Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kisgyerekes család kerestetik

ÜZENETEK (15)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2014.10.26. 16:14
Én továbbra is a műanyagon kezdés híve vagyok oktatóval.
Az a baj, ha a nem profi szülő tanítja a gyereket:
1. hibás mozgás rögzülhet az elején
2. nem biztos, hogy van türelmed kivárni (nekem nincs), hogy a gyerek mindig csak a szintjének megfelelő pályán csússzon.
Ez nem jelent egyből balesetet, csak a kockázatot növeli. Barátom kisfia pl. úgy tanult, hogy mi tanítgattuk 6 évesen. 3 nap után már szépen síeltünk együtt kék pályákon, tempóban sem volt különbség a fiammal (ő előtte már 2 őszt műanyagozott is). Csak nála néha láttam "esetleges" megoldásokat, amikor vagy megoldja a helyzetet vagy nem (szinte mindig megoldotta), míg a másik "műanyagos" gyerek sokkal tudatosabban kezelte ezeket a szituációkat.

Most hétvégén kinéztünk Dorogra mozogni egy kicsit. Ha csak velem vannak a gyerekek, szerintem hamar megunták volna. De oktató barátunk szuperül felépítette az egészet. 1,5 óra után se mondták a gyerekek, hogy mikor megyünk már? Nekünk kellett szólni a végén.

Szóval szerintem elég luxus Ausztriában kezdeni a gyerek oktatását. Sokkal jobb már itthon lerakni az alapokat, átesni az első nehézségeken és kintre meghagyni a közös élvezetet, amit az együtt csúszás jelent.

Ha műanyag pálya nincs a közelben, akkor korcsolyázni érdemes elmenni. Utána könnyebb lesz a sízés ...

Chopokernek abban igazat adok, hogy egy nemsíelő társ a síelésre hajlamos gyereket is visszahúzhatja. (Így az elején nem mindig szerencsés.) De ha már tudnak együtt csúszkálni, vagánykodni, akkor inkább húzzák egymást. Nincs az a bukkanó, hupli ami elkerülné figyelmüket. ;-)
Előzmény: (Sístomi 173751)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2014.10.26. 15:04
Kérdés, hogy mit jelent az, hogy valaki pár nap alatt síelni fog?!
Nálam ez már azt a fokozatot jelenti, amikor a gyerkőc legalább egy enyhébb lejtőn már képes önállóan és biztonságosan lefékezni illetve megállni!
2 és fél évesen nem túl valószínű, hogy ez pár nap alatt bekövetkezzen, de 4 és fél évesen lényegesen nagyobb az esély rá.
Nem véletlenül írtam, hogy az első 5-6 napban szerintem ne várj nagy csodát...a kisebb esetében! Persze az optimizmus fontos, de a biztonság még inkább!
Előzmény: (Sístomi 173751)
Sístomi
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2014.10.25. 23:58
Látom sok szülő viszi síelni a gyerekeket, úgyhogy mi is bizakodunk:) Olvastam hogy voltak alább véleményeltérések, ehhez annyit mondanék hogy szerintem nyugodtan mindenki írja le kőkeményen a véleményét, szidást ne írjatok, de ne is sértődjön meg senki.

A fiam a kisebbik, hát szerintem ő pár nap alatt fog síelni. A bullmasztiffunkon is lovagolt már, a "nagyobb" lovakon meg úgy ül (persze vezetőszáron), mintha mindig is azt csinálta volna. Úgyhogy tőle nem félek. A nagyobbik a lány, rá is rá fér egy kis intenzív mozgás mivel neki is vannak mozgáskoordinációs és egyensúlyproblémái, ő lassabban fog tanulni.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2014.10.18. 08:14
Jó a video! (Nálam nem akad)
Üdv a lelketlen szülők klubjában! :)
U.i.: Jut eszembe a video kapcsán is, tartalék kesztyű nem árt! Tapasztalatom szerint az fogyott a legjobban. Lehet, mi általában valamilyen olcsóbb kesztyűket vettünk, mert ugyis hamar kinövi. Aztán az mellett, hogy hamar átázik, képes egy ilyen hóemberes, hótaposós délután össze is szaggatni.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2014.10.17. 20:47
Azt már megszoktam, hogy sok esetben egymásnak feszülnek a vélemények és nem ritkán nem túl elegánsan. No de , hogy egy ilyen témában is ahol a szemünk fénye van a középpontban, ez nekem is új. Kedves sporttársak legyünk már egy kicsit toleránsak a másikkal szemben, még akkor is ha más a véleményünk.
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2014.10.17. 18:26
Mi a két kicsivel megyünk minden évben családosan, a legkisebb most 3 és fél, a nagyobbik 7. A nagyobbikat 5 éves korától viszem kettesben is - persze, nagyobb társasággal járunk, mindig vannak gyerekek is. Jó buli, de a kicsi miatt eddig jórészt felváltva tudtunk síelni, kivéve mikor beadtuk játszóházba. Ez például Russbachban remekül működik, ha ott laksz, akkor még pénzbe sem kerül. A 4 és fél éves biztosan nagyon fogja élvezni, be lehet íratni síoviba is. A kicsire szerintem nincs biztos recept: láttam már gyönyörűen síelő kétévest is, a mieink még csak csúszkáltak pár métert ebben a korban. Én inkább az időpont miatt aggódnék, nekem már egy hónappal ezelőtt is gondot jelentett a
szálláskeresés a két ünnep közötti időszakra... Itt megnézheted, ha érdekel, a tavalyi családos bohóckodásunkról készített filmecskét, ami jól illusztrálja, hogy a mi esetünkben hogy megy ez:

https://sielok.hu/video/208443/?itttid=345654
Előzmény: (Sístomi 173522)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.10.17. 17:37
Bátorkodom megkérdezni . Neked van ilyen korú gyereked ???
Előzmény: (Chopoker 173554)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2014.10.17. 11:04
Meglehetősen udvariatlan dolog mások segítőkész véleményét ilyen módon megpróbálni elnyomni. Én folyamatosan figyeltem arra, hogy irományom 1 szubjektív vélemény legyen, nem észt osztottam, hogy ez csak és kizárólag így jó, míg egyes nagy tapasztalatúak bátorkodnak kategórikus kijelentéseket tenni:"Ne hallgass olyan tapasztalat nélküli javaslatra..."

Igazi újságírói fogás, ismeretlenül mások irományát alaptalanul sárba tiporni, (vajon honnan tudható, hogy tapasztalat nélkül írtam véleményt?), valamint teljesen inkorrekt úgy idézni, hogy a jelentőséggel bíró első szó véletlenül elfelejtődik leíródni. Még szerencse, hogy a sporttárs volt annyira önkritikus, hogy leírta saját maga elkövetett hibáit is.

A lényeg, hogy segítőkészek legyünk egymással, és ne ellenségeskedőek! Persze van akinek jó érzés, hogy majd én mondom meg a tutit, a másik férebeszél. Nem lehet, hogy valaki ezt tapasztalja, valaki azt? Vagy minden gyerek ugyan olyan?

A döntés mindenkinek saját kezében van, csak jól kell tudni összeollózni a véleményeket.

Persze tök jó, ha együtt játszanak a kiscsávók fetrengve a hóban, két ünnep között Ausztriában, 2-300e/család, de emberek kinek van erre "energiája"?

Játszani a Tesco játszóházában ingyen is lehet, mi drága pénzért inkább síeltünk, és nem a többi gyerekkel foglalkozunk még 3év alatt. Nem tudom ki mennyire emlékszik vissza 3év alatt a kisgyerek nagyrészt egyedül játszik, vagy a szülőn lóg folyamatosan. E kettő ötvözetének az eredménye az, hogy 3 éves korra el lehet jutni oda, hogy reggeltől zárásig 1 nagyobb megállással együtt síel a gyerek szüleivel...mindezt 3évesen és délutáni alvás nélkül!

Borzasztó ez a világ, vannak ilyen rabszolgatartó szülők is, akik rákényszerítik a gyerekre, hogy Neked 3évesen már síelned kell! De borzasztó némely gyerek is...mindezt mosolyogva és sikongatva tűri!

Sporttársak, tiszteljük egymás véleményét egy kicsivel jobban!
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2014.10.17. 09:30
Mi a kezdetektől vittük magunkkal a gyereket. Igaz, mint ahogy a többiek is írják, másfél évesen ez még nem a síelésről, hanem a hóról, játékról, szánkóról szólt. Aztán rendszeresen mindig egy kicsit rátettem a lécre is. (3, 4 és 6 évesen a képeken, hol itthon, hol valamelyik havasabb külhonban)
Az oktatás viszont tényleg fontos. Gyermekemnek ahogy megjött a kedve, úgy egyre nagyobb lett a bátorsága, végül nagyobb mint a tudása. Ezért idén beírattam az egyik hazai műanyagpályás sísuliba. Most tapasztalom meg, hogy mekkora hibát követtem el azzal, hogy nem tettem ezt meg tavaly-tavalyelőtt vagy előbb. Most már így 9-10 évesen sokkal nehezebb neki kijavítani a hibáit (pláne, hogy neki vannak egy kis mozgáskoordinációs problémái is és ez valamelyest fejlesztés is számára, de ez egy másik történet). Míg a vele együtt gyakorló kisebbek könnyedén abszolválják a különböző feladatokat, addig neki nehéz a berögződött rossz dolgoktól megszabadulni.
Ne hallgass olyan tapasztalat nélküli javaslatra, hogy „első alkalmakkor még jobb, ha nincs veletek más család, illetve gyerek, sőt jobb "szétszedni" szerintem a tesókat is.”. Szerintem nem véletlen, hogy RM is próbált már itt a fórumokon is társakat keresni. A gyereknek a gyerek a társa. Nagyon tudják élvezni egymás társaságát, sokkal jobban megy gyerektársaságban minden. Úgyhogy azt tudom javasolni, hogy csak bátran keressetek társakat, aztán menjetek! Ha másért nem, akkor a hó miatt. De azért jobb, ha egy kicsit felkészülten vágtok neki.
Előzmény: (Sístomi 173522)
20071223-010b.jpg
Stuhleck2008jan-011b.jpg
Kreischberg-033b.jpg
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2014.10.17. 02:32
Két ünnep között nagyon jó Ausztria a kisgyerekes családoknak! A kicsivel szerintem Nektek, szülőknek célszerű foglalkozni, a nagyot esetleg be lehet próbálni sísuliba. Nyilván a kicsi ebben a korban lassabban fejlődik, de egyáltalán nem korai neki, ha mégis, akkor meg úgyis jelzi majd! Nyilván felfelé nem csákányossal kell menni, és lefelé meg hóekét elvárni tőle. Nagyon enyhe lejtőn érdemes kezdeni, és napi 2x játékosan a hóban lenni, hogy hozzászokjon a körülményekhez.
De tudom, nem ez volt a kérdés. Szerintem első alkalmakkor még jobb, ha nincs veletek más család, illetve gyerek, sőt jobb "szétszedni" szerintem a tesókat is.
Ha meg korán indulna a szezon, akkor karácsony előtt már lehet hangolni pl. Donovalyban is, ott nagyon komoly síovi is van!
Egyet ne felejtsünk, szezon végén már 3 éves lesz a pici, és bár itthon ritka, de Ausztriában nem egy- kettő 3 éves már felvonózik és tud hóekézni is. Az első 5-6 napban azért még ne várj nagy csodát, de 10 körül már mindenki azt fogja kérdezni, hogy hány éves ez a gyerkőc, hogy ilyen jól nyomja?
A lényeg, hogy ki ne hagyjátok az ünnepek közét, de ha tudtok már menjetek előtte is hétvégére!
Előzmény: (Sístomi 173522)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2014.10.16. 21:52
Mi tavaly is Hochkaron voltunk, idén is oda megyünk. (Nem pályaszállásra, Göstlingbe.) 4,5 éves gyereket érdemes lenne elhordani itthon műanyagra. Ha találsz egy jó oktatót és egyedül vele foglalkozik, akkor télre már a könnyebb kék pályákon le fog tudni jönni. (2 gyerekes tapasztalat.) A 2,5 éves még nagyon kicsi, ő csak havazni tud. Esetleg egyenesen csúszkálni egy rövid szőnyeg mellett.

Január-márciusig biztos megyünk Kraliky-ba, igaz nem Ausztria, de nagyon szép modern minden és barátiak az árak. Kisgyerekkel szerintem tökéletes. (Nézd meg az élménybeszámolóimat, ha gondolod.)

Nálunk 3 gyerek van (7,5,3).
Előzmény: (Sístomi 173522)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.10.16. 21:08
Szerintem meg korai lesz nekik !Nézelődjetek inkább itthon . A kicsi még nem fogja élvezni de a nagyobbik már talán. Mondom ezt egy kisgyerekes apukaként !
Előzmény: (Sístomi 173522)
Sístomi
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2014.10.15. 16:25
Hello! 2014. éviben síelés minket is érdekel!

Nekünk van egy 4.5 éves és egy 2.5 éves gyermekünk akiket szeretnénk megtanítani síelni, szerintünk nem lesz késő nekik:) Az óvóda és a bölcsi miatt a két ünnep között szeretnénk menni, lehetőleg Ausztiába pályaszállásra. Mivel nincsen síelést szerető gyermekes ismerősünk, ezért itt próbálunk szerencsét. Családoknak szervezett sítáborok is érdekelnek, ha tud valaki valami jót, szóljon! Tamás 06302739022 lakoslegal@yahoo.com
tibi36bp
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2013.11.18. 20:26
Sziaszok!
Mi kaphatóak vagyunk az ilyenre :) Csak a mi kisfiunk most ment elsőbe és ezért a síelést csak iskolaszünetben vagy hosszú hétvégén tudjuk megoldani
Előzmény: (csabeszka 162602)
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2013.11.18. 19:59
Mi egy három éves kislánnyal rendelkező 36 éves szombathelyi házaspár vagyunk. Olyan szintén (fő szabály szerint) egy gyerekes jól síelő házaspárt keresünk au-i síeléshez, akik szívesen síelnének úgy, hogy a négy szülőből mindig egy vigyáz a két gyerekre (és amennyire lehet tanítja őket síelni), míg a másik három - változó összetételben - tud együtt síelni a pályán.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.