nem mindegy hogy egy-egy vélemény decemberben, februárban, netán júniusban íródott az adott síterepről.
Előzmény: (zadmin 218679)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2023.10.09. 16:50
Sziasztok, úgy néz ki a Turracher Höhe hágótól délre lesz a szállásuk január végén, onnan fogunk ingázni minden nap. Mennyire gyakran fordul elő hogy lezárják a hágót a 95-ös úton, mi a tapasztalat?
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2023.01.09. 21:01
Január első hetében a Gastein felé menet felugrottunk ide csúszni egyet. A meleg idő és a kevés hó ellenére is hozta a szokott családias formáját, és a csoszadép téli tájat a fenti részen. Az új kabinost viszont kissé túlzásnak érzem erre a kis helyre: 8-10 személyes kabinok, akkorák hogy még egy nagy asztal is beférne középre. Ha véletlenül teltházas sorbaállás lenne ennél a liftnél, akkor a pályák menthetetlenül zsúfolttá válnának. Szerencsére amikor voltunk csak minden 3-4. (!) kabinba ültek be, így a szokásos kevés sielő volt a pályákon.
Ui: a lenti önkiszolgáló éttermet nem ajánlom, pl. az üdítők érezhetően vizezettek voltak. Helyette a kabinos fenti részén a hütte amúgy is sokkal hangulatosabb - ott viszont a németen kívül más nyelvet (pl angolt) nem értenek :)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
Topik: Donovaly
2021.11.24. 18:24
Nálunk mindenki oltva van, kivéve a 10 éves lányom, nélküle viszont nem megyünk sehova...

Jobb híján innen próbálom megfejteni hogy mi kell neki és mi nem kell, és ez alapján én úgy értem kell valami 12 éven aluliaknak is az OP-hez:
https://korona.gov.sk/informacie-k-novym-pravidlam-platnym-od-22-11/
deti do 12 rokov po prekonaní COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami – potvrdenie vydá pediater aj na základe pozitívneho výsledku antigénového testu vykonaného do novembra 2021

ui: most látom hogy kijárási tilalmat hirdettek december 9-ig... Mondjuk mi dec 26-án mennénk
Előzmény: (pattyski 213033)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
Topik: Donovaly
2021.11.24. 08:17
Úgy látom, 12 éves aluliaknak még elég a 48 órás antigénteszt (48h Ag) az OP-hoz. Ez mit jelent jelent Szlovákiában, elég házilag megcsinálni az Ag tesztet, vagy valami hivatalos helyen kell?
Előzmény: (pattyski 213014)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2021.09.21. 16:04
A magyar konzuli szolgálat honlapja szerint egy pozitív antitest teszt után már egy oltás is elég egy évhez:
"egy oltás megtörténtétől (360 napig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt,"

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria#c

Ennek alapján a 2 szputnyik után mi csináltattunk egy antitest tesztet (ami pozitív lett) és majd felvesszük a 3. oltást.

Mondjuk már csak az a kérdés hogy az ezt igazoló osztrák űrlapot ki (körzeti orvos?) és hogyan fogja kitölteni: https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/Bundesnormen/NOR40237955/II_393_2021_Anlage_B.pdf

Nincs olyan rublika benne, hogy volt pozitív antigéntest teszt...
Előzmény: (Stani 212615)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2020.02.24. 09:50
Előrebocsájtom hogy nem vagyok szakértő, de az hogy az olaszok egy kisvárost, valamint az osztrákok az olaszországból érkező vonatokat lezárták egy "csettintéssel" az elég intő jel. Attól tartok hogy elég ha egy gyanús beteget regisztrálnak egy síterepen (vagy a közelében) akkor egyből le is zárják azt két hétre. Meg az is nagyon benne van a levegőben, hogy akár a határokat is lezárják, nem csak a vonatközlekedést országok között.
A jelen helyzetben eléggé lutrinak tűnik hol bukkanhat fel egy következő gócpont, ez a Milánó melletti is elég váratlan volt.
Úgyhogy igen, én is tanácstalan vagyok, még 3 napom van hogy lemondjam március közepi osztrák sielésünket. Ha még az odautazás előtt kiderül az még nem is olyan nagy gond, legfeljebb nem megyünk, de ha éppen ott vagyunk amikor lezárják a környéket (vagy visszafelé az oszták/magyar határt) azért az elég gáz lehet.
Előzmény: (Sörapu. 208579)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2020.01.08. 17:32
Nekem Murau-Kreischberg egyértelműen jobban tetszik, ebben a távolságban, árban és pályahosszban. Obertauern sem rossz. Mellette meg van néhány kisebb pályarendszer viszont kicsivel olcsóbban, mint Grebenzen, Praeblich illetve a szlovéknél a Rolta hangulatos ha van elég hó.
Előzmény: (fmark 207210)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2020.01.05. 09:53
3 napot voltunk most síelni a gyerekekkel Gerlitzen. Kezdőknek nem ajánlanám egyáltalán: igazi könnyű kékpályával nem találkoztunk, a kevés kéknek mondott pályákon is mind van pirosas letörés és/vagy néhány méterre beszűkülés. Az sem segít hogy már 10:30-ra buckásak a pályák (az sem biztos hogy egyáltalán ratrakolva voltak). Ilyen durván buckás pályákat másik osztrák vagy francia terepen csak ott látni ahol szándékosan nem kezelik a pályát. A térképen kék 1-es a helyszínen pirossal volt kijelölve, érzés szerint is az volt, a szűkülésekkel, buckás-jeges hóval meg pláne. A pályajelzések hiányosak, a csúcsról ahol egymás mellett is több pálya indul, csak érzésre lehet kitalálni hogy melyiken is indulsz el.
A harmadik évezred még nem igazán jutott el a síterepre, sehol nem lehet kártyával fizetni, egyetlen kívétel a lenti Edelweiss étterem, de az meg rendelős étterem, rá kell szánni minimum egy órát.
ATM automata csak a kabinos alján van, ami sielés közben már nem elérhető.
Középhaladóknak viszont nem rossz síterep, de hiányoltam a kisebb könnyű kék pályákat legalább átvezetésnek pályák között. Ár/érték arányban mindenképp vannak jobb síterepek.
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2020.01.02. 19:48
A síbérlettel csak naponta egyszer lehet fel és lemenni a kabinossal, ennél többször már fizetős.
Előzmény: (bord 204367)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
Topik: Golte
2018.02.05. 19:09
Igen, a Morava felé vezető kékekre gondoltam, a Lahovnica is csak egy csöppet szélesebb. Ratrakolják azokat is, simábbak voltak, mint a nagy kék pálya.
A Morava tetejéről vissza lehet csúszni a három-személyeshez, de egy kicsit dolgozni kell érte, elég lapos, illetve egy helyen le is kell csatolni, mert keresztezi a szállodához vezető út.
Előzmény: (Hellász 198939)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
Topik: Golte
2018.01.28. 21:49
Úgy látom, eléggé kihalt ez a topik, megosztom hát a friss élményünket. 4 napot voltunk sielni két közepesen tudó 7-9 éves gyerkőccel ezért szempont volt a közelség (Bp-ről 4 óra alatt lejutottunk), a kék pályák és az ülőszékes felvonók.
Aranyos kis síterep, a hasonló osztrák pályákhoz képest (pl. Praebichl, Lackenhof) mintha visszamentünk volna időben 20-30 évet: régimódi, nem lassítós, nem szőnyeges 2-3 üléses felvonók. Kell egy kis gyakorlás hogy a gyerek fogása közben ne üsse meg az ember lábát beszálláskor, de rá lehet érezni.
A hegyre felvivő nagy lanovka meg kifejezetten fapados, ill. még az sem: sem a fülkében sem a várófolyosón/lépcsőn(!) nincs pad, pedig ha nincs elég ember (20+) akkor bizony óránként jár és addig kell várakozni sícipőben. Nem a fenti szállodában voltunk, ezért naponta kétszer kellett végigszenvedni. Szerencsére azért hétvégén amikor többen voltak, folyamatos üzem volt, "csak" 10-20 perceket kellett várni.
Sajnos a pályákra már nagyon ráfért volna egy kis friss hó, az időjárás-adatok szerint egy hónapja esett az utolsó. Ugyan 80cm-t írtak a hegyre, azért az valójában csak 20-30 cm tömör hó volt, néhol elég jeges és volt egy-két folt is a pályán. A kék színt eléggé szabadon értelmezik, egy-egy rövidebb szakasz piroskás már, főleg a jeges hóval. Azonban vannak szépen karbantartott vadregényes erdei ösvénypályák, és a lenti tárcsás libalegelő (Morava) kifejezetten kezdő-barát. A pályavezetés szintén a múltat idézi, sok helyen vannak bosszantó 5-10 méterek ahol felvonóból kiszálva fel kell tornásznunk magunkat. A 4 napból 3 délelőttön most is le volt zárva néhány pálya verseny miatt...
99%-ban csak szlovénok vannak, magyarokat nem láttam. A feliratok is csak szlovénul vannak, egyedül az éttermekben van némi angol felirat. Pályatérképet sehol nem láttam (ill. egyet a szálloda oldalán, de a fele hiányzott) és nem is adtak a 4 napos síbérlet mellé. Ezért érdemes innen a honlapról lementeni a térképet telefonra - bár nem egy bonyolult pályarendszer. Érdemes azért nézegetni, volt egy-két pálya, aminek a kezdetét a helyszínen még nyíllal sem jelölték.
A személyzet mindenhol kedves volt, de azért nem ugrálják körül az embert. Angolul mindenhol jól el lehetett boldogulni, a szálloda önkiszolgálós éttermében és a Medvedjak alatti fenti hüttében is lehetett kártyával fizetni, csak érdemes szólni előtte, mert láthatóan ritka madár arrafelé a bankkártyás vendég. Az előző eléggé menzás hangulatú, az utóbbit viszont 100%-osan ajánlom: szól a szlovén sramli, finom a sör és a kolbász, de adnak Bombardinót is (bár kávé nélkül).
A kezdeti bosszankodások és nehézségek után összességében élveztük a négy napot, a gyerekek visszamennének máskor is.
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2014.12.29. 02:45
Kissé az oldalszélről szólok be, mert ide csupán 1-2 évente írok egy bejegyzést - de: egyszerű szabály és más fórumokon már régóta bevált: addig lehessen módosítani/törölni saját hozzászólást, amíg nem válaszolnak rá. Ha már válaszolt valaki rá, az azt jelenti hogy _legalább_ egy másik ember elolvasta és valamilyen reakciót váltott ki belőle az írás - legyen bármilyen is az. Ezután már nem fer a válaszolóval meg a többi fórumozóval szemben a kimondott/leírt szót utólag megváltoztatni.
Ezen felül természetesen a moderátorok kézzel törölhetnek bármit.
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2014.12.28. 21:19
Köszönöm mindenkinek a gyors tippeket! Persze, az a cél, hogy egy-két kör után egyedül menjen. A seprű nagyon jó ötlet, előbb offsite valami olyasmivel gyakorolunk, aztán ha nincsenek sokan, akkor megpróbálhatja egyedül is :)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2014.12.28. 19:31
Sziasztok,

Le tudná valaki írni vagy esetleg videó linket küldeni, hogy érdemes kis gyerkőcöt felvinni tárcsás felvonóval? Láttam már ilyet, de akkor (sajnos) nem néztem meg eléggé. Az a gondom (így elméletben), hogy ha a lábam között van a tárcsa, akkor hova jön a gyerek? :)
Hóekézni, fékezni, kanyarodni már remekül tud, de még sosem felvonózott és elsőre együtt mennénk fel.
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2014.11.27. 09:37
Ezzel vitatkoznék: idén március elején voltunk Lackenhof-ban és az alsó pályák már erősen olvadoztak, a felsőket lehetett még úgy-ahogy használni. Az utolsó napot meg már ki is hagytuk, mert esett az eső :(
Előzmény: (Hogwash 174625)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
Topik: Mariazell
2013.12.17. 00:49
OK, mindenképpen benézünk akkor :)
Előzmény: (Ró 164432)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
Topik: Mariazell
2013.12.16. 13:43
Nem gond, számítottam erre, mert sok helyen máshol is így van (pl. Patty Ski a Donovaliban).
Azért remélem beférünk majd, most szombaton megyünk...
Odavalósi vagy, illetve ott dolgozol?
Előzmény: (Ró 163308)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
Topik: Mariazell
2013.11.28. 23:47
Sziasztok! Aki járatos arrafelé, meg tudná mondani hogy a főtér közeléből mennyire problémás eljutni a St Sebastian-nál lévő felvonóhoz - pontosabban az Amigos gyerekparkig?

3 és 5 éves gyerkőcökkel leszünk, varázsszőnyeggel még elcsúszkálnak, de a csúcsról hosszú lenne nekik.
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2008.02.01. 11:51
OK :)

A weblapok agenda, vagy news részében bukkantam a programlistákra (PDF fájlok):

Les Menuires:
http://www.lesmenuires.com/pdf/Bouquetin8_gb.pdf
Val Thorens: http://www.valthorens.com/content/media/document.php?id_document=7756&id_format=1
Jó havat :)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.