Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Chopok dél és észak síterep leírás szállás cikk fotóalbum videó oktató wellness fürdő értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 3045, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  százasFérfi
Dátum: 2019.03.19. 13:44
(Üzenetazonosító: 205470)
százas Hozzászólások: 152
Regisztrált: 2011.12.17.
56 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Többször is van probléma ezen a szakaszon. Amikor működtetik a buzi sorompójukat, megáll a sor s nem minden autó tud újra felindulni a jégen. Remélem, a pórul járt autósok jól beperelik a TMR-t. Bármelyikünkkel megtörténhetett volna ez. Csütörtökön volt?
Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.19. 12:17
(Üzenetazonosító: 205468)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

Feladó:  TobiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.18. 22:34
(Üzenetazonosító: 205463)
Tobi Hozzászólások: 69
Regisztrált: 2006.10.18.
26 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2004 februárjában voltunk utoljára Chopokon (még külön északon) gimnáziumi sítáborban és most, 15 év elteltével visszatértünk egy hosszú hétvégére három sínapra, március 15-16-17-re. Hát, Chopok nem okozott csalódást, sőőőt!

Chopok-délre foglaltunk szállást, a Kosodrevina szálláshelyre, amely 1440 méter magasan helyezkedik el, lényegében a déli oldal közepén. Mivel Srdieckoból nem járt a B6-os felvonó, ezért Krupovára siettünk, hogy elérjük a 16:00-ás utolsó felvonót, mert csütörtökön csak eddig jártak. Jól haladtunk, odahaza még +12 fok volt aznap. Bár intő jel volt, hogy Besztercebányánál már csak +8, Breznóbányánál meg már csak +5 fok volt, de arra nem számítottunk, ami ezután következett. Ahogy megkezdtük az emelkedést, Tálét elhagyva már összefüggő hóréteg volt, majd olyan 800 méter magasságban már az út is elkezdett latyakosodni, bár szórták, tehát nem volt gond. A Krupovára felvivő utolsó 300 méteres út viszont nem volt takarítva, 0 fok alá hűlt a levegő, az autónk elkapart, miután elfogyott a lendület. Kiszállás után derült ki, hogy tükörjég az egész út, semmi esélyünk feljutni, bár már láttuk az emelkedő végét. Az autót kézi erővel megfordítottuk az úton keresztben, majd a sofőr egyedül beülve lépésben elindult vele lefelé. Ekkor fentről lassan elkezdett csúszni egy Mercedes kisbusz, ami a jégen keresztbe fordult, elzárva az utat. Ezután villámgyorsan követték egymást az események, alig bírtam elugrani a lefelé egyre jobban begyorsuló és a jégen teljesen kontrollt vesztett autók elől. Hiába integettünk a lefelé haladóknak, ahogy csak tudtunk, hogy álljanak meg, ők nem értették, mert a kanyar miatt nem látták a keresztbe állt Mercit, továbbá az út nem csillogott, nem látszott, hogy le van fagyva, jöttek tovább. Másodjára egy fehér teherautó száguldott bele a szalagkorlátba majd a Mercibe, majd ezt követően két magyar rendszámú autó rohant bele a keresztben álló kisbuszba. A legvégére egy BMW tette fel a koronát, amelyik a fehér áruszállítót találta el. Mindez kb. egy perc alatt zajlott le. Ezután fentről lezárták a parkolót, majd alulról is. A jégen teljesen irányíthatatlan volt minden, életemben talán csak egyszer láttam hasonlót, 1994/95-ben az Alacsony-Tátrában jártunk hasonlóan egy Ikarus 250-sel. Három autó totálkár, kettő súlyosabban sérült, mi kb. egy percen múlt, hogy megúsztuk.

Saját videóim:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Szlovák híradó:
https://www.noviny.sk/krimi/422597-...sneh-dazd-a-lad-pri-chopku-sa-zrazilo-5-aut

A hókotró kb. három percet késett, és ő sem bírt először feljönni, végül rückvercben tudott feljönni, hogy szórta a hajtott kerekek előtt a követ. Mint kiderült, az elágazástól az utolsó 300 méter az nem a Közútkezelő fennhatósága, hanem a lifttársaságé! Szinte hihetetlen, de március 14-én abban a rövid idősávban (kb. 15:50 - 16:00 között), amikor az út elkezdett lefagyni és amíg nem jött a hókotró, csak hólánccal lehetett volna kb. feljutni.

Miután telefonszámot cseréltünk a pórul járt magyarokkal és elirányítottuk a rendőröket és mentőket a baleset helyszínére, elindultunk Srdieckóra, hogy ott parkoljunk. A Hotel Srdieckóban elmondtuk a recepción, hogy fel akarunk jutni Kosodrevinára, erre némi telefonálást követően megjött egy hómobilos arc. Fejenként 10 euróért felvitt minket kettesével csomagokkal együtt, 75 km/h-val a sípályán, nagyon élveztük az utat. Így olcsóbb és gyorsabb volt, mintha a felvonóval tettük volna meg ugyanezt (18 euró egy menet).

A Chata Kosodrevina egy a 70-es években épült funkcionalista tömegszállás, amelyen nem sokat javítottak azóta. Az ágyak viszonylag újak és a közlekedők, de minden más a régi. A fűtés jó, továbbá a félpanziós ellátás is finom. Legnagyobb előnye, hogy ez tényleg pályaszállás!

Március közepéhez képest úgy 15-én és 16-án is hideg volt, a fagyhatár 1000 méter alatt, mínusz mindenhol, és mindkét reggelre esett vagy 10-15 cm hó, azt hiszem, ez nem túl szokásos március közepén 1000 méteres magasságban. A hóviszonyok ezért ideálisak voltak, 1200-1300 méter felett kifejezetten sok hó volt, a csúcson elérte az egy métert is. Vasárnap, 17-én bejött a meleg, az alsó állomásokon +12 fok volt (Magyarországon ugyanekkora +23 fok), a csúcson is olvadt kissé, szóval erősen kásásodtak a pályák 1400 méter alatt.

Mindettől függetlenül hihetetlen mennyit fejlődött ez a terep, 2004-ből három olyan felvonóra emlékszem Chopok-északról, amelyik még most is üzemel, a nagy hatos Záhrádkynál, továbbá a Jasnáról és Otupnéről induló négyes franciák Lukovára. Az összes többi cserélve lett, csak hüledeztünk. Megépült a dél-észak összeköttetés, új hóágyúk,jobb pályakezelés. A nagyobb felvonókapacitásnak köszönhetően jobban oszlik a tömeg a lifteknél, nincsenek a hosszú 10 percekig tartó sorban állások, de tény, viszont sokkal többen vannak a pályákon, mint mondjuk 15 éve. Kellemes meglepetés volt, hogy ennek ellenére a pályák aránylag jól tartották magukat, nem nagyon jegesedtek, bár nap végére már buckásodtak. A fekete 7-es pálya (ami régen mindig rettenetesen jeges volt) most egészen kiváló volt, a terep egyik legjobb pályája. Ugyancsak jók voltak a 11-es, 12-es pirosak, de a fekete 3-as sem volt rossz. Nagy sebességet lehetett elérni, csoportunk egyes tagjai 100 km/h felett is jöttek.

Vasárnap még megnyomtunk egy pályán kívülit, lejőve a csúcs mellől jobbra a Lukó-tóhoz (Lukové pliesko), majd végig le szűzhavon egészen majdnem Záhrádkiig. Ez sem mindennapos, hogy március közepén ezt még meg lehetett csinálni.

Összességben, rengeteg izgalommal telten (visszafelé Zólyom után elszállt az autónk generátora, az olaj a minimumon, továbbá majdnem kifogytunk az üzemanyagból is) jöttünk vissza, egy nagyon emlékezetes sítáborból! Chopok nemhogy még most is jó, sőt, most volt igazán jó, méltán a legjobb terep a Felvidéken, igazi profizmust sugall most már hüttékben és minden egyéb szolgáltatásban is. Felveszi a versenyt a jó pár osztrák tereppel is.

Azt hiszem, a következő télen megint útba fogjuk ejteni.
A felvezető utat szórták, de az is ilyen volt. Chopok-dél érkezésünkről. Esik a hó. A hószán, amivel felvittek minket kb. 3 perc alatt. Hó volt bőven. Igazi téli világ március közepén. A Magas-Tátra és a Nyugati-Tátra Vasárnap délután a melegben is tartják magukat a pályák 1400 méter felett. Délen 1200 méteren már fél méteres buckák voltak. Itt mentünk le a Lukói-tó felé. Ilyen volt a reggeli.
h i r d e t é s

Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.18. 19:25
(Üzenetazonosító: 205459)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

Helló!
Mostantól! :)

Épp ki akartam írni ide, 45 perce jött a hírlevél, hogy kapható a Smart Season Pass elővételben 2019/2020-ra, és a gopass.sk-n is megnéztem, valóban vásárolható, egy összegben fizetve 229 EUR áron 04.30-ig. Két részletben fizetve 259 EUR az ára (most 69 EUR + ősszel 190 EUR).
Ezekre a helyekre jó: Jasná, Tatranská Lomnica, ©trbské Pleso, Starý Smokovec, Szczyrk (Poland) and ©pindlerův Mlýn (Czech Republic).
Nem érvényes Dec. 27-31 és Jan 4-5 napokon, azonban törzsvásárlóként ezekre a napokra 19 EUR áron lehet napijegyet venni.
Feladó:  Starsky0826
Dátum: 2019.03.18. 16:37
(Üzenetazonosító: 205458)
Starsky0826 Hozzászólások: 24
Regisztrált: 2017.03.22.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok! Lehet tudni már, mikortól lehet az első részletet befizetni a következő szezonberletre? Mármint a 2019/20 szezonra. Nem találtam semmi infót a "smart season pass" - rá. Előre is köszönöm az infót!
Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.18. 11:03
(Üzenetazonosító: 205451)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

Gopass ponton egy térképet is tegyetek a zsebetekbe!

Vasárnapra napsütést jeleztek előre, ez tökéletesen be is jött, olyannyira, hogy a nagy meleg miatt a kabát alól a pulcsikat levettük. Volt 8-10 fok is szerintem. A pályák legalja szépen olvadt, tocsogós-latyakos lett, az 1500 m alatti részek végig kásásak. Fölötte viszont egy másik világ volt, Lukovánál 1670m-en szélvihar tombolt, nagyon vitte a porhót, és majdnem a gyereket is :), a lányom négykézláb mászott be a lifttől az étterembe mosdózni. Majd inkább lelifteztünk, mert a gyerekekkel necces volt ilyen időben elindulni az 5-ös kék pályán. A 10-es pályán viszont szép idő is volt és a pálya is viszonylag jól tartotta magát, végül mi itt és a 13-as tanulópályán töltöttük a napot. A csapat többi tagja a magasabban levő piros és fekete pályákról pozitívan nyilatkozott. Déli oldalon egyáltalán nem voltunk, így a kabinos leállása nem érintett, tulajdonképpen észre sem vettük. :)
Ma lesz még pici havazás, majd a héten sok napsütés, remélhetőleg nem melegszik túlságosan és olvasztja még tovább a havat. Jó csúszkálást!
Előzmény: (mj620 205441)
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.17. 18:45
(Üzenetazonosító: 205441)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

Köszi majd megkeresem ezt a goopass pontot. Nagyon várom már ,remélem nem fogunk északon ragadni egy váratlan leállás miatt! Sajna nekem semmit sem mondanak ezek a számok,mi majd megyünk amerre látunk 😀
Előzmény: (jolyjoker 205438)
Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.17. 09:04
(Üzenetazonosító: 205438)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

A vonalkódos kinyomtatott papírt felmutatva a gopass pointon adnak műanyag chipkártyát.

Mivel most a 2 gyerek tanulgat, meg egyik felnőtt is először próbálkozik a snowboarddal, mi Biela Put tanulópályán töltjük az egész napot, itt mi elégedettek vagyunk a pályával, amire nekünk kell, arra pont tökéletes. Helyenként láttam én is kásásodást.
Ma próbálkozunk másik kék pályán is, 10-es Brhliska a terv, ha mindenki ügyes, akkor nap végén 5-ös, 14-es kéken végigmegyünk. A csúcsra nem tervezünk felmenni, délre pláne!
Előzmény: (mj620 205426)
Feladó:  BigmafaFérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.17. 08:28
(Üzenetazonosító: 205437)
Bigmafa Hozzászólások: 34
Regisztrált: 2016.01.14.
4 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
15-16-án voltunk Chopok-on. Először voltunk itt, végre be mertem vállalni a gyerekekkel.
Az infók random sorrendben:
-16-án a nap jó részében (reggel egyáltalán) nem ment az A2 lift, így nem lehetett a déli oldalról átmenni Északra. Emiatt (a déli oldalon legalábbis) 22 EUR egységáron mérték a jegyeket. Valamit sejthettem, mert előző nap csak 1 napos GOPass jegyet vettem, látván hogy a 2 napos nem olcsóbb fajlagosan, így sokat nyertünk ezzel a hirtelen kedvezménnyel (GoPass-on nem volt kedvezmény!). Aztán 11 körül beindították a liftet, és át tudtunk jutni. Aztán lezárták újra, szerencsénk volt. A déli oldalról feljövő liftet nem zárták le, a két kábeles bírta a szelet.
-A 34-esen a csúcsról lejönni szélben - hát, nem jó. A 8 éves gyereket konkrétan fújta visszafele a szél az elején (volt vagy 15 perc), nagyon szenvedős volt. Aztán a szél telefújta a pályát helyenként 20-30cm porhóval, látni alig lehetett, volt esés is bőven. Inkább "levonózni" kellett volna egyet...
-az alsó pályák kásásak mindkét oldalon, délen érdekes módon a 34-es alja teljesen jó maradt.
-Buckák voltak dögivel, igazából számomra randomnak tűnő helyeken. Aztán 1-200 méterrel arrébb meg tökéletes pálya
-Hó rengeteg van, lehet freerideolni, szűzhavazni amit az ember csak nem szégyell. Már aki tud. (én nem)
-Én paráztam, hogy visszafele nagy lesz a sor a lifteknél az átjutáshoz, ezért jóval hamarabb (3) elindultunk - teljesen felesleges, másnap 3:35-kor sem állt több ember sorban, át lehet jutni max 1 perces sorbanállással.
-A Lucky lift bedöglött tegnap délben, de később már láttuk mozogni, azt nemtom hogy voltak-e rajta utasok...

Azt nem tudom, mi van akkor, ha az ember nem tud visszajutni, mert lezárják a liftet vagy elromlik? Mi akkor a megoldás? Van valami segítség a pálya részéről (busz ami átviszi a sofőrt pl) vagy mindenki oldja meg ahogy tudja?
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.16. 15:07
(Üzenetazonosító: 205426)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

Én most regisztráltam be ,csak egy kinyomtatott papírom van vonalkóddal a (jegy) !
Milyen volt tegnap?
Előzmény: (jolyjoker 205423)
Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.16. 10:10
(Üzenetazonosító: 205423)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

Lehet mindent kártyával, de nincs visszaváltás és letét. A gopass kártya nálad marad, email címmel beregisztrálod a honlapon és a későbbiekben rá tudod tölteni az online megvásárolt bérleteket. Mi 2 éve használjuk, érkezéskor nincs pénztárazás, egyből szállunk be a liftbe. :)
Előzmény: (mj620 205412)
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.15. 07:44
(Üzenetazonosító: 205412)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

Ok köszi.Várom a beszámolót :-) a chip kártya letétet kártyával tudom fizetni? (Nincs eurom )
Előzmény: (jolyjoker 205411)
Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.14. 23:22
(Üzenetazonosító: 205411)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

A vonalkódos papírt vidd be a gopass pointba a pálya bejáratánál, ahol a jegyautomaták vannak és a hostesstől kaptok műanyag chipkártyát, azzal tudtok a lifteknél beszállni.
Mi most hétvégén ott leszünk, megírom, ha tapasztalok valamit, amiről érdemes tudnotok.
Előzmény: (mj620 205407)
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.14. 20:39
(Üzenetazonosító: 205407)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

Köszi! Közben megvettem a jegyet a gopasson ,remélem jó lesz ,sosem vettem még,kaptam 2 db. vonalkódos névreszóló jegyet meg egy számlát amiket ki nyomtattam.( 2 főre vettem ) egy barátommal megyünk akit a gopassomhoz hozzáadtam mint partner 😀
Előzmény: (jolyjoker 205404)
Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.14. 19:25
(Üzenetazonosító: 205404)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

https://www.jasna.sk/hu/a-felvonok-...uezemelese/

from 01.02.2019 8:30 - 16:00
Előzmény: (mj620 205403)
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.14. 17:40
(Üzenetazonosító: 205403)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

Köszönöm!
Még annyi hogy hánykor nyit a pálya?
Előzmény: (jolyjoker 205381)
Feladó:  jolyjokerNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.13. 17:19
(Üzenetazonosító: 205381)
jolyjoker Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2019.01.10.

Csak olyan jegy létezik, ami a hegy mindkét oldalára jó. Tulajdonképpen 1 sítereppé vonták össze a 2 oldalt. Ilyen szempontból mindegy, hol vagy mikor veszed meg. Az online előre vásárlás (gopass.sk) a kicsit kedvezőbb ára miatt jó. Itt arra is érdemes figyelni, hogy néha a 3 db. 1 napos jegy 3 egymás utáni napra vásárolva kedvezőbb, mintha 1 db. 3 naposat vennél. Aztán törzsvásárló pontokra is adnak még kedvezményt (minden elköltött EUR= 1 pont, és 260 pont +10 EURért adnak 1 napijegyet)
Déli oldalon a parkoló közvetlenül a Krupova kabinos sílift alsó állomása mellett van és igen, ingyenes. Simán lehet kocsibüfézni. :)
Előzmény: (mj620 205380)
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.13. 16:24
(Üzenetazonosító: 205380)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

Szóval ha a délire mennénk ott ingyenes a parkoló is ? Ill. közel vam a pályához a parkoló? (ha napközben ennénk- innánk a kocsinál)
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.13. 16:07
(Üzenetazonosító: 205379)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

20.án szeretnénk csak az a bai ,hogy a 4 fős brigádból ketten lemondták,ha valaki csatlakozni akarna akkor szerintem lehetséges lenne, hatvanból lenne az indulás!
Előzmény: (Gkrissz 205363)
Feladó:  mj620FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.03.13. 16:05
(Üzenetazonosító: 205378)
mj620 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2018.12.29.
BEMUTATKOZÁS

Köszönöm az infót! Ha goopassal veszem a jegyet előre gondolom az mindkét oldalra jó ugye?

elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 3045, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 41 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.