Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 5, rendezés:
ervinsi által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Feladó:  ervinsiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.01.22. 15:07
Topik: Donovaly
ervinsi Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2014.03.02.
2 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Most hétvégén mennénk vasárnapra 1 napra és szállást keresnénk szombat estére (2 felnőtt, 2 gyerek).
Létezik most így főidényben olyan hely ahol 1 napra adnak és még nincs telt ház (cél a kék pályás rész)?

Köszi

Megj: Én 10-12 évvel ezelőtt voltam, de azóta úgy tűnik nagyot fejlődött ez a terep is és megnéznénk a családdal, mielőtt több napos túrába belevágnánk.
Feladó:  ervinsiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.12.31. 18:30
Topik: Eplény Intersport Síaréna
ervinsi Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2014.03.02.
2 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Soha nem vitattam, hogy hiba volt késő indulni/érkezni. Viszont amikor megérkeztünk a távoli parkoló akkor már totál tele volt és felteszem nem 2 perc alatt telt meg (ez egybecseng azzal is amit a buszvezető mondott), szóval majdhogynem tökmindegy volt, hogy akkor vagy két órával korábban érkezünk.
Tény, hogy a buszra várakozás idején jó eséllyel lehetett volna nyerni. Mivel nem voltam ott, nem tudom.
Viszont nem terhelném tovább a fórumtársak türelmét BUÉK mindenkinek.

A kapott segítő szándékú tippeket külön köszönöm mindenkinek.
Előzmény: (apa 176691)
Feladó:  ervinsiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.12.31. 16:25
Topik: Eplény Intersport Síaréna
ervinsi Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2014.03.02.
2 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kosutka jól néz ki, egyébként Hont/Sahy ahol átmegyünk a határon.
A tányérossal nem az a gond, hogy én féltem őket, hanem a kisebbik gyerek nagyon félős és egyedül semmit nem mer elkezdeni (hanem csak amikor már biztos a dolgában).
Szóval mellette tuti ott kell lenni a felvonónál kezdetben (ma korival kárpótoltunk magunkat, magától ott sem volt hajlandó elindulni). Érdekes módon a pályán nem félt annyira tavasszal (legalábbis amikor láttam, mert én elsősorban a nagyobbik gyerekkel foglakoztam).

hori88
Nem kérdés, hogy lenne igény nálunk is síterepre. Kár viszont, hogy ilyen tőkeszegény megoldások jönnek létre. Egy nagyobb parkoló biztos nem lenne olcsó beruházás (tekintve a hely adottságait; akár 100-150m távolságra is jobb megoldás lenne mint a jelenlegi távoli parkoló), de egy része tuti visszajönne üzemeltetési költségben (hiszen a forgalmasabb napokon 3-4 extra embert igényel a szállítás).

Egyébként nem írtam le végleg a helyet (liftek jellege igazi tanulós hellyé tehetné), csak egy kicsit rá kell pihennem a tegnapi napra és most inkább elnéznék alternatív megoldások felé.

Szkíta
Az, hogy egy kifejezetten hidegebb szilveszteri napon nincs akkora tömeg annyira nem meglepő.
h i r d e t é s

Feladó:  ervinsiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.12.31. 09:30
Topik: Eplény Intersport Síaréna
ervinsi Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2014.03.02.
2 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nem mondon, hogy nem hibáztam.
Ha tudsz kisebb Szlovák helyeket azt szivesen veszem (nekünk nem sokkal több szlovákia). Sőt megkockáztatom a Zólyomnál (Zvolen) lévő eléggé eldugott pálya aminek már a nevére sem emlékszem közelebb van bár homályos emlékeim szerint nem idális gyerekekkel).
Viszont ott sincs több hó hójelentések szerint. Bár személy szerint jobban szeretem a tányéros felvonót a csákányosnál, mivel a tányérossal egyedül kell menni, gyerekkel mégiscsak jobb a csákányos. Szóval az olyan helyek is kiestek ahol csak tányéros van (mint pl. Tále). Régen gyerekek nélkül Martin nagy kedvenc volt és úgy tűnik még ülőfelvonót is építettek azóta, viszont 1 napra pláne gyerekkel messze van, fent szállást anno csak 1 hétre adtak, a városból beautózni majd hóláncozni megint nem ideális.
Szóval Eplény nagyon is jónak tűnt. Van ülőfelvonó, van csákányos.
Előző napi beszámolók alapján kezelhető tömeg.
Nem volt túl hideg, ahogy mentünk végig sütött a nap. Sajnos mikor megérkeztünk már alig volt nap és a félórás ácsorgás a buszra annak ellenére, hogy nem volt túl hideg betett a gyerekeknek.
Ha ismerem a terepet és látom, hogy a távoli parkoló majdnem tele van biztos azonnal visszafordulok (így is felvetődött, csak ugye becuccolás majd 2 óra autózás után túl nagy a kisértés, hogy ne itt adja fel az ember).

De röviden: Te melyik Szlovák terepet válaszottad volna tegnapra Eplény helyett?
Szempontok: Legyen lehetőleg működő ülő és csákányos felvonó. Viszonylag széles kék pálya (nem erdei út, mert ugye tanulni is szeretnénk) elfogadható hosszal (nem kapaszkodós ultrarövid tanulónak hívott amit már a gyerekek is kinőttek). Elég hó (nem karistolnám össze a relatíve jó lécem). Kezelhető távolság (reggeli indulás korlátai gyerekkel).

Egyébként Eplény nem rossz hely (próbálva objektív maradni adtam két csillagot), viszont a hely adottságai nem túl jók parkolás szempontból (vsz. ezen javítani létkérdés lenne) a liftek meg a pálya összekötettése megint sok kivánnivalót hagy maga után a tegnapi tömegnél meg kifejezetten balesetveszélyesnek tartom (gyerekkel, pláne ha az fáradt is) az elrendezést (de ezt már mások is írták).

maci-laci
Jópárszor jártam a sógoroknál a tegnapihoz hasonló tömeget ott még soha nem láttam. Igaz lehet kevesebb a kieső/bénázó a lifteknél (ez szükségszerűen a tanulással jár, szóval nem degradáló szándékkal írtam).
Feladó:  ervinsiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.12.30. 21:12
Topik: Eplény Intersport Síaréna
ervinsi Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2014.03.02.
2 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Jópár év kihagyás után idén úgy éreztem (éreztük) két gyermekünk eljutott abba az életkorba (5, 7) amikor elkezdhetnek ismerkedni a síeléssel. Idén második alkalomnál Eplényre esett a választás.
Korábban még soha nem sieltem Magyarországon. Gondoltuk gyerekekkel könnyebb, ha egy relatíve közeli helyre megyünk (bár tavasszal Murau távolsága is elviselhető volt).

Na ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Amit most írok biztos nem lesz címlapos írás, de hátha a tanulságok hasznosak lesznek másoknak.
Szóval aki ma ott volt az tudja, hogy ehhez hasonló tömeget kevés helyen lehet látni. Nekem emlékeimben majd egy évtizedre kell visszamenni (Jasna, Chopoc) aholis is 1/2-3/4 órát kellet várni a felvonóra. Itt mivel a liftekhez közeli parkolóban nem volt hely csak a távoliban (fél 1 környéke), kb. 30 percet kellett várni csak a kisbuszra ami a felvonó/pénztár/büfé közelébe visz (a távoli parokoló környékén semmi sincs). Mire végre megérkeztünk a felvonó közelébe újabb 5 perc volt a WC és ki tudja mennyi a pénztár meg az ez első felvonó (masszív sor a beülősnél ill. a csákányosnál is). Mivel itt már mindkét gyerek elkezdett fázni, benti büfére meg (lehet csak helyismeretünk hiánya miatt) nem láttunk lehetőséget itt adtuk fel. 4 óra nettó autó + be és visszaöltözés (pakolás) 0 km sí.
Szóval a tanulságok:
- Iskolaszünetben (hétvégén) csak távoli helyek jöhetnek szóba. Már Szlovákia is necces.
- Legkésőbb 9-re oda kell érni, hogy biztosan legyen a közeli parkolóban hely (gyerekekkel ez távolról indulva nem éppen könnyű, de csak így van értelme).
- Távoli parkolóban busz sorba soha nem állunk be (visszafordulunk).

Bár a szervezés elfogadhatónak tűnt, a végeredményen ez mit sem változtat. Egyszerűen több embert próbáltak odaszervezni mint a hely kapacitása.
A pálya szervezése is érdekes mert a beülős felvonó min 2 méterrel magasabban van mint a pálya vége ami aligha hozható lendületből azon a pályán (pláne meg olyan napokon amikor a tömeg miatt ez rendkívül kockázatos).

Szóval lehet még egyszer hétköznapon próbát teszünk, de ha a befektetett energiát és a síelés arányát tekintem ma az siralmas volt ma Eplényben. Lehet, hogy pl. Ausztria drága, de ott minden órában akár 20-30 perc nettó sielés is összejöhet átlagos sítudással (jobb sítudás, sajnos ott is rontja az arányt...).

laponként: összesen 5, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »