Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Kékestető
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Panoráma apartman - 6 fős apartman Parádsasváron kültéri dézsával és szaunával
ÜZENETEK (1202)Időben csökkenő Időben csökkenő
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2010.02.04. 11:48
Ja,és a webkam.bedöglött?
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2010.02.04. 11:47
Helló!
Hétvégén az északin is üzemelni fog a felvonó????
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2010.02.04. 10:38
Igazságtalan vagy egy kissé. Ha van, amire nem lehet hatással egy síterep, akkor az az időjárás. Ha egy kicsit visszaemlékezel, eszedbe fog jutni a karácsonyt követő hét időjárása. Folyamatos esők, a nappali középhőmérséklet folyamatosan pluszban volt, nem egyszer mértek 10 foknál magasabb hőmérsékleteket. Dec. 30-án délben a Kékestetőn +1 fokot mértek. Mégis mire számitottál?

Szentistvánnal felesleges összehasonlitani a Kékest, mások a lehetőségeik, és ezek egy része is önhibájukon kívüli (zöldek)

Ha el akarod kápráztatni a kuzint, akkor ajánlom a most következő hétvégét!
Előzmény: (borzika 83167)
borzika
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
2010.02.04. 04:40
--
borzika
Üdv.mindenden sípartnernek!
Én csak most olvastam végig, visszamenőleg egy évre, minden hozzászólást.Hát nem sok jót olvastam ki belőle!
Én is a Kékestetőn kezdtem az első nekifutást, a sí világában.
Annak ellenére, hogy bejártam Európában, egy-két híresebb síparadicsomot, a nosztalgia és a kíváncsiság visszahúzott a Kékestetőre! 2009. december 30.-án felkerekedtem a 8 éves unokaöcsémmel, hogy elkezdjem vele megszerettetni a síelést.Felmentünk Mátraszentistvánra,ahol "ezerrel" fújták a havat. Dugig volt sízőkkell, és igencsak zajlott az élet.
Igazi "Alpesi" hangulat volt, rengeteg hóval. Gondoltam, ha már kirándulunk, a Kékestető magasabban van, ott biztosan mégtöbb havat lőnek.(aznap, kellett parkolót fizetni). Felvettem mindent videóra, mert nem hittem a szememnek. Valami nagyon hiányzott! A hó! Mellette a felirat:" Magasan a legjobb". Arra jó volt a nap, hogy az unokatestvéremnek, meg tudtam mutatni, hogy hogy kell beszállni a csákányos felvonóba, meg a tányérosra.
Volt egy-két vakmerő szánkózó, aki próbált lesiklani a göröngyös jégfoszlányokon. Végül is tiszta levegő volt és jót sétáltunk a füvön, a többi kirándulóval.
A Kékestető egy Nemzeti Kincs, ami rengeteg munkát adhatna a helybelieknek, hírnevet az országnak, és a sok pénzt az üzemeltetőnek, amit a Magyarok kivisznek síelni külföldre! Nem is Hiszitek, hogy akárhova megyek Európában,bármelyik síparadicsomban, dugig van Magyaroknkal.A Magyar, az okos ember! Ha lennének, csak egy kicsit jobb körülmények a Mátrában,kevesebben vinnék ki a pénzüket külföldre!
Kékestető, egy csodálatos hely! Kívánom az üzemeltetőnek,a saját, és a mi érdekünkben, egy kis hasznos ötlet ellesése, a konkurenciától. Egy kis szakmai látogatás nem ártana. Elég lenne átutazni Semmeringbe. Nem hiszem, hogy az üzemeltető társaság, szivesen olvassa, az igen gyakran írt negatív véleményeket. Mi tudjuk, hogy a jószándék meg van bennük, csak hiányzik a tapasztalat! Remélem, ezzel nem sértettem meg senkit,mert nem ez a célom! Csupán szeretnék jó munkát kívánni, és eredményképpen jót síelni. A jövőben pedig nyugodt lélekkel ajánlani a barátaimnak is a Kékestetőt!
gyulimuli2
221 élménybeszámolót írt
221
16 éve tag
2010.02.02. 15:03
Bocs!
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2010.02.02. 14:39
Én konkrétan a Petőfivel kapcsolatos eszmefuttatásra és a választásokkal kapcsolatos túlzott várakozásra értettem a csacskaságokat...
Előzmény: (gyulimuli2 82850)
gyulimuli2
221 élménybeszámolót írt
221
16 éve tag
2010.02.02. 14:29
Én igazat adok Vilmosnak, de az a baj, hogy ha jól tudom itt is ki van adva a parkoló másik cégnek, és ezért nem a sípálya gondja annak takarítása, ill a jegyszedés. Bár ha én lennék a sípálya tulaj minden nap utánanéznék a megfelelő gondozásnak és kiverném belőlük ha valamit nem találnék rendben, hiszen gondolom mindkét fél érdeke a minél több elégedett ember!Bár én szeretném azt a helyzetet megérni mint pár éve amikor Mátraházáig jött értünk a síbusz mert már itt is alig volt parkoló,pedig még az erdőben is munkagéppel tolták a havat, hogy minél többen elférjünk , igaz a hegyen egy méteres hó volt és veronika rétig síeltünk, hm. Mindenesetre ha megnyitnak végig akkor azt hiszem érdemes lesz újra kékesre menni!
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2010.02.02. 14:26
Egy szempontból szerintem is a Trabi volt a legjobb autó. Ez pedig az a tulajdonsága, hogy úgy lehetett spriccelni a szélvédőt, hogy nem indult el automatikusan az ablaktörlő. Ezt azóta is visszasírom...
De amit az örökös gyorsítási versenykényszerről és a Zsiga lealázásáról írsz, az azt mutatja, hogy zakkant vagy, nem kevés kisebbségi komplexussal..
:-)))
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2010.02.02. 14:14
Vilmos,

azért az igazságok mellett tudsz ám te csacskaságokat is írni,de még mekkorákat...
:-)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.02.02. 04:30
Az OKOSKODÓ képében megjelölt legalább kiemelte a szövegét, hogy egyértelmű lehessen a választási plakát jelleg/ három négy éve a "szolnoki machinátort" láttam a Kékesen/ Ha a politika veszi át a pályát úgy járhat, mint a Nagy-Hideghegy!
tacpeter
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2010.02.02. 00:14
Ma voltunk fönt, sorállás nem volt, parkoló szinte üres volt, az odafelé vezető havas utakon is simán lehetett közlekedni. Az egyetlen negatívum, hogy az ottani éttermek hétfőn zárva vannak, így enni nem tudtunk.

Pár kép hétfőről: (lehet látni hogy a Déli pálya folytatása is le van már ratrakolva de azt nem tudom, hogy végig-e)
CIMG9871.JPG
CIMG9872.JPG
Pászti Vilmos
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2010.02.01. 23:01
Szeretném elmondani nektek, melyik a legjobb autó.
Ez a Trabant.
Most, hogy ekkora hó esett, nagyon zavar, hogy nem hallom a Renault Megane motor hangját. Szeretek mindig úgy gyorsítani, hogy lehetőség szerint bárkit lehagyjak. A havas úton ugyanis azonosak a feltételek és ha megtalálom a csúszás határát, akkor lehet a legjobban gyorsítani. Csak emlékezni tudok a régi szép időkre, amikor a Trabantban kiválóan lehetett hallani, mikor kapar el a kerék. Emlékszek, ahogy Valkót elhagyva, a havas Gödöllői dombság felé közeledve a Zsigulis látta, hogy közeledek felé a Trabanttal. Kétségbeesésében annyira nyomta neki, hogy az autó oldalát többet láttam, mint a hátulját. Én pedig könyörtelenül lealáztam a Trabanttal. Pedig az út úgy csúszott, hogy ha meg kellett volna állni, kb 200 méteren belül biztosan nem sikerült volna. A Zsigulis, azóta már biztosan Trabantra cserélte az autóját. Emlékszek rá, amikor a Külföldi rokonok kérték, hogy hagy nézzék meg a Trabantomat. Én meg megmutattam nekik, és nem értettem, hogy miért röhögik körbe az autómat. Nem értették, hogy miért van két gyújtótrafó. Én meg elmagyaráztam nekik,hogy ha valamelyik tönkremegy, még a maradék egy hengerrel is haza tudok vergődni. Na még nagyobb lett a röhögés. Másnap azonban megkérdezték, hogy van-e vontató kötelem. Kiderült, hogy a fedélzeti számítógéppel ellátott csoda autójuk lamda szondája elhalálozott, így a számítógép letiltott. Ők sem hitték el, hogy a Trabant a legjobb autó.
A napokban olvasgattam, a legújabb BMW műszaki adatlapját és felfedeztem benne néhány ismerős adatot. A fogasléces kormányművet, a független hátsó futómű felfüggesztést, a Műanyag karosszéria elemeket és a hengerenkénti, gyújtási rendszer, mégpedig azért, hogy ha valamelyik meghibásodna, az autónak akkor se kelljen az út szélére kényszerülni. Elmondanám,hogy a Trabant már 40 évvel ezelőtt alkalmazta ezeket a megoldásokat. Egy Angol szaklap teszteredménye alapján a Trabant utasa közvetlen kapcsolatban van az úttal. Az igaz, hogy az utazási kényelmet ez befolyásolja, mert a jelzőtáblák mellett lassítani, kell hogy el lehessen olvasni, viszont ez egészséges, mert a Trabant tulajdonosa biztosan nem kap vese vagy epekövet. Na, mondtam én, de senki sem hisz nekem, hogy a Trabant a legjobb autó.
Pászti Vilmos
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2010.02.01. 22:37
Így már érdekes a történet, hogy tudom, a sípark, a megtérülés határán van.
Biztos voltam benne, hogy még ez a kevéske lehetőség, amit a Kékesi üzemeltető összehozott, rengeteg buktatón és hivatali bürokrácián kellett végig verekedje magát.
Tippelek. A ződek a gyöngyösi önkormányzatban csücsülnek.
Rendszeresen járunk a Mátrába túrázni és látjuk, milyen méretű fakitermelés folyik mindenfelé. Ha a sípálya háromszorosára bővítéséhez szükséges fákat kivágnák, még akkor sem lehetne összemérni azzal a pusztítással, amit a fakitermeléssel művelnek. Mellesleg a fakitermelés során a különféle traktorok, úgy átszabják a domborzati képet, ahogy a bürokraták könyvében az meg van írva. Nyilván való, hogy a ződek közül senki sem tud sízni és csupán az irigység az, ami miatt nem engedik a bővítéseket. Én csak egy egyszerű játszóteret akartam építeni a fatornyos falumban, a saját pénzemen, és azt sem engedték. Sípálya!!! Ugyan!!! Hogy férhet bele ez egy punnyadó irodista gondolkodásába. Mit várunk olyan emberektől, akik még ímélt sem hajlandók kezelni, arra hivatkozva, hogy az nem biztonságos. Mondja ezt a műszaki analfabéta irodista. Ja! Repülőjegyet lehet foglalni interneten, meg banki átutalást is lehet bonyolítani interneten, de a kerítés átépítés kérelmét nem fogadják el csak faxon.
A kérdés továbbra is az, hogy mi történik Magyarországon? Miért ez a széthúzás? Ott voltam és hallottam azt a beszélgetést, ami a parkoló őr és a kpm-es kotró sofőrje között zajlott. A sofőr azt mondta, hogy neki a parkoló tisztítása nem feladata. És igaza van. Oké. De ha én ültem volna a kotróba, én biztosan elkotortam volna havat. És nem kértem volna érte semmit. Az más kérdés, hogy ha legközelebb, a pályát üzemeltető kijött volna egy bérlettel, valószínű, nem utasítottam volna el, és legközelebb is tutira elkotortam volna a havat. Mi van Olaszországban, hogy egyetlen sípálya közelében sem láttam tisztítatlan parkolót? Mit tudnak az Olaszok, hogy egyetlen parkolóban sem szednek parkolási díjat? Biztos vagyok benne, hogy ha én lennék a sípálya üzemeltető, akkor nekem is nagyon sok bürokratával kellene szembe nézni. Annak ellenére, hogy ismerjük a problémákat, nem fogja több vendég látogatni a sípályát. Tehát a feladat továbbra is az, hogy meg kellene keresni a legfőbb felelőst és folyamatosan addig nyomás alatt tartani, míg azt nem mondja, hogy rendben.
Azért, mert néhány szerencsés valahogy a sípálya közelébe keveredik, még nem mondható, hogy forgalmas a sípálya.
Tízen évvel ezelőtt fültanúja voltam, amikor Aigner Szilárd elkövette azt a hibát, hogy elmondta a kedves nézőknek, hogy " a hétvégén sízésre alkalmas idő lesz. Aki teheti, menjen fel a hegyekbe sízni, szánkózni" . A sok naiv meg azt hitte, hogy majd tényleg fogadni is tudják őket például a Kékesen. Mi már tudtunk valamit és korán reggel, jóval nyitás előtt felmentünk, és még épp volt helyünk. A felvonónál annyian voltak, hogy a második kanyar után be kellett látnunk, hogy ez már nem szórakozás, hanem küzdelem. Olyan 10 körül visszaindultunk. Ahogy leértünk Mátraházára, láttuk, hogy a parkoló tele van, a rendőrök már lezárták a Kékesre felvezető utat, és a kereszteződéstől pedig folyamatosan hajtották el, a Kékesre felmenni akaró, kedves vendégeket. Ahogy elindultunk lefelé, láttuk, hogy minden autó tetején valamilyen téli sporteszköz volt, tehát Szilárd utasítását ők komolyan vették. A teljes családdal felpakolt autóikból, itt-ott kiszállt és egymással indulatosan vitatkozó emberek látványa elég döbbenetes volt, de főként az, hogy ennek a sornak a vége Gyöngyösön volt. Ők, mind fel szerettek volna menni a Kékestetőre! Azt hiszem, akik ezt akkor átélték, már másképpen látják a Kékesi sípark adta lehetőségeket. És, hogy ennek mi a magyarázata? Nem hiszem, hogy bárkit is érdekel. Azért az érdekes, hogy a Gyöngyösi önkormányzat, minden síszezonban frappánsan megszervezi a síparkhoz vezető egyetlen út lezárását, és még csak lelkiismeret furdalásuk sincs, a sok csalódott ember miatt, akik egyébként bizonyára pont az önkormányzat kasszáját dagasztanák, ha hagynák. Jaj, de azt meeg kelll szeerveznííí, úútáánna jááárni, háát azt ki fizeti meg nekem??
Még egy apróság. Apróságokból is látszik, hogy az Olasz, sajátjának érzi a síterep színvonalának fejlesztését. Mivel megtehetik, mindig a legmodernebb hóágyúkat és hókotrókat veszik meg. De az apróság csak most következik. Ő annyira sajátjának érzi a feladatot, hogy az elnevezéseket is a saját nyelven mondja. Az Olaszoknak a sípálya-karbantartó nem ratrak, hanem egyszerűen hómacska. A megéhező síelőket kiszolgáló intézmény sem hütte, hanem Baita, ami bármennyire is hihetetlen, Egyszerűen Faházat jelent. Elgondolkodtató, hogy ők miért elégedtek meg a Faház elnevezéssel, és nekünk miért kell külföldi hangzású? Félve mondom ki. Mert ezzel is azt sugalljuk mindenki felé, hogy mi, nem vagyunk képesek másra csak nagyok mögött kullogni. A "hütte" elnevezéssel bizonyítjuk be a külföldinek, hogy látjátok külföldiek, mi, annyira senkik vagyunk, hogy hozzátok akarunk hasonlítani, mert ha már a mi büfénk minősége nem olyan, mint a tiétek, legalább a neve legyen az. És akkor ezzel rendben is van minden.
Pedig pont a fordítottja az igaz! Csak éppen alszunk, ahogy mindig is aludtunk. Ezért kiáltotta Petőfi is azt, hogy "talpra magyar!" Mindig is punnyadtunk. Világ életünkben hagytuk, hogy valaki ránk rakja a láncát. Már a "hüttében" is ezek a láncszemek ott vannak, és ez úgy beépül a tudatunkba, hogy észre sem vesszük. Ennyire nem kellene elhagynunk magunkat. Talpra Magyar!!!!
Néhány hónap és nemsokára itt a választás. Új lehetőségek nyílnak. Lehetőségünk van azokat eltávolítani az irodákból, akik csak punnyadni akarnak. A legegyszerűbb módja ennek, ha nem szavazunk rájuk.
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2010.02.01. 20:49
Ma délután beszéltem velük telefonon, a hétvégére tervezik az Északi nyitását.
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2010.02.01. 17:06
Nem tudtam, mikor írtam, eskü :)
Dobok egy lottót :)
Előzmény: (ele64 82669)
ele64
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2010.02.01. 17:02
A kékes honlapon most olvastam az alábbi igéretes eseményt a déli teljes hosszban való megnyitásáról.

Terveink szerint hétvégére megnyitjuk teljes hosszában a Déli sípályát! Jelenleg már folynak az előkészületek - ratrakoljuk a pályát, erősítjük a meredekebb szakaszokat. Magyaroszágon egyedülállóan 2 km hosszú pálya - síautóbuszok fognak közlekedi! Folymatos info a pálya állapotáról a honlapunkon!
Hajrá.
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2010.02.01. 16:15
Tegnap megjártuk a "csúcsot", felemelő élmény volt. Ennyi havat gyerekkoromban láttam utoljára, roskadozott minden a hó alatt, nem győztem "angyalkázni" a méteres hóban - 27 éves fejjel :)

A nyitás csúszott egy kicsit, mert le kellett újra takaritani a Kékesre vezető utat, de ha jól értesültünk akkor a nyitáskor (10 óra magassága) váltott jegyek 1 órával tovább voltak érvényesek, a pálya pedig később zárt.

A körülmények? Csodásak. Persze annak, aki nem tükörsima pályára készült :). Hangtalan siklás a friss porhóban, buckakerülgetés, buckázás, ilyen is kell! Tömeg? A vártnál kisebb max. 3 perc várakozással.

Persze tudom, hogy sokaknak ez a pálya csak libalegelő, de tegnap a látvány adta a szükséges pluszt.

Ha ezen a hétvégén Kékes nem nyitja meg a déli pályát végig és az északit, akkor a következő 5 évben nem lesz rá nagy eséllyel lehetősége! Az üzemeltetők gondolják át a dolgot, már csak presztízsből is megérné, de ha a gazdaságosság fontos, arra is lehetne megoldást találni sztem.

(Tipp: x db kisbusz bérlése. Aki végig szeretné használni a déli pályát és a sibusz opciót annak +x Ft-os / számolják ki / jegy árusitása)

Üdv

Marky
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2010.02.01. 12:29
Nagyon jó lenne,ha az északira is lenne ideje a ratraknak!!!
K.Vilmos!Sajnálatos,hogy ilyen véleményed van a Kékesről,picivel több tájékoztatással talán megérthetnéd a szerencsétlen helyzetet a parkolóval és a pályákkal kapcsolatban.A másik:gondolod,hogy hatalmas üzlet ilyen körülmények között beruházni és üzemeltetni?Nem igazán tolongott érte a Hedón kívül más.Meg kellene próbálnod!
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
16 éve tag
2010.01.31. 19:57
A pályát üzemeltetőktől kérdezném: a nagy havazás után elképzelhető, hogy végig megnyitjátok a pályát a Veronika rétig? A hétvégi csúszást szeretném tervezni. :)
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2010.01.30. 16:00
Kedves Vilmos!

Gondolom nem mátrai gyerek vagy, (letakarítottad a havat egy hektáros jégfelületről, a Mátra alján nem nagyon van ekkora jégfelület) ezért felvilágosítalak a következőkről: a mátraházai és a kékestetői parkolókban nem a pálya üzemeltetői szedik a parkoló díjat. (Tavaly még így volt.) A két parkolóból, és a kékestetői bekötő útról a pálya üzemeltető takarította a havat. Egy szezonban ez nem kevés költség viszont, aki semmit sem tett annál megjelent a haszon....
Olvass vissza a fórumon és látni fogod, hogy a zűdek mennyire akadályoznak minden beruházást, nevetséges indokokkal.
A pálya üzemeltetőjének a szezon költsége talán kijön nullára, de a felvonók és a ratrakok árát még nem biztos, hogy behozta. Így az unokáknak a ami állás szerint munka után kell nézni.
Ezek ismeretében gondold át irodalmi tevékenységedet.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.