Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Kékestető
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Panoráma apartman - 6 fős apartman Parádsasváron kültéri dézsával és szaunával
ÜZENETEK (1202)Időben csökkenő Időben csökkenő
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.01.30. 13:55
Tekintsük hozzászólásaidat irodalmi munkásságod részének.
Ámen.
Pászti Vilmos
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2010.01.30. 13:04
"Sziasztok!
Mi szombaton voltunk 1 napra Békéscsabáról. Az út (a Mátraházától tartó szakaszt kivéve) elég jó. A "tömeg" teljesen elviselhető. A parkolóban még 10 után volt helyünk. Az alkalmazottak aranyosak, türelmesek, segítőkészek. A pálya jól síelhető. Csak azt nem értem, hogy a neten azt az 1 pályát miért 3-nak írják?
A Déli pálya alsó szakaszáról: sokan mentek lefelé is, gondolom végig van hó. Nem tudom mikor, milyen felételekkel nyitják meg... Mint ahogy az Északi rész is zárva.
Tudom nem így működik, de ha a jegyárak a síelhető szakasszal lennének arányosak, akkor talán megtennék amit tudnak...
Üdv: Z"

Egyszerű a magyarázat!
1 Nekünk így is jó!
2 Minek törjék magukat, ebből is annyi pénzük van, hogy az unokáiknak is megvan mindenük. Ja hogy te szeretnél a teljes hosszon sízni? Ez már a te problémád. Ha nem tetszik, el lehet menni az országból.
Pászti Vilmos
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2010.01.30. 12:59
Én örömmel olvasnám, ha Mátraszentistvánból jönne valaki és a parkolóőrbódét lelökné a hegyről. De főként, aki ezt a gyalázatosságot elrendelte. Nem az parkolási összeg, hanem a hozzáállás sértő. És örömmel olvasnám, ha ugyanez az ember hálából, hogy megkapták a hómacskát, minden évben, 50 nm-rrel megnagyobbítaná a kékesi parkolót. Ja és nem ártana, ha hálából tisztán tartaná a parkolót. Ha én, egy hektáros jégfelületről el tudtam takarítani a havat, saját szabadidőmből, akkor ő a fizetéséért igazán megtehetné azon a zsebkendőnyi felületen.
Pászti Vilmos
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2010.01.30. 12:53
"Le a kalappal kékestető előtt! Azt hiszem minden sikedvelő nevében köszönetet lehet mondani nekik a gyors segitségért, amit szentistvánnak nyújtanak a ratrak kölcsönadásával! Ilyen összefogás és segitőkészség kellene az országban és minden másképp lehetne! köszönjük KÉKES !"

Csak éppen a saját sípályájuk körül van "némi" gond!!
Ha nem haragszol meg érte én a sízők szemszögéből nézem a kékesi feltételeket.
Pászti Vilmos
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2010.01.30. 12:49
Évekkel ezelőtt megkockáztattunk egy Kékestetői sízést és akkor szerencsénk volt, mert feltehetően már régebben el lettek riasztva az emberek azzal, hogy ha valaki nem ér oda reggel fél 5-re, akkor a zsebkendőnyi parkolóban már nem kap helyet. No mindegy, szerencsénkre volt hely, kit érdekel az a sok ember, aki a normális pénzéért normális szolgáltatásra vágyik. Lesízhettünk a veronika rétig és ott buszok vittek fel minket. Szinte gyorsabb is volt, mintha sílifttel mentünk volna. Emlékezve a régi, viszonylag jó élményre....
előző nap telefonáltam, és megtudtam, hogy csak a pálya 800 m-es részén lehet sízni. Miért is? Mert nekünk így is jó! Langyos a sör, de nekünk így is jó. Ott van a sok hóágyú, amivel már kerek egy hete nyugodtan befújhatták volna a fél Mátrát, de a hóágyúk csak egyhelyben állnak. Miért is? Mert nekünk így is jó. Hamis a harmunika, de nekünk így is jó.
Elismerem, hibáztam, mert talán az évtized legnagyobb hóesésében terveztük sízni menni. Feltételeztem azért, hogy valami talán már változott. Mikor odaértünk, a parkolóban, ahogy kell, el is akadtunk. Gondoltuk, odamegyünk a pálya közelébe, hogy meglássuk, milyen viszonyok vannak. Feltételeztem, hogy egy cég, aki sípályát üzemeltet, számít arra, hogy az emberek, nem helikopterrel érkeznek és nem teljes felszereléssel pottyantják a sízőket a pályára. Tévedtem. A vezetőnek ugyanis semmilyen elképzelése nem volt arról, hogy az emberek majd hogyan fogják megközelíteni a sípályát. Ugyanis térdig érő hóban jöttünk, mentünk, amerre mentünk.
Kezdem azt hinni, hogy gyurcsány úrnak van igaza, aki azt mondta, hogy ha nem tetszik, el lehet menni az országból. És mennek is, mégpedig tömegesen azok, akik sízni szeretnének. Ráadásul Kékesen, ezért a zéró minőségért ugyanannyit kérnek, mint Olaszországban, ahol akkora parkolóval várják az odaérkezőket, hogy talán a végét sem lehet látni, és hó mindenhol van, csak az utakon és parkolókban nincs, de egy szem se. Milyen érdekes ugye? Pedig elég egyszerű a történet. Ha valaki sízni akar, annak valahogy először oda is kell tudni jutni. De ha Kékesen oda szeretnél jutni, akkor mindjárt meg is kapod a fricskát, vagyis azért a zéró minőségű parkolóért máris fizessél te birka magyar!! Egy normális síterepen, mikorra a kedves vendégek megérkeznek, már egyetlen gépet és egyetlen fenntartó munkást sem látni. Gondolhatod, hogy Kékestetőn ez teljesen másképp van. Már gyülekeztek a mazohista sízők, amikor a hómacska még javában jött ment a sípályán, a munkások meg rohangáltak mindenfelé.
Gyerekek! Eddig azt hittem nincs igazuk azoknak, akik mindig is azt hangoztatták, hogy ebben az országban a szemlélettel van baj. Sajnos be kell látnom, hogy mégis igazuk van. Már Eplény is létre tudott hozni egy 4 üléses felvonót, pedig a 600 m-es magasságával jóval rosszabb helyzetben vannak, mégis beruháztak. Nem is értem!!! Az illető, biztosan nem magyar beruházó! Ha valakiben felmerülne, hogy Magyarország adottsága miatt nem térülne meg a beruházás, elmondanám, hogy óriási igény van a sízésre, és a beruházás, egyetlen szezon alatt bőségesen megtérül.
Hofi megmondta. Ha egy kupleráj nem megy, nem a bútort kell kicserélni. Ha esetleg valamelyik befektető nem tudná, ismét elmondanám, hogy egy sípályához mi kell a vendégek szemével nézve. Hatalmas parkoló, normális felvonó, kezdetnek bármilyen beülős, és normális, vagyis hómacskákkal karbantartott sípálya. Ha ez nincs biztosítva, akkor az emberek máshol fogják elkölteni a pénzüket.
Ez ilyen egyszerű!!
gyulimuli2
221 élménybeszámolót írt
221
16 éve tag
2010.01.29. 08:44
Le a kalappal kékestető előtt! Azt hiszem minden sikedvelő nevében köszönetet lehet mondani nekik a gyors segitségért, amit szentistvánnak nyújtanak a ratrak kölcsönadásával! Ilyen összefogás és segitőkészség kellene az országban és minden másképp lehetne! köszönjük KÉKES !
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.01.28. 17:08
"A hibás ratrakunk javításáig – besegített bérgéppel Kékestető! Köszönetet mondunk ezúton is érte."Ez a hír biztos igaz! ha véletlenül még sem akkor is jó volt olvasni.

Minden elefántcsonttoronyra vonatkozó észrevételem véglegesen és visszavonhatatlanul törlök!
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
2010.01.27. 07:56
A rendelkezésemre álló információk(fórum, személyes tapasztalat, hóhelyzet, nyitvatartó pályák, síelésünk célja...) alapján döntöttem Kékes mellett, s szerencsére egy csodás (teg)nap kerekedett belőle.
Célunk egy kis gyakorlás ("besízés") volt, melyhez a jól kezelt, kellő szélességű, déli kék pálya a rendelkezésre álló 800m-es hosszban tökéletesnek bizonyult, folyamatos csúszás, szinte üres pálya mellett.
A személyzet korrekt, a hangulat baráti, a Tátra látványa számomra továbbra is mesebeli.
Ám mivel a magunkfajta sí- és síkörnyezetbarát ember a símentes időt(felvonózás, hütte, séta) általában az adott síterep elméleti fejlesztésével tölti, felmerült néhány gondolat/kérdés.
Az egyik természetesen továbbra is a kettévágott déli pálya helyzete, a másik pedig az északi működésének hiánya, ill. esetleges működése esetén a déli pályával való, lecsatolásmentes összeköttetése.
mohuzi
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2010.01.24. 12:02
Sziasztok!
Mi szombaton voltunk 1 napra Békéscsabáról. Az út (a Mátraházától tartó szakaszt kivéve) elég jó. A "tömeg" teljesen elviselhető. A parkolóban még 10 után volt helyünk. Az alkalmazottak aranyosak, türelmesek, segítőkészek. A pálya jól síelhető. Csak azt nem értem, hogy a neten azt az 1 pályát miért 3-nak írják?
A Déli pálya alsó szakaszáról: sokan mentek lefelé is, gondolom végig van hó. Nem tudom mikor, milyen felételekkel nyitják meg... Mint ahogy az Északi rész is zárva.
Tudom nem így működik, de ha a jegyárak a síelhető szakasszal lennének arányosak, akkor talán megtennék amit tudnak...
Üdv: Z
Pepc
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.01.23. 20:18
Sziasztok!

Mit tudtok a déli pálya aljáról (busz forduló)? van rajta vmi hó egyáltalán?
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2010.01.22. 19:47
Gyulimuli indulj a választáson!
Rád szavazok!
gyulimuli2
221 élménybeszámolót írt
221
16 éve tag
2010.01.22. 18:22
Tisztelt sitársak nincs valakinek valami jó helyen kapcsolata? Hát ha történne valami előrelépés már kékesen! Vagy "csapjunk agyon egy-két b...zi zöldet" és akkor talán történne valami. Ezt direkt irtam hátha olvassa valami"sötét"zöld! Én örülnék ha történne már valami, mert olyan tervek is voltak, hogy mátraházáig lesz felvonó! Lehet hogy tényleg egy két főganét kellene bevonni, lásd szlovákiában a selmecbányai sipályát, ott is néhány nagyember szállt be, most adták át és máris mennyien vannak! De szép is lenne valami hasonló nálunk is . Én ha politikus lennék biztos tennék ilyen irányú lépéseket. Sajnos azonban csak álmodozni lehet, mert nálunk a "tömegsport" igen bébicipőbenjár!
Domag
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
2010.01.22. 13:50
Mindenhol a világon nagyon sokat meglehet oldani kapcsolatokon keresztül. Most olvastam a volt Amerikai nagykövet megjegyzését, amiben nagyon komolyan kiemelte a személyes kapcsolat jelentőséget, természetesen a hozzáköthető anyagiak nem elhanyagolhatok. Mint említésre került hogy mennyire jól esett volna a kátrányos oszlop, hát vigye de akkor a lepkés térjen át aranyhal tanulmányozására a dísztó partján. Természetesnek tartanám azt is, hogy unokáink lássák a gyönyörű lepkét még etetőt is eltudok képzelni. Nem cinizmusként jegyeztem meg.
Domag
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
2010.01.22. 13:39
Információ szerint a berendezés beszerelése körülbelül 900 millióba kerül, elég alacsony területen természetes hóra nem nagyon lehet számítani. Magas lesz a fix költség és a hétköznapi terhelés alacsony. Szerintem a megtérülés azon fog múlni, hogy a hétköznapok kihasználtságát, hogy tudják növelni. Ha az első év megközelíti a nullszaldót akkor biztosnak tűnik a gazdaságosság. Következő években sokat lehet finomítani!
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2010.01.22. 10:27
Lehet hogy be kellene venni egy-két főganét a bizniszbe, hát ha könyebb lenne engedélyekhez jutni!
Előzmény: (Krampusz 81169)
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.22. 07:35
"A hó són csak azt lehetett hallani, mekkora bukóvári lesz Eplény."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Köszi
Előzmény: (Domag 81161)
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2010.01.21. 21:18
Sziasztok!

Néhány régebbi hozzászólásomat összeollóztam, mert megint felvetődtek ismét ugyanazok a kérdések.
A Mátra környezetvédelmi terület, a "zöldek" mindent akadályoznak, meggátolnak.
Nem is gondolnátok milyen pitiáner indokkal akadályoznak meg mindent!
De, konkrét példát mondok: a "Zöldek" addig ügyködtek, hogy a Magyar Telekom (vagy nevezd ahogy akarod: T-COM)a Mátrában kénytelen volt kicserélni a
telefonvezetékeket tartó fa oszlopokat, mert azokat kátránnyal tartósították. Szép zöld színűek is lettek az oszlopok a csere után.
No az a személy, aki nagyon erőltette az oszlop cserét, oda megy a T-COM egyik illetékeséhez és elkezdi kunyerálni a lecserélt oszlopokat magasles építéséhez.
Hogyis van ez? A kátrányos oszlop az út mellett környezetszennyező, az erdőben nem?

Nem lehet víztározót építeni Kékesen, mert "megváltoztatja a mikroökológiát" ! Az Osztrákok Möltall gleccser hóágyúzásához 1700 m-en csináltak víztározót!

Kérdezz meg valakit a Kékesi Sasok közül, mi történt akkor amikor az Északi pályára leborítottak egy teherautó umuszt, hogy elfedjenek néhány kiálló sziklát. Feljelentették őket környezet károsítás címén, mert a "humusz tájidegen".

Valami hozzáértő lepkefóbiás ritka lepke fajtát látott az Északi aljában, no ezt a lepkefajt azóta sem látta senki. Ennek örömére lett fokozottan védett terület Kékestető környéke.
Egyébként az Északi pálya egészen Parádig tarthatna, ami kb 2 km. Ez már nem lenne rossz ugye?

Igen, tényleg vezetékes vízből kénytelenek csinálni a havat a pályára.

Az Északin a lift 4. éve van meg, síelőket 1 vagy 2 napon szállított.
Domag
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
2010.01.21. 20:24
Szerintem ugyancsak sí szakember a tulaj.Egy év alatt nem tudta elérni, hogy a csákányos lift 20m-rel feljebb kerüljön, az alsó belépésnél is lehetne nyújtani a felvonózást persze szerintem. Az északin a gyönyörű csákányos ebben az évben még egy embert nem húzott fel.Az meg tragikus, hogy egy halastavat ne engedjen a környezetvédő.Körülötte mindenki lépdel. A hó són csak azt lehetett hallani, mekkora bukóvári lesz Eplény. Nem tudom, de nagyon küzdenek az biztos.Az hogy a legolcsóbb a bérlet nála tény.Nagyon szeretem ebben az idényben már másodszor megyek egy hétre. Mivel Békéscsabán lakom ez elég távol van.Romániában tőlünk 120 km re Aranyoson komoly beruházásba kezdenek, ez kész lesz év végére ülőliftes felvonó fantasztikus panzió kapacitás, mesés környezet.
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2010.01.21. 16:04
Tavaly még volt emberük,aki a médiával tartotta a kapcsolatot és a hasonló gondokra meg tudta adni a "hivatalos "tájékoztatást.Jó lenne,ha egy bennfentes tájékoztatná az érdeklődőket a felmerülő problémáikról.Pl. a hóágyukhoz miért nem engedtek vízgyűjtő tavakat létrehozni a környezetvédők?
Csoda,hogy a fenti szakaszt betudják hóágyúzni( úgy tudom a szanitól vásárolt vízzel).Az egész pályaszakaszt ellátni ennyi vízből lehetetlen.Különben aki akar,lecsúszhat a Veronikáig.A keresztbe tett felvonó csak érdekesebbé tette a lankás pályát.-És az északi? Ha már van kényelmes felvonó és egy kellemes adottságú pálya,miért nem telepítettek oda is hóágyúkat?Tovább megmarad ott a hó.Különben aki tudja milyen volt régen itt sielni,az tudja értékelni még ezt is.
gyulimuli2
221 élménybeszámolót írt
221
16 éve tag
2010.01.21. 12:57
Én már csak agyonütném ezeket az ál környezetvédőket, tudom most rengeteg embert magamraharagitok, de mia környezetbarátabb egy elektromos felvonó, vagy a buszok amik "HA IGAZI SIIDŐ VAN" egész nap forognak a hegyre fel és onnan le. Nem hiszem, hogy akkora kárt okoznának egy keskeny felvonó nyomvonal kialakitásával. Mellesleg sokkal több ember menne a jó hegyi szabad levegőre, ami szintén nem egy hátrány a mai világban. Szóval a "zöldektől" oda vagyok!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.