Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

La Plagne - Les Arcs - Paradiski

ÜZENETEK (175)Időben csökkenő Időben csökkenő
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2018.12.22. 20:29
Szia
Emlékeim szerint van upgrade lehetőség, talán még napi szinten is. Érdemes átmenni, szerintem az az oldal jobb. Na, meg a lift se semmi, ami átvisz, viszont a visszaútra figyeljetek, ne késsétek le az utolsó járatot

Üdv
M
FreeriderM
5 élménybeszámolót írt
5
5 éve tag
2018.12.22. 19:40
A csoda samsung korrigálta ilyen dilire a kérdesemet , elnézést de ahogyelolvastam a hasamat fogtam a derűtől ,csak azután lettem ingerült egy picit.☺
FreeriderM
5 élménybeszámolót írt
5
5 éve tag
2018.12.22. 19:28
Sziasztok Januàr26 án kiutazunk Les Árkos ba ,és csak az Aracs holdakra mérvényes albérletünk,,lehet e otta helyszínen bővíteni az égést Paradiski pályarendszerre , mert az utazási irodában elszalasztottam csak dec 19-ig lehetett rendel i és fizetni . Előre is köszi a választ Miklós
dannydog
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
2018.09.11. 07:26
Szia!
Mindenképpen érdemes megvenni a kiegészítőt, szerintem több az élvezhető pálya a Les Arcs-i oldalon, főleg ha a pirosak fontosak. Az alsó erdős részen nagyon jók a pályák. De természetesen nem csak ott.
Előzmény: (k-balint 201307)
k-balint
24 élménybeszámolót írt
24
8 éve tag
2018.09.09. 13:41
Sziasztok, egy kérdésem lenne azokhoz, akik már voltak a Paradiski régióban. Úgy tervezzük, idén La Plagne-ban szállunk meg, a sítúra árában az erre az oldalra érvényes bérlet van benne, és ha jól tudom, egy napnyi átsíelési lehetőség Les Arcs-ra. Haladó síelők vagyunk, elsősorban a piros pályákat szeretjük, pályán kívül nem szoktunk síelni. Hat napra mennénk.

Szerintetek érdemes kifizetni a kiegészítő bérletet, hogy minden nap mindkét pályán síelhessünk? Vagy elég hat napra a La Plagne-i oldal? Köszi!
pomat
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2018.02.19. 18:45
Én most a szállás miatt írok ide, hogy senki ne kerüljön hasonló helyzetbe.
2018. január 26-án érkeztünk Plagne 1800-ra, a Residence Lauze apartmanjaiba foglaltunk szállást. Az utazási irodától azt az tájékoztatást kaptuk, hogy busszal oda lehet állni a házhoz, és hogy ez pályaszállás, be lehet csúszni a lifthez és a pályáról a szálláshoz is!
A Residence Lauze-hoz NEM lehet busszal közel menni,és NEM lehet becsúszni a lifthez és a szálláshoz sem! Ráadásul az apartmanházakban NINCS LIFT! Ez is meglepetés volt, ezt elfelejtették közölni velünk! Savoy-i stílusban épültek, ami azt jelenti, hogy 5-6 db 4 szintes épület van összeépítve, átjárhatóak, de sehol nincs lift. A házakban így 0-7 emelet van,kisebb labirintus, az 5-6. emeleten van a sítároló (utca szint),így a csomagokkal, majd később beöltözve síelés előtt, illetve után is kénytelen voltál 4-5-6 emeletet föl-le lépcsőzni, hogy elérd a szállásodat. Az apartmanok egyébként jók voltak,csak a többi körülmény nehezítette az ottlétet. A kulcsokat a szomszéd faluban (Plagne Center) tudtuk átvenni, ahol a kauciót bankkártyával lehetett fizetni (600-800 euró). Úgy kellett elhagynunk a szállást, hogy senki nem vette át az apartmanokat (elmondásuk szerint nem volt rá emberük)és hogy elvileg a távozásunk után 15 napon belül feloldják a bankkártyák zárolását, ha szerintük rendben vannak az apartmanok, vagy megterhelik a kártyánkat a beleszólásunk nélkül. Most február 19-e van és még mindig zárolva vannak a kártyák, bár nem jelezték, hogy probléma lett volna az apartmanokkal.
A szállásról nem lehet becsúszni a lifthez és haza sem, a házak dombon vannak, aszfalt úton kell gyalogolni autóforgalomban, ami út hazafele már meglehetősen nyűg volt.

A pályák és az idő viszont fantasztikus volt, rengeteg havunk és 5 nap szikrázó napsütés volt.
slajder
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2018.02.17. 16:11
Ugyanaz a hét, 02.03-10. Les Coches-ban laktunk (Montchavin). Ezt direkt azért néztem ki mert a Vanoise express mellett van, a két terep közt félúton. És csak 1400 m, nem kell az autóval felmenni és kemény mínuszokban álldogálni.
Egyébként már kb 10-15x voltunk a franciáknál. Eddig a 3 völgy viszi a prímet, aztán alpe d`huez. La plagne/les Arcs sajnos némi csalódást okozott.
Mindig észak felé megyünk, München-Lustenau (itt még Ausztriába kicsit belépve dugig lehet tankolni olcsó ÖMV dízellel, ki is tart visszafelé)- Svájc (főleg márciusban torlódások, de 40 euro az éves matrica)-Geneve-Annecy (a tó keleti oldala nem dugul be, az is csodaszép)-Albertville útvonalon. Moutiers előtt előfordul dugó. Most Győrtől 14 óra volt oda és vissza is, nem rohanós tempóban.
A Wengen apartmanházban voltunk, elég lohasztó. A medence kicsi, tele van gyerekkel, ki se próbáltuk. A szauna fizetős, ezek után ezt sem. 4 személyesben voltunk hárman, épp elég volt. A felvonóig volt 100 m gyaloglás, ez mondjuk nem baj mert megmelegszik az ember a liftig.
Ugyanis roppant elavult a liftrendszer. Az rendben van, hogy az eldugott helyeken találni olyan 2-3 személyes (50 éves) székeseket, amibe nem férek bele. Ebben még van egy kis romantika is. De hogy összesen 1 buborékos székest láttunk (igaz az fűtött is), a többi mind nyitott, az elég furcsa. Még a tempójuk hagyján, de hogy 2500-2800 méterre is ilyen megy fel, az elég érdekes, arrafelé -5, -10 fok a normális, a legkisebb huzat is fagyasztóládát csinál belőle. Kabinos csak kevés van, és azok túlterheltek. Pl. A Roche Mio, Transarc és még balra az Arc 200-ből induló mind sorbanállós. Talán így szerencse is hogy nem volt friss hó (ilyet francia pályafutásom alatt nem tapasztaltam), sokat sütött a nap és szél se volt, csak néha köd. A korábban leesett sok hó miatt használható volt a terep, de pályán kívül nemigen lehetett menni, össze volt karcolva minden szabad terület.
A Vanoise expressz modern, kétszintes gondola, a látvány sem semmi.
A két gleccser a szokásos, mindkettőre felmentünk de friss hó híján a hatalmas buckák kezdtek dominálni, nem kerestük őket sokat.
Les Arcs alsóbb pályái jók, fent van egy unalmas lapos rész, ahol sokan kolbászolnak, ettől felfelé már csak 2-3 felvonó megy. A gleccser gondola kicsi, és 37 éves. Ott is 15-20 perc sor volt.
La plagne is sok enyhe pályát tartalmaz a közepén, ezek kezdőknek jók. Balra van néhány jobb, ami délelőtt napos. Ugyancsak ilyen Champagny felé a kamikaze és harakiri, ezeket szerettük mert mindkettő meredek, kezelt és napos. A gleccserre itt is régi kabin megy, csodás kilátás a 3 völgyre. Viszont a völgybe a fekete valóban kemény, jó síelők is keresik a fordulóra alkalmas helyet. Persze friss hóval puhább az egész, de az nem volt. Utána viszont a Vanoise expresszhez menő ösvényt tessék elkerülni, kivéve ha szeretnénk pár km-t sífutni. Előtte inkább fel kell menni a székessel.
Összességében jobbat vártunk. A felvonórendszer halvány, a pályákat némi friss hóval biztos jobban élveztük volna. Hiányoltuk a meredek, ratrakolt feketéket. Mind embernyi buckás.
A szállásváltásoknál a dugót el lehet kerülni, ha előző nap kicsekkolunk, tisztázzuk hogy hajnali indulásnál hol adjuk le a kulcsot és ágyneműt, illetve a kauciót is kártyáról fizetjük, hogy ne kelljen a kp-re várni. Általában örülnek is ennek, mert minden szombat bolond nekik is.
Egyszer kipróbáltuk, máskor nem erre megyünk.
gorogrob
19 élménybeszámolót írt
19
9 éve tag
2018.02.11. 10:16
Február 4-9 között síeltünk itt 6 napot.

Egy kis értékelés:

Utazás: szokásos kb. 20 óra utazás. Kifelé a Szlovéniában esett hó lassított minket (50-60 km/h az autópályán), visszafelé a turnusváltás (kb. 2 óra araszolás a völgyig). 3-4 óránkénti megállók. A síelés legrosszabb része volt. :) Persze valahogy túl kell ezen esni.
Osztályzat: 5/10

Szállás: Ketten voltunk La Plagne Villages-ben. Az apartmant amúgy 4 főre gondolták véleményünk szerint, mert a 2 db kihúzható franciaágy ezt feltételezte. Mi ketten voltunk, eredetileg hárman lettünk volna. Már úgy is szűkös lett volna. De tudjuk a franciáknál nem a tágasság az első szempont. Az apartman jól felszerelt volt (mikró, mosogatógép, vízforraló) a fürdő is korrekt. Kis erkély is tartozott hozzá ahonnan ráláttunk a Becoin felvonóra a túlsó oldalon ill. előttünk indult a Aollets „tökös” felvonó. Sítároló volt a földszinten. Osztályzat: 8/10

Pályák: Nekünk volt kiegészítő bérletünk, így 4 nap is Le Arcs-ban „kezdtünk”. Persze oda is kellett jutni. Ez azt jelentette, hogy lecsúsztunk az előbb említett „tökös”-ig, majd onnan irány Bellecote. Ebből a faluból az Arpette felvonóval ill. fent egy kis kötélpályával máris a Mont Blanc pályára csúszhattunk, ami levitt az átkötő lifthez. Ha valaki siet tud rövidíteni, nem kell feltétlenül ezt a pályát követni. Mivel 9kor indult a „tökös” kb. 9:30-9:40 körül már ott voltunk az átkötőnél. Ekkor sohasem tapasztaltunk tömeget. Egyik nap 1 órával később mentünk, akkor már két folyosót nyitottak és terelték az embereket. Erre figyelni kell, ha valaki sokat szeretne síelni a túloldalon. Nem volt célunk minden pálya besíelése. Időben ez nem érné meg. Egyszer elnéztünk egy kereszteződést és lecsúsztunk Champany-ba. Onnan azért nehézkesebb visszatérni a körforgásba. Az arcs-i oldalon voltunk fent a tetőn, de csak egyszer. Végigvártuk a sort kb. 15-20 perc, vagy több lehetett. A többi napon már csak néztük, hogy mindig mekkora a sor. A plagne-i részen már nem is vállalkoztunk a „csúcstámadásra”. Összességében az arcs-i rész nekünk jobban tetszett ott több a „jó, jobb pálya”. A Transarcs felvonó igen közkedvelt. Mindenki szeretne feljutni 2600m-re gyorsan. De ez kikerülhető, kiváltható (Carreley 26). Most épült egy új felvonó is (Espirit 39, kék buborék) ennek aljában korrekt „ebédelési lehetőség” azoknak, akik maguk viszik az enni- és innivalót. Visszajutás kicsit több liftet igényel. 3 felvonó kell ahhoz, hogy Bellecote-ba visszajusson az ember és onnan nekünk kellett még 1 (Colosses), amitől haza lehetett csúszni. Osztályzat: 9/10

Időjárás: Végig a 6 napot napsütés jellemezte. Előzetesen néztünk előrejelzéseket, amik nagy hideget jósoltak. Szerencsére azért elviselhető volt. Egyik nap délután, egy másik nap pedig reggel volt köd, ami a falu magasságában volt. Fentebb gyönyörű napsütés és tökéletes pályát. A pályák délutánra egyébként kisebb romlásnak indultak. Volt amikor +2 fok volt . Ezenkívül jegesedés is volt már több helyen. Osztályzat: 9/10

Az alkalmazások azt mutatták, hogy kb. 60 – 40 % a csúszás és liftezés aránya. Ezt lehet, hogy más is meg tudja erősíteni, avagy cáfolni. Összességében elmondható: A pályarendszer jó, lehet találni szép számban jó és még jobb pályákat. A liftek gyorsak, de vigyázni kell, hogy a frekventált lifteket mikor akarja valaki használni. Egy arcs-i szállással véleményem szerint sokkal hatékonyabban lehet csúszni.
IMG-20180204-100206.jpg
IMG-20180205-094827.jpg
IMG-20180205-133521.jpg
IMG-20180209-151113.jpg
Radvanyi84
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
2017.03.12. 21:53
Iden marcius 4.-11. Kozott toltunk itt egy turnust ket cimborammal. Tavaly ugyan itt voltunk 1 hetet es mar akkor eldontottuk hogy iden is ide jovunk vissza. Mi a SKINET en keresztul foglaltunk szallast. 3 fos apartmant szerettunk volna de mivel allitolag az elfogyott mar igy ajanlottak 1 negyfost kb +15€ per foert. Az apartman Vallandryban volt a napaliban 1 kihuzhatos ketszemelyes agy es 1 kis szoba 1 emeletes aggyal. 3 embernek pont megfelelt de 4nek mar csoppet szukos lehet. A legkozelebbi felvonotol talan 100 m re. Reggel be tudtunk a jardan csuszni mivel az elso nap folyamatosan havazott hazafele az egyikunknek aki bordal volt talan 25 m kellettsetalnia mi leccel az ajtotol ajtoig sieltunk.
Mi direkt Vallandryba mentunk vissza mivel a falu felett tobb piros palya is talalhato. A palyak nagy resze a fenyvesben fut csak a felso harmada nyulik tul az erdohataron.
Tavaly 6 napbol 6 szikrazo napsutesben bejartuk a Les Arcsi es a La Plagnei oldalt is es akkor mar feltunt hogy a palyak az erdos reszen ahol a legmeredekebbek a plus fokok es delutani tomeg ellenere nagyon strapabirok. Delutan azert vannak rengetegen mert Vallandryban van az egyik allomasa a La Plagnet osszekoto liftnek. Delutan igy elegge figyelni kell ahol a pirosak keresztezzik a keket mert sok a 'turista'.
Iden vasarnap delutan elkezdet havazni es szerda reggelig 70 cm fris ho hullott. Mi Vasarnaptol szerdaig csak ezt a reszt sieltuk igaz a havazas miatg egesz heten 4 szintu lavinaveszely volt ervenybe. Hetfon Kedden par palya le is volt zarva a magasabb helyeken. A ho nem jart viharral es a latotavolsag is meg megfelelo volt az egesz napi sieleshez. Minden este a palyak ratrakolva voltak de a mivel folyamatosan esett reggelente igy is 15 20 fris ho vvolt a palyakon. Mi ezt ki is hasznaltuk es minden reggel elsokent mentunk fel. Eloszor a Vallandry lift nyitott 9kor ami egy regebbi 4 uleses de mi csak napi 1 szer hasznaltuk, mivel 9 15 kor nyitott a Grizly ami egy 6 ferohelyes gyorsabb es magasabbra vissz. Max varakozas 3 perc voltak ezeken. Vallandryban a 3. Liftet visszont egyaltalan nem hasznaltuk mivel ez pont a La Plagnbol erkezo liftnel van itt kialakulnak nagyobb sorok is. A fris honak koszonhetoen rengeteget lehetet palyan kivul is sielni amit rengetegen ki is hasznaltak.
Csutortok Penteken atmentunk a Les Arcs 2000 oldalra ahol joval tobben voltak de ez koszonheto a jo ido bekoszontenek. Amugy rengeteg palya felvono kicsi 3 4 6 os ket gabinos ami a a siterep legmagasabb pontjara-Aiguille Rougera- vissz. Itt vartunk a legtobbet de Arcs 2000 rol igy is 1 ora alatt felertunk ami szerintem elfogadhato volt mivel a turnus alatt csak ezen a ket napon volt nyitva igy mindenki ekkor probalt felmenni.
A csucsrol vezett egy eleg hosszu fekete piros kombinacioju palya Villaroger nevu faluba amit erdemes vegigcsuszni mivel nem sok helyen lehet 3220m rol 1200 ra lecsuszni egyhuzamba.
Eleg hosszura sikerult de meg eleg fris az elmeny es sokmindent irhatnek. De az egy hatalmas siterep rengeteg lehetossegel ugyhogy aki szeretne ide elmenni annak csak ajanlani tudom. Mi masodjara voltunk itt de lehet jovore is visszaterunk.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2017.02.06. 20:04
Visszatérve az idei január végi síelésről:
https://sielok.hu/fotoalbum/paradiski-2017/galeria/
bongi
37 élménybeszámolót írt
37
14 éve tag
2017.01.29. 14:03
Sziasztok!

Január 21-től töltöttünk családosan egy hetet Plagne Centerben. Sok éve már, hogy szerettem volna kipróbálni egy francia terepet, de csak most szántam el magam rá. A 3 völgy és La Plagne közt hezitáltam, végül is a kedvezőbb ár és a nagyobb apartman segített a döntésben. Végül is egy 41nm-es apartmant béreltünk a Mont Balnc apartmanházban és a 4 fős családi Paradiski bérletet váltottunk összesen 1250 eurós áron.
Nagy várakozással indultunk útnak, ami részben teljesült részben meg nem. Pár pontban összeszedem a tapasztalataimat, hátha segít a hozzánk hasonlóan lamentáló síelőknek egy francia út megszervezése előtt.

tetszett:

-A Paradiski elképesztő pályarendszere.
-Folyamatos síelés lehetősége, szinte egy percnyi sorállás nélkül.
-A pályaszállás az konkrétan azt jelenti, hogy a pálya az ajtónál kezdődik és ott is végződik, ráadásul kimondottan olcsó.
-A meglevő havat szuper módon kezelik, egyáltalán nincs, van minimális a buckásodás.
-Családi síelésre kitűnően használhatók a kék pályák is, mert van esésük, de a nagyon szélesek.
-A személyzet nagyon kedves, segítőkész.
-Bár ez nyilván szerencse kérdése, de fantasztikus napsütéses időjárásunk volt.
-Les Arcs-ban minden felvonó állomáson van ingyenes wifi.
-Aiguille Rouge csúcsról egyben besíelhető 2000m szintkülönbség (Les Arcs).
-A Plagne Center nagyon praktikus folyosó rendszere boltokkal, éttermekkel stb.
-Az Alpok négyezreseinek és mély völgyeinek elképesztő látványa

nem tetszett:

-Minimális a hóágyú kapacitás és a hideg ellenére azt sem üzemeltették.
-Az előző pont miatt a pályák alsó része kavicsos, köves volt.
-Felvonóik jelentős része rendkívül elavult La Plagne-ben, Les Arcs-ban jobb a helyzet,
-A liftek rendszere sok esetben átgondolatlan pl. a Vanoise Expressztől visszafelé 3 felvonó kell, az első gerincre, vagy Champagny-en-Vanoise-ből 4 lifttel lehet feljutni a Roche de Mio-ra. Les Arcsban ez ügyben megint csak jobb, mint Plagne.
-A plagne-i oldalon nem működik ingyenes wifi,
-A picike Bellcote gleccsere csak 2-3 nap járt az amúgy a hatvanas éveket idéző kabinos és nem is lehetett csak annak középső állomásáig lesíelni.
-Az osztrák árakat felülmúló drágaság boltokban is és a hüttékben is.
-Bár direkt internettel rendelkező szállást rendeltem, de vadászni kellett a jelet, ráadásul egyszerre egy eszközt engedett fel a hálózatra.
-Az úthasználati díjak 230 euró tettek ki (Slv, It, Fr, és a Frejus-alagút).

Hogy visszamegyek-e? Őszintén szólva nem tudom. Az élmény nagy, a hely gyönyörű, a pályarendszer fantasztikus, és ahogyan írtam sok egyéb szól mellette. Ugyanakkor, ide szervezni kell az utat. Nem ugorhat ki egy gyors döntéssel az ember 3-4 nap síelésre, amikor van hó. Az esetleges rossz időjárás miatt pedig könnyen bukhat az egész. Ráadásul az a tapasztalatom, hogy a kamasz gyerekeim a negyedik nap táján elveszítik érdeklődésüket a síelés iránt, célszerűbb velük inkább 2-3 hosszú hétvégére menni.

Ja, ha mégis visszamennék én Les Arcs-ot választanám bázisnak… ;-)
Archie10
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
2016.08.26. 18:05
Szasztok, van-e valakinek közületek közvetlen síélménye Trois Valley-ról? Igazából sokkal jobban a szállások minősége érdekel. Vannek-e olyan kisebb hotelok, mint Ausztriában, Olaszországban, ahol a feeling: gemütlich, megvan a félpnaziós ellátási lehetőség, vannek-e közép/kisméretű szállodák wellnessel, medencével?
Nem 6+ emletes gigászi hotelokre gondolok...

Üdv, Archie 10
pistamester
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
2016.07.18. 23:25
2016 január végén volt szerencsénk 1 hetet eltölteni La Plagne-ban, ahová a skilines-utazási irodával mentünk. Mivel buszos út volt, ezért az út hosszú volt, de ami ott várt ránk, az mindent felülmúlt. Szállásunk egy apartman volt Plagne Villages-ban (Les Residences), 2100 m-en. Az apartman szokásos francia apartman volt, egy 3 fős szoba plusz egy nagy nappali+konyha egy kihúzható kanapéval, kb 35 nm. Minden rendben volt, ráadásul a szállás közvetlenül az Aoletts felvonó aljánál, a Bridge pálya mellett volt. Csöndes helyen, egy új apartman volt, és bőven megfelelt arra az egy hétre.

Nekünk csak a La Plagne-i részre volt síbérletünk, de 6 napra az is bőven elég volt, ezen a részen bőven el lehetett tölteni az időt. Az időjárással szerencsénk volt, mind a 6 nap szikrázó napsütés, délben pólóban lehetett kiülni a hütték elé. Hó 1500 m felett volt rendesen, de a pálya alsóbb részein (Montalbert és Montchavin részek) nem annyira, több pálya emiatt le is volt zárva ezeken a részeken, mivel idén télen nem havazott sokat.

A kék és piros pályák kiválóak voltak, de délutánra sok helyen buckássá váltak - főleg a Roche de Mio környékén-, napközben természetesen nem ratrakoltak és ez estére meg is látszott. Mivel nem a francia főszezonban voltunk, nem volt nagy tömeg a lifteknél, kivéve a Roche de Mio és Bellecote kabinosokat, volt, amikor 15 percet is kellett várni arra, hogy a gleccser felé be lehessen szállni. Az út a gleccserre igen hosszú, és a Bellecote felvonó kabinjai - a többi lifttől eltérően - elég rozoga állapotban voltak.

A kedvenc pályák a Mira, Verdons, Combe és a Levasset voltak, de összességében mindegyik pálya megfelelő volt.

Ott létünk alatt a fekete pályák nagy többsége le volt zárva, nem is volt nagyon lehetőség kipróbálni őket, de amit igen, azok mind eléggé buckásak voltak, és csak kevesen próbáltak rajtuk lemenni.

A hütték többségében, a kinti részükön meg lehetett enni a szálláson elkészített szendvicset, ha vettünk mellé innivalót. Ezt egyébként ki is írták előre, és sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Ilyet eddig francia síterepen még nem láttam.

Érdemes kipróbálni Plagne Centre-ban a szánkópályát, rendszerint egy héten két este van nyitva, egy kivilágított szánkópályán lehet lejönni, elég meredek és hosszú, nem hiába kell bukósisakot is viselni.

Az utazásról annyit, hogy szombatonként (turnusváltás napján) nagyon nagy a forgalom az N90-es autóúton, ami az Isere völgyben vezet, és a franciák szeretik úgy szabályozni a forgalmat, hogy a völgybe csak percenként 5-6 autót engednek be jelzőlámpás irányítás mellett. Így hazafelé a La Plagne-Albertville szakasz megtétele 3 órába telt, akkora volt a dugó, erre érdemes számítani.

Összességében egy fantasztikus hetet voltunk ott, a síterep nálam abszolút a legelső helyen áll - talán Alpe d'Huez veszi fel vele a versenyt - és bár talán egy kicsit drágább, mint más síterepek, abszolút megéri a pénzt. Biztos, hogy nem utoljára voltam itt, remélem lesz még lehetőségem később visszamenni, mert a síterep tényleg nagyon jó.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2015.01.19. 16:00
2 javaslat:
Svájcban Murten, Franciaországban Annecy.
Mindkettő nagyon szép, és ennyi idő alatt a belváros bejárható.
Előzmény: (viktor91 178236)
viktor91
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2015.01.19. 14:03
sziasztok!
szerintetek ezen az útvonalon hazafelé menet hol érdemes megállni 1-másfél órára nézelődni?
(győr- münchen- la plagne)
lehetőleg olyan hely amivel nem megy el a fél nap, de azért lát szépet az ember..
2 éve jártunk erre de nem találtunk semmi értelmes helyet nézelődni :(

https://www.google.hu/maps/dir/Gy%C5%91r/La+Plagne,+73210+M%C3%A2cot-la-Plagne,+Franciaorsz%C3%A1g/@46.8802509,10.1483674,7z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x476bbf87407ea035:0x400c4290c1e11e0!2m2!1d17.6503974!2d47.6874569!1m5!1m1!1s0x47897bbbf6bdba69:0x40feb492e9386e00!2m2!1d6.676567!2d45.50731!5i1
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2015.01.10. 13:13
Hát magyarok (szervezetten) nincsenek kint sztem
Előzmény: (burny18 177401)
burny18
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2015.01.08. 21:42
igaz, elfelejtettem odaírni, hogy hátha van kint magyar oktató is, mert inkább neki fizetnénk.
Árakat amúgy nem találtam, de hátha ez is menni fog 2 mp alatt valakinek ;)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2014.12.30. 16:07
http://www.laplagnet.com/ski-schools/ - így 2 mp alatt...

Nem lesz nehéz találni, de olcsó sem, főleg ha egyéni óráról van szó
burny18
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2014.12.30. 15:26
sziasztok!

az előttem szólóhoz hasonlóan szükségünk lenne jan-17-től 2-3 napra snowboard oktatóra egy felnőtt nő mellé.
várom a javaslatokat
diasy
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2014.10.30. 22:50
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Januárban tervezünk menni La Plagne-ba és síoktatóra lenne szükség egy 6 éves kisfiú mellé. Valami ötlet....
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.