Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Sella Ronda - Arabba - Marmolada
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (223)Időben csökkenő Időben csökkenő
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2007.01.08. 21:51
Látom az autós indulást elméletben kilőtted. Na a Piz la Ila-ról le lehet valóban sízni Corvarába. Nagyon sok a sík terep, botozni kell bőven. A visszafeléút kicsit komplikált errefelé. Az 5-ös pálya az nagyon rendben van Corvara felé, de nem teljesen a kabinos lifthez vezet, ott is kell botozni. Bár ez a botozás, meg gyaloglás a Sella Rondán is folyamatosan úgyis előjön. Amit néztél, a 29-es lift, az visszafelé jön, ott arra nem kell felszállni. Ha az óramutató járásával ellentétesen mégy körbe, akkor végülis mehetsz ezen a vonalon. Az átjutás a szállásotokról Corvarába szerintem 1 óra, a visszaút inkább 1,5 óra. A visszaúthoz kell komolyan nézegetni a térképet. Ha Arabba felől érkezel Corvarába akkor azthiszem nem lesz nagyon sok botozás-gyaloglás. Az 1-es majd 2-es lifttel menj. A fantasztikus Brancia Hüttétől pedig le a 14-es pályán a völgybe. Az nagyon frankó pálya. Onnan egy kékpálya egyenesen lemegy a La Villai parkolóhoz, ha nyitva van menjetek arra, ha nincs fel a Piz la Ila-ra a 6-os felvonóval. A térképeden csak kék pöttyökkel van jelölve és 24-es a száma ennek a kékpályának.
A Val Gardenai rész a legzsúfoltabb, de kétségtelen, hogy a pályák fantasztikusak.Ha megcsinálod azt a túrát a Seceda-hoz meglátod. Javaslom még a Colfosco-i 45, 50-es pályákat, reggel meseszép. És ott van egy kényelmes kabinos felvonó.
Ha szeretsz kékpályákon sielni, akkor ki ne hagyd a Pralongia-tól levezető 9-10-9-11 es pályát az valami 13km hosszú összességében. Ember sehol csak a szép széles pálya, na ott lehet húzni az íveket...
Á, 6 nap itt semmire sem elég.

Kulacs
axxo
52 élménybeszámolót írt
52
17 éve tag
2007.01.07. 13:12
Szia Kulacs !

Mi a véleményed, ha La Villa-ból Corvara-ba csúsznánk ( 5. pálya - 29.felvonó-1.kabinos), ezt a távolságot mennyi időre becsülöd? Mindenképpen szeretném a Sella-t körbe sízni, ha jól tudom ez kb 4-5 óra. Val Gardena-ról is szépeket írnak, szeretnem azt is megnézni. Szerinted melyek a legszebb pályák a Sella Rondán? Estére valamilyen wellness lehetőséget tudsz ajánlani?

Kösz: Gábor

kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2007.01.05. 15:18
Ahogy én nézegettem a szállásotok honlapját a Piz La Ila-hoz nem lesz gond a lejutással. Szépen léccel a lábadon le lehet jutni. Egyszer kell egy aszfalt úton átkelni, de ha van rendesen hó, akkor nem kell lecsatolni. Amint írtam ez a felvonó igen elb..tt helyre visz föl. Bár a felső állomáson van egy kis hütte ami igen mókás. Ha mindenáron így szeretnétek menni, akkor talán a Marmolada-i kirándulás és a Lagazoui férhet bele időben. A Sella Ronda biztosan nem. Igen komoly ám a távolság a Marmolada legalább 50 km oda-vissza. El kell jutni először is a Campologno hágóhoz. Eddig az Alta Badia-i részen mennek a pályák, csupa kék, néhol még emelkedik is. Ebből a szempontból a 6-os pálya a legrosszabb, úgyhogy mi azt mindig kerüljük. Ezért írtam a St. Cassianói beszállást, de végül is a Piz la Ila-ról is oda lehet csúszni, egy kis botozás és egy felvonó kell hozzá csak. Visszafelé akár lehet a völgyből egy erdei pályán a La Villai parkolóig sízni.
Na de hogy ne kanyarodjak el a lényegtől: A Campolognó hágótól a Sella Ronda vonalát kell követni Arabbáig. Ott mikor kis séta után eléritek a kabinos felvonókat -mert kettő van egy épületben- a hátsóhoz menjetek. Az egyébként is gyorsabb, folyamatosan indulnak a kabinok. Annak a középső állomásán ki kell szállni és indulhat a túra a gleccserre. Mire ideértek szerintem bőven lesz 12 óra. még egy rakás felvonót kell igénybe venni, némelyik olyan mint a budapesti libegő. Van egy borzasztó hosszú csákány amiről én majdnem lefagytam. Fontos a Marmoladára felvivő kabinnál őrült tömeg szokott lenni. (Eddig 3 szor voltam igaz mindig ugyanabban az időben, de sok a bámészkodó is, nem csak a síző) Nehogy lefelé induljatok, hogy majd Malga Ciapella felől visszacsúsztok. Az az igazi über szívás. léccel a nyakadban fél kilóméter felfelé a betonúton a jutalom, ha megpróbálod. Szóval a kabinosnál várjátok ki a sorotokat, ha mindenáron fel szeretnétek jutni. Mi márciusban eddig még mindig minusz 20 fok alatt voltunk ott. A szél iszonyatos, szóval komoly szerencse kell a Marmoládához.
Na fentről jön le egy piros pálya az megintcsak horror. Nagyon szűk kanyargós (szerpentin) rengeteg ember. Öröm mikor eléred az első felvonót...
És akkor még legalább 20 km áll majd előttetek. Ezért javaslom én a Corvarai indilást-érkezést.
Ha a fekete pályán mégy haza akkor is kell egy kis kabinnal vagy mivel (vagy vasút) menni igaz, hogy csak röviden, de a patak medréből kell femenni úgy 45 fokban (a térképen 55-ös a jele, úgy néz ki mint egy busz). Ha azt lekésitek egy ilyen nap után, az derék. Ja meg vissza a házhoz, ahhoz kell az a kis tanuló négyszékes lift(a térképen 58-as). Mert szeintem legalább 500 méterre lesztek a Piz la Ila lifttől és azt felfelé úton kell megtenni.
Mi Pedraces ban ben szoktunk megszállni, ugyanerre vezet a mi utunk is, ha léccel indulunk el. Mondjuk én csak akkor indultam el léccel mikor a kutya hidegben reggel nem indult a kocsi (-29fok).

Jó lenne már ott lenni...

Ha még érdekel valami írj.

Kulacs
03020025.JPG
axxo
52 élménybeszámolót írt
52
17 éve tag
2007.01.02. 08:09
Szia Kulacs !

Én ezt a térképet nézegetem ( http://www.altabadia.org/cartine/skimaps.pdf ) és ez alapján a Sella Ronda-n siléccel a lábamon el tudok jutni a legtöbb síterepre. Amit igazából én sem tudok,hogy a szállásról miképpen jutok el a Piz La Ila kabinos felvonóhoz,oda, vagy vissza lehet, hogy gyalogolni kell pár métert.Az esti visszatérésnél a kis felvonót ki tudom hagyni, ha fekete pályán jövök le ( Gran Risa ). Köszönöm a tanácsokat, a pályákat be fogom járni, és ezeken kívül nagyon szeretnék eljutni a Marmolada-ra.
Üdv:
Gábor
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2007.01.01. 19:49
Szia Axxo!

Nem tudom mennyire vagy ismerős a terepen, de mivel ráérek írok egy-két jótanácsot. A szálásotok ideális annak aki itt akar megtanulni sielni. Van ugyanis ott egy rövid négyüléses lift és egy tanuló pálya.
Szerintem siléccel a lábatokon csak egy napon iduljatok el. Akkor is Pedraces felé. Arra van két nagyon frankó pálya és az út végén egy hosszú piros. Jobb ha reggel indultok akkor fantasztikus az a rész, tök üres.
A többi napon kocsival menjetek sielni, ha tudtok, hiába a pályaszállás. Lényegében két felé is mehettek: St. Cassianoba vagy Corvarába. Mindkettő kb 10 perc-re van. Ha a Sella Rondát akarjátok körbehúzni, akkor Corvarába menjetek. A szállásotokról szerintem síléccen elindulva nem lehet körbeérni a körsín. A St.Cassianói tojásos liftnél nem kell fizetni a parkolásért és az Alta Badiai kékpályarendszer szívébe juttat. Innen bárhová eljuthattok és a visszaút is kellemes, délután is remekülsielhető kékpálya, egészen a parkolóig.
A La Villa-i felvonó amit elméletileg Ti meg tudtok közelíteni silécen is, elég rossz helyre visz fel. Boardal rémálom, de léccel sem nagy kaland onnan elindulni. La Villába lesielni szintén nem leányálom, főleg nem az délután. Igyekezni is kell, mert van egy kis felvonó a pálya végén ami ha bezár jó kis hegymászás a jutalom. Nem beszélve arról, hogy nektek még a szállásra is fel kell jutni, ami mindenképp egy 200 méteres felfelé sétával indul...
Ha szeretitek a változatos sielést én két túrát is tudok javasolni:
1. Lagazuoi. A StCassiano-i tojásos liftel kell felmenni. Onnan a 11-es pályán le majd a 9-esen Armenrarola felé. Itt a hotel előtt kisbuszra kell szállni (sajnos asszem 5 eur/fő, de nyugi megéri)A busz felvisz a a Falzarego háhóra ahonnan egy kabinnal lehet feljutni a Lagazuoi tetejére 2778méter. Ez idáig nem nagy kaland, de ami ezután jön, pláne ha napos időt fogtok ki, az gyönyörű. Egy fantasztikus kb 7 kilóméteres pálya sziklafalak között, az elején meg itt-ott kicsit meredek ezért piros pályának mondják, de inkább síkirándulás. Fantasztikus. A pálya végétől a kiinduási pontra egy lovasszán vontat vissza (2 eur/fő: bagó).
2. Seceda 11,5 km-es pálya. Eztúgy tudod megközelíteni, hogy Corvarából indulsz, Selva di Gardena felé. Ott, mikor a falun át mászol és feljutsz a Ciampinoi-ra Santa Cristina felé indulsz ez egy remek pálya egészen házakig. Ott egy metró szerű járgánnyal át a város alatt, majd fel egy érdekes kabinnal a túloldalon. A Secedára még egy ülős lift visz azután már indulhatsz is Ortisei felé a 11,5 km-es pályán lefelé. A vissza út is remek pályákat tartogat. összességében ez hosszabb mint a Sella Ronda, de sokkal ragyogóbb, talán csak a Selva di Gardena-i rész nyükögős, de az a Sella Rondában is benne van...
Remélem tudtam segíteni, ha valami kérdésed lenne írj.

Üdv.: Kulacs
axxo
52 élménybeszámolót írt
52
17 éve tag
2006.12.19. 09:30
Hali !

Január 13-20.-ig La Villa ( Alta Badia)faluban foglaltunk pályaszállást kedvező áron. Érdemes megpróbálni alkudozni a tulajjal, mivel erre az időpontra sok appartman nincs még kiadva.Elérhetőségük :http://www.residencesonia.it/

Üdv: Gábor
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2006.12.18. 21:02
szállás ügyben nézz át az Alta Badia topicba.

Kulacs
szaszi
38 élménybeszámolót írt
38
19 éve tag
2006.11.22. 09:38
sziasztok
keresek konkrét szállást, amit javasolni tudtok
Sella Ronda környékén, esetleg elérhetőséggel
lehet apartman ellátás nélkül, vagy panzió parasztház félpanzióval
köszönöm, mindenkinek sok-sok havat kívánok
szaszi

"Vargan"-tól kérdezem a Cortina közeli szállás (50 Euro/hét) esetleg nem tudsz elérhetőséget
köszönöm
vagabond
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.12.07. 19:30
Lemondás miatt szabadon van egy kétágyas szoba félpanzióval egy Canezei melletti hotelben 2006 január 14-21 között. Ára 289 EUR/fő. Ha valakit érdekel kérem irjon nekem. Vagabond.
vargan
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
2005.12.07. 08:58
Sziasztok.

Én már kétszer végig csináltam a Sella Rondát. Minkétszer oktatóval. NAgyon állat.
Mi Cortina környékén laktunk. 60eFt app/hét.
Érdemes Cortinát választani mert az ott kapható bérlettel nagyon sok siterepet és elég sok pályarendszert lehet megsíelni. És csak egy óra onnan a Sella Ronda. Ráadásul lehet kapni pár euroval drágább jegyet ami jo Cortinára és környékére valamint a sella rondára érvényes.
Plusz tudom nektek ajánlani Wetzl Pétert aki Missurinán lakik mint kitelepített síoktató. Nagyon jo oktató és meglehet kérni szerintem hogy vigye el a csapatot a Sella Rondára, mert ha vezető és tapasztalat hiányában mentek akkor nagyon sok idő elmegy a keresgéléssel plusz nem biztos hogy körbeértek ami elég szivás ugyani utána már csak taxizni lehet. Bár elég jó ki van táblázva. Két kör van a Sella ROndát egy ora mutató járásával megegyező és egy elentétés.
Cortinában a szállás nagyon drága, de ha a környéket nézitek. Missurina vagy valami környező kis falut akkor azokban már lehet találni olcso szállást.
Nagyon sok jo sípálya van ajánlanám mindenki figyelmébe.
Ha egyéb kérdésetek van, irjatok.
yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2005.11.24. 16:32
Sziasztok!
Nos a Sella Ronda igazán jó móka azoknak akik végigrohanni akarják az egész napot! Na jo annyira azért nem vészes, de tény hogy ha meg is tetszik 1-2 jobb palya akkor 2-3 alkalommal tudsz lecsuszni rajtuk mert aztan menned kell hogy végezz rajta... Na meg aztan valamelyik utolso palya... Hat igen... Nem azt mondom hogy rosszul sielek, de nem egyszeru nekivágni egy nagyon meredek, lesielt, buckakkal teli palyanak a nap vegen kifaradva... Es a jofej felvonos srac meg azt mondja hogy lefele nem mehetsz a felvonoval... Koszi mondom...
De ezek ellenere aki teheti menjen el, sielje korbe, mert kár lenne kihagyni.... Na meg ugye az a 120fős felvono sem rossz... :))
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.03.06. 15:28
A Sella Ronda síterepei:
Alta Badia
Corvara, Colfosco, La Villa, S.Cassiano, Pedraces, La Val
Nekem ez a szivem csücske, mi itt voltunk, de eddig még mindenkinek az a terep tetszett a legjobban ahol éppen lakott. Rengeteg kékpálya össze-vissza lehet barangolni, nagyon kevés ember, szinte kihalt pályák. A Sella Ronda elérhető közvetlenül Corvarából ill. Colfoscoból. Ennek köszönhetően itt piszok magasak a szállás árak. Az Alta Badiai pályákra ezenkívül feljuthatunk S. Cassianoból, La Villa-ból és Pedraces-ból. La Villa-ban és Corvarában fizetni kell a parkolásért (napi 3 Euro) aprót vigyetek mer automatába kell fizetni. Magyarországról könnyen megközelíthető Brunico felől, akár Lienzen akár a Brennero felé megyünk. Erről a terepről bővebben a róla elnevezett topic-ban...
Val Gardena
Wolkenstein, St. Christina, St. Ulrich
Németország ill. a Brennero felől a legkönnyebben megközelíthető terep, ennek megfelelően itt a legmagasabb az árszínvonal. Amit én láttam belőle az a tömeg, itt voltak messze a legtöbben. A Sella Ronda-i pályák itt a legvacakabbak, bár a körbsízés szempontjából ez lényegtelen.
Val di Fassa
Alba, Canazei, Campitello, Mazzin, Pozza di Fassa, Vigo di Fassa
A Buffaure terepen nem voltam, de a Belvedere nagyon jó. Ez a fahatár felett lévő terep, szinte mindenfelé, amerre csak akarunk sielhetünk. A Belvedere viszonylag kis területen fekszik. Hátránya, hogy csak Canazeibe lehet lesielni. Láttam, hogy Plan Frataces-ig Canazeiből felautóznak az okosok, az ottani parkolóhoz meg két meseszép pálya vezet. Erre a területre több magyar iroda is szervez, bár kocsival nehezen megközelíthető. A szállás árak kedvezőek még a mi zsebünknek is. Cseszlovákok itt vannak nagyszámban.
Arabba-Marmolada
Arabba, Malga Ciapela, Rocca Pietore
Az, hogy a Malga Ciapela-i "pályaszállás" miért van benne minden utazási iroda ajánlatában, mostmár tudom. Volt szerencsém elballagni a szállás elől a korongos felvonóig... Innen csak a gleccser felé lehet értelmesen elindulni, oda meg a második állomástól igen nehéz feljutni. Ha valaki a gleccserre szeretne feljutni, csak a kabinos felvonóval tegye. A másik út ugyanis igen nehéz. Életem legnehezebb csákányos felvonózásán vagyok túl nem beszélve a kétüléses fabetétes "libegőkről" Az arabbai pályák, a terepviszonyoknak köszönhetően nagyon meredekek. Ennek a terepnek talán az egyedüli előnye, hogy közel van Alta Badia, már persze Arabbához. De, hogy mindenap vissza kelljen sielni Malga Ciapelába az igen gáz lehet. Autóval ide is nehéz eljutni.

Kulacs

kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.03.06. 13:09
A képek...

Kulacs
02270004.JPG
02270008.JPG
02270012.JPG
02280001.JPG
02280010.JPG
02280015.JPG
02280016.JPG
02280021.JPG
02280022.JPG
03010006.JPG
03010008.JPG
03010010.JPG
03010013.JPG
03010014.JPG
03020009.JPG
03020018.JPG
03020022.JPG
03020030.JPG
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.03.06. 12:45
Sziasztok!

Mostmár van nekem is tapasztalatom a Sella Rondával kapcsolatosan. Március elsőhetében töltöttünk egy hetet itt. Mindkét irányban körbesieltük, és a kapcsolódó terepeket is bejártuk. Számunkra nagyon nagy élmény volt. Azért hozzátartozik, hogy mi amolyan menős csapat vagyunk, úgy szeretünk sielni, hogy közben van valami uticélunk, valahová megyünk miközben sielünk. Erre eszményi ez a gigantikus összefüggő sibirodalom. Az időnk is fantasztikus volt szikrázó napsütés, kemény, de nem jeges pályák, melyek nem buckásodtak még este sem. A zöld vonalon mentünk előszőr, Corvarából indultunk. Az eredeti leírása a körsínek szintén innen kezdi a túrát, talán amiatt mert itt van egy olyan lift melyet mindkét irányba haladóknak használni kell. Azt meg jó először letudni. A hágókon való átjutás, hasonlóan a közúti közlekedéshez, kicsit nehézkes. Ehhez még jön a településeken való átballagás (átbotozás) ami szintén nem a legkellemesebb. (Főleg, ha a gyereket is húzni kell ill. a felszerelését cipelni.) De, és ez a legfontosabb, egy egésznapos kalandban lehet részetek, amit nem lehet visszamondani, félbehagyni, itt bizony menni kell. A szemlélet is fontos: felvonózunk, hogy sielhessünk. Ez egyébként mindig így van. Ha ráállhatunk végre a lécre ill. lapra egyből rajzoljuk az íveket, élvezzük a terepet. Engem az is feldobott, hogy semmit sem tudtam az előttem álló terepről. Meg kellett álni egy-egy magaslaton beazonosítani az előttünk álló pályát. Olyan tájékozódási sízés jellege is volt. Azok a legjobb részek melyek kabinos felvonók mellett vezetnek, tehát a szembe haladók a pálya mellett kabinban utaznak. Ezalól kivétel a "Husvéti tojás"-os felvonó Colfosconál. (Az gáz)
A zöldirány előnyei, nehézségei: Az egész rendszer szerintem legjobb pályája a Gardena hágóról levivő piros pálya. Addig Corvarából eljutni igen unalmas, majd átjutni a falun botos-gyaloglós-nyögvenyelős. Az innen felvivő kabinhoz vártunk a legtöbbet, valszeg a de. 10 órai időpont miatt. A Sella hágó ami innen következik, a leglaposabb ezért itt kellett egy kis botozás a "kőtenger" nevü pályán ami viszont gyönyörű. Innen jönnek a klassz részek: a Prodi hágón szinte észrevétlenül lehet átjutni, Val di Fassa pályái nagyon jók. Amint közeledünk Arabbába, laposodik és hullámossá válik a terep. Fontos: amint átmászunk a betonúton és elhaladunk a discokocsma előtt vegyünk nagy lendületet (még annál is nagyobbat). Ez a leglaposabb pálya, de ha jól begyorsulunk, simán átvészeljük, nekem másodszorra sikerült, pedig a lányomat is húztam a boardján. Ha ez megvan Arabbában nyakunkba kapjuk a léceket mivel egy rövid séta vár ránk a falun keresztül. Innen már minden oké, talán csak a Campolongo hágónál kell közvetlenül a felvonó előtt a botunkat a hóba mártani. Az meg kell a kidolgozott felsőtest miatt... A Boéról levivő pirospálya igazi jutalomjáték, bár nem tudom, hogy ha nem olyan ideális az idő és buckásodik a pálya, akkor milyen is lehet délutánra.
A narancssárga irányon mi egy órával hamarabb végeztünk. Ami itt gáz az a csákányos, korongos felvonónál kialakuló tömeg a Campolongo hágónál, aztán feljutni Arabbából a Porta Vescovora a kabinos velvonók egyikével. A Sella hágóig minden oké, de utána már elég rossz a terep szinte végig. Átbotozni a hágón, átmászni, lépcsőzni Wolkensteinen, majd a gardena hágóról lecsorogni Corvarába nem méltó befejezése a napnak. Legjobb, ha Colfoscoban beülünk az azonos nevű kabinos felvonóba, majd feljebb hatolunk a négyülésessel a Forcelles-re. Innen nyomhatunk egy remek pirospályát, egészen a völgyig.
Tudom, hogy ez kicsit hosszúra sikerült, de még nincs ám vége, még dobok képeket, meg írok is.

Kulacs
palmait
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.03.01. 11:22
A múlt héten voltunk a Dolomitokban, Cortinán, Arabbában és Alta Badiában síeltünk, de jutott egy nap a Sella Ronda körre is. Mit mondjak? Tényleg nagy élmény, különösen így, már nem túl fiatalon, nem túl nagy sítudással. Érdemes volt megpróbálni. A zöld útvonalaon, vagyis az óra járásával ellentétes irányban, Arabbából indulva tettük meg a túrát. Igaza van a legtöbb előttem véleményt nyilvánítónak, tényleg nem a legkiválóbb sípályák esnek a túra útvonalába, kicsit sok a liftezés, de én úgy gondolom, hogy ez nem elsősorban sportteljesítmény, hanem kirándulás egy gyönyörű tájon, ahol út közben síléc van a lábunkon. Ha így fogjátok fel, nagyon szép napotok lesz. Változatos táj, sok pálya, sok felvonó (ebben az irányban 14). Ha valódi síelésre is vágysz, tehetsz egy-egy hurkot a körre, de az idő ezt behatárolja. (Különösen, ha pályán kívül, mély hóban próbálod meg és elveszíted a lécedet, mint egyikünkkel történt. A nyakig érő hóban fél órát keresték a sít négyen. Mi többiek addigra legalább a szomjunkat elvertük.) Délutánra természetesen, pont mire fáradni kezdesz, jól összetúrt pályák maradnak, de hát ez ezzel jár.
Remélem, jövőre is sikerül erre a tájékra menni, szeretnénk a másik irányban is megcsinálni a kört.
pipistrello
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.02.21. 10:23
Sziasztok!

Én két hete jöttem haza Sella Rondáról, Campitello di Fassa-ból. De nem mentem körbe egy szarvashiba miatt, mert aki vette a bérletet nem Dolomiti Superskit vett:) Mivel azonban előtte ezen a fórumon olvastam néhány elmarasztaló hozzászólást, így nem vettem hozzá különbözetet és csak picit van hiányérzetem, mivel a pályák tökéletesek voltak anélkül is.(Val di Fassa, Col Rodella, Belvedere).
Hozzá kell tennem, hogy mi olaszba járunk mindig, mivel 99%-ban süt a nap, napozunk. Namármost azaz 1 % jött be, hideg volt felváltva percenként sütött a nap, vagy fújt a szél, hóviharok(bár én nem használom, de a síszemüveg enyhén szólva ajánlott):)(le is zárták Sella Rondat legalább két napra, nem lehetett körbemenni.), de így is élvezhető volt tökéletes hóval, én mint középjó sielő nagyon bírtam. Ezen a helyen fekete pálya nem nagyon van, de rengeteg piros, és hosszúak is. Síliftek nagyon jó minőségüek. A táj pedig egyszerüen lélegzetelállító!! Tudni kell, hogy február már csúcsszezon, és Szimi korábban ezért kevesebb embert találhatott, az én hetemben azonban tele volt, de a sorbanállás így sem vészes, ez a pályarendszer rengeteg embert elbír probléma nélkül. Az éttermekbe 2-kor érdemes beülni, ekkor kezd kiürülni, előtte zsúfolt, bár étteremből is rengeteg van. (Ajánlom a latte caldo con wov italt, ami majdnem, Bombardino csak lágyabb(magyarul forró tej tojáslikőrrel):)
Egyszer volt negatív tapasztalat! Kicsit fújt a szél, ezért 4-kor az orrunk előtt lezárták azt a liftet, ami hazavitt volna minket, ezért egy ersdei pályán kellett lecsúszni a szomszéd faluba, ahol viszont az első 10 buszra nem fértünk fel. Ekkor érdemes taxizni, ha összeszedtek még néhány embert, akkor hazzavisz 1 - 1,5 Euro ért fejenként.
Ha van kérdés csak írjatok a forumba, még olvasgatom.
palmait
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.02.16. 14:00
Hidd el, Gabus, remek lesz! (Ha mégsem, legközelebb elmegyek helyetted.)
Útvonal: Bp - Graz (általában Hegyeshalom-Neusiedl am See - Eisenstadt - Wiener Neustadt felé) - Villach - Toblach - Sillian - Cortina D'Ampezzo - Arabba
Még nem is említettem Alta Badia (130 km piros és kék pálya, 54 felvonó) és Canazei pályarendszert. Mindkettő félórás autózáson belül van.
palmait
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.02.15. 11:28
Ne "kicsit" legyél optimista, hanem nagyon! Ezen a vidéken csak jól érezheted Magad! Tessék pozitívan hozzáállni. Nem a dolgok "elé" kell nézni, ez nem feladat, hanem színtiszta, tökéletes élvezet!
palmait
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.02.15. 08:54
Kedves Gabus! Ne a Sella Rondát tekintsétek fő célnak, mert csalódni fogtok. Egy napot szánjatok rá, de vegyétek figyelembe az ebben a topicban leírt véleményeket.
Jó helyekből nincs hiány a Dolomitokban, sőt itt csak jó helyek vannak! (Egyébként mi is szombaton megyünk ugyanide, de a szállás Arabbában lesz.) A gyerekeim voltak a múlt héten ezen a tájon, csak jót meséltek a terepről. Először is Malga Ciapelából mindjárt fel lehet menni a kabinossal a Marmoladara. 1800 m szintkülönbség, lefelé 12 km-es gyönyörű pálya. A Marmoladaról át lehet síelni egész Arabbáig, itt pályák minden szinten dögivel. Ha autóba is ültök, nincs messze Civetta, talán a legszebb hely a környéken (persze a panorama a Marmolada tetejéről felülmúlhatatlan). Szintén nincs túl messze Cortina D'Ampezzo, itt egész nap síelhetsz anélkül, hogy kétszer mennél ugyanazon a pályán. Ha a Sella Ronda miatt Dolomiti Superski bérletet veszel, az minden pályarendszerre érvényes. Jó mulatást, lehet hogy találkozunk!
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.02.11. 22:36
Ezzel tényleg így van mindenki - mi sem voltunk kivételek anno - aztán rájön, hogy ez nem egy nagy szám, sőt nem élvezetes síelést jelent.
Azért ne hagyjátok ki!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.