Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Sella Ronda - Arabba - Marmolada
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (223)Időben csökkenő Időben csökkenő
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.02.10. 20:36
Na ezaz mindenki lebeszél a Sella Ronda körbesízéséről, dehát gondolom titeket is ez vonzott oda nem?
Mindegy egyszer mi is körbe megyünk, aztán majd megírom én is a véleményemet.

Kulacs
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2005.02.10. 10:20
Mi Villachon keresztül mentünk.Elviselhető utakon.A pályák szépek, gondozottak. Ha síelni akar valaki, akkor ne szálljon be a " Selle Ronda "vonatba, mert kényszerpályára kerül.A mellék pályák szépek és kevésbé zsúfoltak.

üdv.: kócos
Szimi
14 élménybeszámolót írt
14
20 éve tag
2005.01.24. 18:53
Ja, el is felejtettem:
Kifele és befele is kb 11 órát mentünk. Ebben benne volt kifele egy okos kerülő Szlovákia felé. ugyanis a rádió azt mondta, hogy Hegyeshalom beállt.
Visszafelé meg a tötyögés a Munchen előtti elágazásig.

Mégegy fontos dolog!
Kifele nagyon megszívtuk, mert a térkép szerinti lugikus úton mentünk. Amint lehetett lementünk az autópályáról és bevágódtunk a hegyek közé. Sajnos egy alsórendű úton kellett mennünk, ami gyakorlatilag végig egy hajszálvékony szerpentin volt fel-le (kb. 50 km).
Ezt még súlyosbította az is, hogy minden településen ahol átment embertelen dugó volt. Pont ekkor zártak a pályák és ilyenkor nem lehet a környéken közlekedni. (egyébként a sok hülye félrészeg síelőtől napközben sem nagyon :-) )
Visszafelé már okosabbak voltunk és egy nagyobb (gyönyörű szép!) úton kerültünk Bolzano felé.
Érdemes a nagyobb utakon menni, még ha ez kerülővel is jár!
Szimi
14 élménybeszámolót írt
14
20 éve tag
2005.01.24. 18:44
Kulacs

Így lassan két hét távlatából a Sella Ronda vérmérséklet kérdése. Biztosan van a ki élvezi, én inkább síelni szeretek, nem annyira kirándulni. (főleg nem 167 Euro-s síbérlettel!)
Sajnos az egyes pályákra nem emlékszem. Már az első sífutó pálya után úgy felidegesítettem magam, hogy nem néztem semerre, csak azt vártam, hogy visszajussunk Belvedere-re :-)
Az viszont jó hír, hogy amikor mi voltunk sehol sem voltak sokan. Sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy egyáltalán nem voltak sehol. Semelyik liftnél sem kellett sorbaállnunk.
Ugyan az útvonaltervező elsőre a legrövidebb utat dobja ki, de ez nem autópályán megy. Kezdődik ott, hogy 8-as út, Graz, aztán kis utakon keresztül az Alpokon. Ennél hosszabb a végig autópályás (a különbség 120 km), de az útvonaltervező szerint is ez a verzió legalább egy órával rövidebb.
Az autópályás út Salzburg felé egész jó. Arra kell figyelni, főleg visszafelé, hogy a Brenner hágón átmenő szakasz be szokott dugulni. Mi mikor jöttünk vissza legalább 2 órát álltunk a pályán. A dugó különben csak Munchen-Bécs elágazásig kritikus, ezért itt érdemes rövid kerülőt tenni kisebb utakon.
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.01.23. 18:21
Szimi!

Mi február végén megyünk La Villába, ez az Alta Badia-i részen van. Kicsit szomorít amit írtál a Körsíről, de az itt eddig olvasottak is arról árulkodnak, hogy nem akkora mulatság. De azért, ha már oda megyünk csak ki kell próbálni! Most azt találtam ki, hogy rögtön, az első napon körbe megyünk, így hátha nem lesz nagy tömeg. Az a tapasztalatom, hogy az első napra általában nem szoktak nagy túrákat bevállalni a népek. Ha emlékszel az Alta Badia-i részre (Colfosco, Corvara)írj már egy-két dolgot. Nem emlékszel rá, hogy a körbesízők mikor voltak a legkevesebben?

Üdv.:

Kulacs

Ja és merre mentetek ill. hány óra alatt értetek oda?
M.Ádám
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2004.12.17. 13:03
Hello csajok:)

Megyünk erre a Ciapela-ra strandolni:) Ahogy hallom nemannyira jótapasztalataitok vannak erről a helyről,környékről. Milyen fölötte a gleccser? meg milyenek a pályák it meg Arabbában?
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.10.19. 15:13
Én 2 éve voltam ott, akkor már csak az egyik irányban és csak 1 helyen volt húzolift a körben (ott is választhattál, hogy csákányos, vagy jo-jo).
Aki rendszeresen síel, annak mindenképpen érdemes elmenni oda 1x (+Cortinára), mert fantasztikusan szép hely (nyáron is :-). Utána eldönthi, hogy vissza akar-e menni. Én nem annyira, mert túl sok az ember. A felvonó kapacítást iszonyatosan megnövelték, de a pályák végesek. Borzamlasan néz ki, amikor 11re már egy eszméletlen széles pályát teljesen felbuckásítanak. Rádásul minden 3. buckán egy bepánikolt síelő ácsorog...
Felvonóból viszont brutális darabok vannak, bogyós kabinos (sok kabin), de nem kicsik, 15 ember ácsorog mindegyikben. Gondolom ez legalább 4-5000 ember/h kapacitás-t jelent

A körből jópár helyre ki lehet menni, ahol kisebb a tömeg, és jót lehet síelni, de az összekötő részek néha elég gázosdak. Mi Marmoládából akartunk visszajutni a körbe (Arrabába ha jól emlékszem), és 1 azaz egy db jo-jo volt az összekötő felvonó. Itt 25 percet vártunk, szlovákokat megszégyenítő tömegnyomorban (semmi sor jellege nem volt...). Azzal ütöttem el az időt, hogy egy mögülem mindenáron furakodni akaró fickónak betartottam, miközben legalább 6 emert látványosan magamelé engedtem. He-he, kicsit ideg volt a fickó, de én legalább jól szórakoztam.
Azt nem tudom, mit csinált az aki kiesett a felvonóból, mert szerintem az már nem ért haza, ha még 1x végigállta a sort

Igazán olcsó szállásról a kör közvetléen közelében nem nagyon hallottam senkitől, a síbérlet is 40e Ft környékén van, túl közel sincsen, így nem taltozik a gazdaságos síelések közé...
zergetoll
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2004.10.19. 12:10
Sziasztok,

én voltam 4 éve a Sellan, Malga Ciapellan szálltunk meg és idén decemberben is megismételjük. Nekem tetszettek a pályák, de az igazat bevallva, nem sokat koptattam őket. Jó hó volt és snowboardoztam a titkosban. Szerintem jó hely, de valóban igaz, hogy sokett kell menni a Sellatól a szállásig. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, kezdőtől a haladóig és még snowboarddal is kíváló - snowparkot nem találtam, csak valami kezdetlegest, de kárpótolt a mély hó. Volt, hogy várni kellett a felvonóra, de sehol nem volt 10 percnél több és könnyedén körbe lehet menni az óramutató járásával megyező irányba.

Ciao a pályán!
norikai
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2004.10.03. 19:36
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. januárban sítúrát szeretnék szervezni barátoknak. Tud valaki ajánlani olyan szállást Olaszo.-ban, ahol tuti a hó, sok pálya, és diákoknak is megfizethetó (diákszállás, apartman)
Aki tud segíteni kérem irjon a nora.kiraly@parlament.hu címre. Köszönöm!
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2004.09.27. 11:41
Mesterek!

Ha van időtök segítsetek pár kérdés megválaszolásával:
A Sella Ronda Snowboard-dal is körbe járható? Gondolok arra , hogy ne legyen túlsok tányéros felvonó.
A szállással kapcsolatban is van gondom mer azok igen drágák. Amit most találtam az Malga Ciapellában lenne valami pálya szállás, de azt egy kicsit itt már lehurrogták, vagy ponte di fassa-ban de az meg nem pálya szállás, szóval kocsival kell menni. Ez is érdekes, hogy Campitellóba nem megy le pálya? Oda csak a kabinos cuccal lehet lemenni? Vagy érdemesebb Canzei-ben becsatlakozni, de ott a térképen meg azt láttam, hogy a pálya az nem a felvonóhoz megy le, aki volt már a helyszinen segítsen. Mekkora tömeg sszokott lenni a Campitellói és Canzei-i lifteknél reggel?
Ahhoz mitszóltok, hogy a Malga Ciapellai pálya szálláson laknánk és egy vagy két nap átugranánk kocsival Arabbába és rondáznánk a sellát?
Az utolsó kérdésem a bérlet: Van olyan bérlet hogy kombinált? Mittudom én 5 nap Arabba+1 nap Sella Ronda?
Na ha tudtok segítsetek.......

Üdv.:

Kulacs
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.01.07. 01:27
Én jópár éve járok a Dolomitokba síelni és mindig körbe megyek a Sella körül 1 vagy 2 alkalommal. Val di Fassa-ban szoktunk megszállni, így Canazei-nél vagy Campitello-nál szállunk fel az első liftre. Szerintem az óramutató járásával ellentétes irányban könnyebbek a pályák, de Val Gardena és Val di Fassa között van egy botozós szakasz. Az ellenkező irányban egy fokkal jobban kiépítettek a felvonók, de délután Arabbában már megszenvednek azok, akik nem nagyon jó síelők. Akik ismerik a terepet, azok persze egy jelöletlen útvonalon ki tudják kerülni a legnehebb szakaszt. :-)
Malga Capellából valóban nem könnyű a becsatlakozás sílécen, át kell kelni egy hágón, amiről könnyen lefújja a havat a szél. Egyébként pedig gyorsabb lehet átautózni Arabbába.

Korábban több felvonónál is isszonyatos tömeg tudott összegyűlni, de megfigyelhető, hogy minden évben fejlesztik a felvonókapacitást azokon a helyeken, ahol az előző évben tömegelés volt, legutóbb már nem is volt komoly sorbanállásunk egyik helyen sem. És az is komoly előrelépés volt, hogy az Alta Badia-ból Val Gardena felé vezető szakaszon a tányéros felvonók sorozatát lecserélték kis kabinos felvonóra (piros és sárga tojások, tiszta Húsvéti hangulat).

Egy viszonylag kezdő síelő is kényelmesen körbe tudja síelni egy nap alatt, csak nem kell a délelőtt folyamán sokat napozni a hütték teraszán. A jobban síelőknek pedig érdemes kitérőket tenniük, vannak alternatív, vagyis hosszabb útvonalak, de 1-1 jobb pályát érdemes lehet megismételni is. Alapvetően nem nagy kihívás egy jó síelőnek, viszont jó buli és szép időben gyönyörű a táj. Profiknak jó hóviszonyok esetén fel lehet menni a Pordoi hágóról induló felvonóval a Sella tetejére, ami alapvetően csak egy kilátó, azonban sílécen is le lehet jönni onnan egy jelöletlen és természetesen karbantartás nélküli útvonalon. Nyári túrán biztos kellemes útvonal, de síléccel már keményebb. Őszintén szólva számomra nagy élmény volt, de nem nagy élvezet.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2004.01.05. 17:39
Kedves "csot"

Elnézést,hogy csak most válaszolok, de tegnap jöttünk haza síelésből, így ma kapcsolódtam.
Amik miatt nem hagyott mélyebb nyomot bennünk Sella Ronda ill. Malga Ciapella:
- Utazás. A végén, amikor már azt gondolná az ember, hogy odaér, akkor igen sokat tekergünk a hegyi uton, míg célba érünk.
- A szállástól a kezdők nehezen kapcsolódnak a rendszerhez, mivel nem ülős felvonóval lehet elindulni.
- Ez a hátrány hazafelé is megnyilvánul, mivel némely szakasza a pályának a hazavezető úton kicsit húzós, főként, ha öreg kemény hó van rajta.
- A körbesíelés pedig azt az érzetet kelti az emberben, mintha mindig utaznánk (fel-le) és nem síelnénk.
- Síelésre nekünk Arabba jött be, legalábbis az a pályarendszer volt szimpatikusabb.
- Malga Ciapella mint hely nem alkalmas esti sétára (mint pl. Ausztriában a kis falvak), mert gyakorlatilag nincs település.
Ezzel együtt azért jókat lehet síelni, tényleg nem akarom a kedveteket szegni.
Még egy tanács: A rendszert az óramutató járásával ellentétesen gyorsabb és valamelyest a gyengébb síelőknek könnyebb is megkerülni.

Üdv
Kocsis Jozsef
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.01.05. 12:25
Üdv mindenkinek.
2003 januárban volt szerencsém 1 hetet a Sellán sielni.A tapasztalatok:A malga chiapella mint szállás a sellához egy kicsit messze van. Könnyen ott lehet ragadni a hegy túloldalán ha némelyik felvonónál sokat kell várni ami gyakran előfordul.
A marmoláda gleccser nagyon jó!Hátránya ,hogy a gleccserre egy nagy kb 50 fős felvonó visz fel igen lassan.Fent már vannak kissebb liftek de a legjobb rész a malgára lesielés a tetőről ami kb 10 km piros pálya.Igy ezt a részt max 3-4 szer lehet egy nap megtenni.A sellához a legjobbak a Golfosco,La villa,Grödental-i szállások.Persze besielhető a malgáról is csak nagyon necces.
További kérdés esetén szivesen válaszolok.
üdv K joci.
csot
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.01.03. 19:26
Kedves Fehér Gábor
Jan.10.-én megyünk a Marmoláda gleccserre.
Malga Ciapellan fogunk táborozni.Sella Ronda-t ki szeretném próbálni.Kicsit el vetted a kedvem. Mit értesz az alatt,hogy "nem annyira jó hely síelés szempontjábol"?Mi volt ami nem tetszett? Gondolom tapasztalt síző vagy.Kérlek adj tanácsot!Hova rdemes menni? Hol éreztétek magatokat legjobban?
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2003.11.25. 20:36
Nézd meg ezt az oldalt, ill. itt a főoldalon a "versenyek" címszót, számtalan versenyidőpont és helyszín található.

http://www.skiworldcup.org/load/home.html
Tomci
7 élménybeszámolót írt
7
20 éve tag
2003.11.25. 19:35
Január 10.-től egy hétre vendégei leszünk újra e csodás helynek.Bár volt akinek nem tetsző véleménye volt a Sella-ról,én mégis azt mondom nem voltam,és nehezen tudok elképzelni jobb helyet ennél.Érdekelne tudja-e valaki az itteni versenynaptárt.1x már befürödtünk egy világkupa versennyel,bár élménynek nem volt utolsó.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2003.02.03. 22:28
Kedves Kauk!

Tonale abszolút nem itt van, egész másutt.
Amúgy Tonale kicsit unalmas hely - viszont hóbiztos!!! - kb. 80 km sípálya van, de egyhangúak.
Itt vigyázz, hogy hol lenne a szállás, mert ha nem Tonaleban szálltok (Pl. Ponte di Legno) meg, akkor síbuszozni kell reggelente.

A gleccserpálya nem összesíelhető a Tonalei rendszerrel!!

Üdv
Fehér Gábor
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2003.02.03. 22:23
Kedves Admin!

Voltam Sella Rondán, körbe is síeltük.

Tapasztalatok:
Nem hagyott olyan mély nyomot bennünk, mert igazából nem anynira jó hely síelés szempontjából, bár, tagadhatatlan, hogy nagyon szép, és jó dolog a Dolomitokat körbesíelni.
"Kauk" - bocsánat - de butaságot írt. 500 km erős túlzás a kör távolságára. Ezt lehetetlen körbesíelni egy nap alatt.
Közepes síelő 5-6 óra alatt kényelmesen visszaér.
A jobb irány az óramutató járásával egyező!!!!
Alapszállásban talán Arabbát javasolnám, ott aránylag jó a pályarendszer.
Malga Ciapellát nem ajánlom, elég rossz a rácsatlakozás a körre, ráadásul, ha rossz a hó, akkor szenvedés a hazajutás.
Valaki írta, hogy a mobiltelefon fontos. Valóban így van, mert nincs síbusz a teljes körre.
Üdv

Fehér Gábor
admin
61 élménybeszámolót írt
61
22 éve tag
2002.01.10. 18:49
és melyik a jó irány???
Jules
2 élménybeszámolót írt
2
22 éve tag
2002.01.08. 22:04
Ha lekési a felvonót, akkor ott ragadt... Célszerű többen, mobillal felszerelve menni, hogy értesiteni tudjatok valakit, aki kocsival felszed valahol.Bár az olaszkkkal lehet alkudozni.
Egyébként kb. 4-5 óra alatt körbe lehet sielni a Sella Ronda-t, azonban nem mindegy, hogy melyik irányba indulsz. Az egyik irány nagyon jól megoldott, még a másikban elég sokat kell botozni.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.