Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kisgyerekes család kerestetik

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: kisgyerekes család kerestetik
2014.10.26. 16:14
Én továbbra is a műanyagon kezdés híve vagyok oktatóval.
Az a baj, ha a nem profi szülő tanítja a gyereket:
1. hibás mozgás rögzülhet az elején
2. nem biztos, hogy van türelmed kivárni (nekem nincs), hogy a gyerek mindig csak a szintjének megfelelő pályán csússzon.
Ez nem jelent egyből balesetet, csak a kockázatot növeli. Barátom kisfia pl. úgy tanult, hogy mi tanítgattuk 6 évesen. 3 nap után már szépen síeltünk együtt kék pályákon, tempóban sem volt különbség a fiammal (ő előtte már 2 őszt műanyagozott is). Csak nála néha láttam "esetleges" megoldásokat, amikor vagy megoldja a helyzetet vagy nem (szinte mindig megoldotta), míg a másik "műanyagos" gyerek sokkal tudatosabban kezelte ezeket a szituációkat.

Most hétvégén kinéztünk Dorogra mozogni egy kicsit. Ha csak velem vannak a gyerekek, szerintem hamar megunták volna. De oktató barátunk szuperül felépítette az egészet. 1,5 óra után se mondták a gyerekek, hogy mikor megyünk már? Nekünk kellett szólni a végén.

Szóval szerintem elég luxus Ausztriában kezdeni a gyerek oktatását. Sokkal jobb már itthon lerakni az alapokat, átesni az első nehézségeken és kintre meghagyni a közös élvezetet, amit az együtt csúszás jelent.

Ha műanyag pálya nincs a közelben, akkor korcsolyázni érdemes elmenni. Utána könnyebb lesz a sízés ...

Chopokernek abban igazat adok, hogy egy nemsíelő társ a síelésre hajlamos gyereket is visszahúzhatja. (Így az elején nem mindig szerencsés.) De ha már tudnak együtt csúszkálni, vagánykodni, akkor inkább húzzák egymást. Nincs az a bukkanó, hupli ami elkerülné figyelmüket. ;-)
Előzmény: (Sístomi 173751)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.