Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Annaberg
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Junges Hotel Annaberg - ifjúsági szállás Annabergben a legközelebbi felvonótól 3 km-re
ÜZENETEK (156)Időben csökkenő Időben csökkenő
apoca
341 élménybeszámolót írt
341
18 éve tag
2007.01.23. 21:22
Sziki és Katka,

Figyeljétek a híreket a havazásokról, az útak állapotáról. Annaberg előtti 1 km az elég húzós. Ha esik a hó, nagyon jó téli gumi a kocsin és nem árt a hólánc is elérhető közelségben található.
Shachingernél nagyon jó és bőséges a kaja.
Mellesleg neten foglaltunk közvetlen nála szállást és előleget se kellett fizetni.
sziki
17 élménybeszámolót írt
17
17 éve tag
2007.01.23. 20:42
Maremonti Utazási Irodánál foglaltuk le, és be is fizettük. A neten találtam.
Ti??? Hol laktok?
katka
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2007.01.23. 20:23
Még nem voltunk mi sem. Akkor lehet hogy 2-án találkozunk, ha időben kiértek. Mi 3-án reggel már indulunk haza. Ti hogyan foglaltátok le a szállást? Utazási irodán keresztül vagy közvetlenül az Interneten? Kellett előre fizetni?
sziki
17 élménybeszámolót írt
17
17 éve tag
2007.01.23. 20:18
Szia!
Mi csak 2-án megyünk,azért egy napot még ti is ott lesztek. Mi a Schachinger panzióban leszünk.
1 km a nagyparkolótól.11 és 5 a gyerekek.Ugye még ti sem voltatok Annabergben?
Honnan mentek?
katka
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2007.01.23. 19:55
A Kobichl Panzióban lesz a szállásunk. Három gyerekkel megyünk, 5 és 3 évesek, és egy 3 hónapos baba. Az 5 éves már tud egy kicsit síelni, a 3 éves most kezdi. Nagyon aranyos, 70 centis kis carving lécet vettünk neki a hó shown. Már elkezdett esni a hó, néztem a webkamerát, remélem addigra jó nagy lesz. A ti szállásotok hol lesz? Hányan mentek? Úgy tudom Annabergben nincs pályaszállás, csak a fekete pályánál, az minket nem érdekel, ez a panzió kb. 3 km a nagy parkolótól. Mi 28-án megyünk és szombaton jövünk haza.
sziki
17 élménybeszámolót írt
17
17 éve tag
2007.01.23. 19:20
Szia Katka!
Medig maradtok Annabergben? Van szállásotok?Mi is ott leszünk akkor, kicsi gyerekünk is van. Irj!Sziki
apoca
341 élménybeszámolót írt
341
18 éve tag
2007.01.22. 20:53
Az "élménybeszámolók" rovat alatt lelsz jó pár Annaberggel kapcsolatos beírást. Én is írtam, családnak megfelelő, eleinte a rövidebb üllőst használjátok.
dve
71 élménybeszámolót írt
71
19 éve tag
2007.01.21. 23:56
Hát kisebb családi terep pár napra azért jó... Három eléggé lassú ülőlift van,meg pár csákányos...Jelenleg nincsen ott hó,és még az a baja,hogy a legtöbb lejtő erősen déli fekvésű,ami a ugye a jelenlegi időjárási helyzetben nem éppen előnyös... De ha netán esik valami akkor családoknak ideális terep,sztem jól érezhetitek ott magatokat..:)))
katka
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2007.01.21. 21:50
Annabergbe megyünk január 29-től egy hétre. Remélem addigra jó nagy hó lesz, mert egész hétre havazást mondanak. Mindenféle tapasztalat érdekelne Annaberggel kapcsolatban. Kicsi gyerekekkel megyünk, szeretnénk oktatáson is részt venni.
apoca
341 élménybeszámolót írt
341
18 éve tag
2005.12.25. 22:15
Sziasztok!
Múlt hétvégén voltunk Annabergben - kb. 5 óra volt az út. A szállás megfelelő volt, a kaja bőséges. Mindez hármunknak 85 euroért 1 éjszakára. Végig havazott, kicsit már sok is volt a jóból; sokszor a hegy tetején jeges, szeles hófúvásban próbáltunk visszasíelni. A síliftek jók, tömeg egyáltalán nem volt.
Amit én nem találtam jónak: a pályák jelölése. Ugyanis egy komoly fekete pálya mellett jelöltek egy kéket, amiről aztán kiderült, hogy mégsincs és ráadásul fekete:( Így nem profi síelő lévén, csak kínkeservvel tudtam lejönni. A jegyárak elfogahatóak, kb. 24 euro egy sima napi jegy.
Az utakat takarítják, a visszaút már 4,5 óra alatt megvolt.


P.S.:Hát a hütte színvonala hagyott egy kis kívánnivalót maga után... olyan régi szoc. beli volt - szerintem.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.02.25. 22:03
werisch !
Tuti lesz !! most 2 méter hó van, ráadaásul hóágyúkkal is operálnak, úgyhogy a hó miatt télleg ne aggódj ! Ráadásul 15. az még a húsvéti szünet előtt van, ami az utolsó roham az osztrák sípályákon, amire függetlenül időjárástól illik gatyábarázni a terepet. Ráadásul, ha több napra mész, akkor a bérleted automatice érvényes a környékbeli helyekre is, ami közül hóbiztosság szempontjából Niederalplot emelném ki (most 280 cm van) s Gemeindealpét (most 350 cm hó van, Hochkar után a legtöbb hó Alsó-Ausztriában). Niederalplhoz még annyi, hogy amikor kb 2 éve voltunk májusban errefele túrázni, akkor a hágó északi részén még összefüggó hótakaró volt. Jót hógolyóztunk:)

kripton:
nagyon jó képek!
werisch
40 élménybeszámolót írt
40
19 éve tag
2005.02.15. 17:35
Sziasztok!

Az olvasottak alapján azt hiszem megyek márc 15 környékén Annaberg-be. Még nem voltam ott, de Agent beszámolója alapján jó lehet.Szokott még sielésre alkalmas hó lenni ott olyankor?
Vannak jó közeli szállások?(nem feltétlenül kell a pályaszállás, ha pl 10km-el odébb jóval olcsóbb)?
Konkrétan tudtok néhányat ami biztosan jó szállás? (4-5 felnött 2 gyerek). Persze nézegetek a neten is, de nekem szimpatikusabb, ha olyan ajánlja aki már volt ott.

werisch
dawn
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.02.09. 20:37
Agent,

Köszi a sok új infót,a már begyüjtöttek mellé már csak ennyi hiányzott a boldogságomhoz:)))

Üdv, Hajni
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.02.09. 20:15
Szia Hajni!

Győrből mentünk, Hegyeshalom felé, az M1-es autópályán, majd tovább Bécs felé (A4-es autópálya), aztán Bécs elkerülő autópálya előbb Linz, majd St.Pölten-Salzburg irányába (A1-es autópálya), az A1-esen tovább egészen St. Pölten-ig, nem a St.Pölten-ost lejárón, hanem az utána következőn kell lehajtani az autópályáról a B20-as autóútra Mariazell irányába, ezen az úton Traisen, Lilienfeld, és Türnitz falvakon keresztül jutunk Annaberg-be, itt lehet választani az alsó parkolót (még a szerpentín előtt), a kettes ülőlift aljában, de érdemes felmenni a faluban lévő parkolóba (a kettes lift teteje), de a legnagyobb parkolóhoz még tovább kell menni Mariazell irányába pár száz métert, onnan egy kezdő, lankás sípályán közvetlenül a sícentrum közepén lévő Riedler hüttéhez lehet csúszni.
Fél nappal az érkezésünk előtt marták ki a szerpentínt a hóból, de téli gumival könnyedén fel lehetett menni, persze hólánc sosem árt.

A határon nem nézték sem a téli gumit, sem a hóláncot, ezeket csak nagy hókáosz esetén ellenörzik szerintem (nekünk mág soha nem nézték egyiket sem, pedig voltunk már ausztriában vagy százszor).
Parkolóhely volt, persze érdemes kilencre odaérni, a liftek fél kilenctől fél ötig járnak.
Bár a parkolók délben már rendesen tele voltak, a sok felvonó (köztük a nagy kapacitású négyes ülőliftek), és a számtalan sípálya miatt nem volt sorállás, csak délután kettő, és három között, de nem kellett többet várni egy-két percnél.

Ha a hétvégére tervezitek az utat, fel kell készülni arra, hogy hóesés, sőt akár havaseső is lehet, ezért, amennyiben csak nyári gumi van az autón, mindenképpen kell a hólánc, vagy álljatok meg a szerpentín alatti parkolóban (az Annaberg síterepet hirdető óriásplakátnál van a behajtó, az út jobb oldalán)
dawn
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.02.09. 19:23
Kedves Agent,

A hétvégén utazunk Annabergbe, még osztrák síterepen nem jártunk.Mivel neked frissek a tapasztalataid, szeretnék néhány infót kérni.
Milyen útvonalon a legpraktikusabb menni, te merre mentél, kellett-e hólánc?
Az osztrákok beengednek téli gumi nélkül?
Milyen volt a parkolás? Tömegjelenet a felvonóknál? Előre is köszönöm. Üdv, Hajni
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.02.06. 17:34
Nos, megvolt tegnap az annabergi út....hát, fantasztikus volt.
Telefonos érdeklődésemre, meg az oamtc.at oldalon szerencsére láttam, hogy megnyitották a szerpentínt pénteken délután, így elhárult az utolsó akadály is.
A 2méteres hó bizony nem vicc, a szerpentínutat úgy marták ki, kétoldalt a hófal jóval magasabb volt, mint az autó, a pályák pedig...pfff, ragyogó napsütés, isteni porhó, nulla sorbanállás (pedig voltak jópáran a pályán), és számomra hatalmas fejlődés, mivel legutolsó 98/99-es szezonbéli ittjártamkor még csak 1 ülőlift, és pár csákányos lift volt összvissz.
Hatalmasat síeltünk, kellemesen melegített a napsütés, de nem ment napközben sem -5 fölé a hőmérséklet, szélcsend volt, szóval olyan viszonyok amelyek között ritkán síel az ember.
Lehetett mélyhavazni, az alsó széles pályákon "fekve" kanyarodni, a hüttéknél napozni, síelés közben pedig a mélyhóban egymást betemetni:-))
"Vérző szívvel" síeltem egész nap, mivel a fényképezőgép otthonhagyásának tényét Mosonmagyaróvár térségében fedeztem fel, már nem volt értelme visszafordulni, természetesen ebből szükségszerűen következett, hogy pompás képeket lehetet vola készíteni a hatalmas hóról, a csillogó hómezőkről, a fehérbe öltözött fenyőkről, fantasztikus kék éggel a háttérben.

A másik észrevétel, ha az ember a pálya legcsúcsáról elcsúszik a másik oldalon lévő csákányos felé, remekül látni az impozáns ötscher mellett azt a rádióátjátszó állomást a sok antennával, ami bizony a hochkar-i pályák mellett van, egy karnyújtásnyira, a pályákat mégsem látni, ugyanis az említett átjátszóállomás hegye teljesen eltakarja azt a gerincet.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.