Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

dtamas által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (53)Időben csökkenő Időben csökkenő
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.02.08. 09:55
Mindenkeppen erdemes kivaltani, nehany euro kedvezmenyt ki lehet vele csikarni. Egy napra csak 2 euro a discount, de szerdatol vasarnapig biztos jobban megeri!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.02.07. 21:44
Ma megjártuk Chopokot. Aki a héten tervez egy kis freeride-t aztsajnos kicsit le kell lomboznom! A fentebb olvasható, múlt hétvégi "álom" hóviszonyokhoz képest nagyon sok minden megváltozott: kőkemény, jegesre fagyott, nehezen csúszható pályán kívüli részek voltak jellemzőek szinte mindenhol, amerre jártam, és bizony ráfér még a hegyre egy fél méter porhó az tuti.
Mivel egész héten fagyott odafenn, nem értem hova tűntek a múlt hétvégén emlegetett paradicsomi állapotok... bár lehet, hogy az erős szél és a nap melege gyepálta meg a várvavárt havat.
Félreértés ne essék! Kiválóan síelhető szinte az összes kezelt pálya, és fantasztikus szikrázó napsütésben csúszhattunk egész nap, minimális szél mellett. Aki pályán belüli síélményekre vágyik, bátran ajánlom, hogy látogassanak ki a napokban!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.01.04. 23:31
Tegnap (01.03) voltunk egynapos síelésen Chopokon. Biztosra mentünk, ezért az északi oldalról támadtuk be a terepet. A nap tapasztalatai, pozitívumok:
- egész nap fagyás, még a völgyben is max. -3 fok, szerencsére ott azért télies az idő
- a nap nagy részében ment a kabinos lift a csúcsra
- a többé-kevésbé napos idő miatt szép kilátás a csúcsról
- nem volt 2-3 percnél hosszabb sorbanállás sehol
- nagyon durva fejlesztések, nyugati színvonalú liftek és infrastruktúra
- a gyatra hóviszonyok ellenére voltak használható pályarészek
És a negatívumok:
- Szlovákiához képest igencsak elszaladtak az árak (Rotunda bár a csúcson: főételek 10 euro, kávé 3 euro, sör 2,5-3 euro)
- nagyon hiányzik kb. 1 méter természetes hó a tájnak, minden problémát megoldana, a freeride lehetőségek miatt min. 100 km-essé válna a síterep ;)
- A pályák 60%-a jégpáncél!!! Főleg a felső harmadban, használhatatlan, fenéken csúszás garantált
- A minimálisan használható (értsd: a jégpáncél alapon pár centi műhóval fedett) pályákon viszonylagos tömeg és az ebből adódó balesetveszély
- A szlovákok nemhogy magyarul, de angolul sem tudnak

Összegezve: Iszonyat jó síterep, de hitvány hómentes teleken ők sem képesek csodákat művelni...
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2014.12.29. 17:19
Köszi az infókat! Hármuk közül valakit tuti megtalálunk, csak lenne már január közepe... Addig még egy január 2-ai Eplényt beiktatok (remélem nem lesznek annyian mint az oroszok, bár minden esély megvan rá...), utána 2 hét meló ezerrel!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2014.12.29. 09:24
Jól hangzik :) Zazát és Szigit hol találom majd meg? Ők is a Ridehouse-ban szoktak lenni,amikor kint vannak?
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2014.12.29. 07:06
Köszi, akkor Zauchensee felé is benézünk úgy tűnik :) Én nem vagyok egy nagy parkőr típus, inkább a backcountry-freeride vonal hoz lázba. A Gastein völgyről mit tudtok? Vhol olvastam, hogy állítólag ott is jókat lehet pályán kívül kolbászolni :)
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2014.12.28. 17:10
sziasztok Boarderek :)

Január 17-én indulunk egy hétre Schladmingba, a Ridehouse-ban lesz a főhadiszállásunk. Sosem jártam még ezen a környéken, így nagyon várom már! Mely síterepekre érdemes ellátogatni a Ski Amadé bérletünkkel (a szállás mellett lévő Planai, Reiteralm,stb.-ken kívül), ami kihagyhatatlan, és jó freeride lehetőségekkel rendelkezik?
Köszönöm a választ, sok porhavat mindenkinek!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2014.12.19. 17:15
sziasztok! Ki tervez az ünnepek környékén Chopokolni? Mi megyünk elvileg 26-án. Kicsit aggódom a pálya és az időjárás miatt. Ki tud vmi biztató infóval szolgálni? Ti rizikóznátok-e vagy inkább visszamondanátok a szállást és olyankor mennétek amikor 2 méter hó van a völgyben is (lesz még olyan valaha?)
Köszi!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2012.12.12. 18:06
Nna megszuletett a beruhazas, a procross akciojat valasztottam vegul : Forum Nugget 2010es board, szinten Forum Republic kotes es Forum Booter baki, megdobva egy Dakine baggal, zoknival es maszkkal , mindez 120bol :) vasarnap megyek is felavatni, Donovaly vagy MSZI, de ez mar off topic :) koszonom a tanacsokat! Beszamolok majd a tapasztalatokrol!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2012.12.06. 15:48
Oks, benezek a procrossba aztan meglatjuk. Remelem nagyobb a kinalatuk mint a honlapon, mert ott foleg park lapokat lattam es 160 koruli hosszban is csak egy-ket db volt..
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2012.12.05. 23:07
Köszönöm a válaszokat, és a segítséget!
A napokban átrágom magam a kínálaton, betérek majd az említett boltokba is. A bakim egy viszonylag puha Trans Rider 08/09-es modell. Akkor ha szeretnék új boardot és kötést, mindenképp érdemes lenne lecserélnem? 2 éve vettem, kényelmes és semmi baja. Annak idején viszont csak ennyi keret volt rá... Kérdés hogy egy komolyabb középhaladó deszka+kötés mellett mennyire lenne gyenge pont, és az élvezhetőséget és irányíthatóságot mennyire rontaná le? A tesztlapokkal amiket korábban kölcsönöztem, nem volt gond, de nyilván azt sem tudom, milyen érzés lenne egy hozzáillő bakanccsal csúszkálni...
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2012.12.04. 13:14
sziasztok!

Snowboard+kötés vásárlás előtt állok, és szeretném kérni a segítségeteket. Nagyjából középhaladó szinten vagyok, eddig 3 szezonon túl, összesen kb. 5 hétnyi snowboard tapasztalattal. Adataim: 183 cm/76 kg, 43-as láb. Van már egy Trans bakancsom, 290-es méret, kb 2 éve vettem (20k-ért). Eddig csak kölcsönöztem, de most már szeretnék végre saját felszerelést. Egy all-mountain lapot szeretnék, ami kezes és megbocsájtó, és inkább a freeride irányába lehetne fejlődni. A park nem érdekel, max. egyszerűbb trükkök, pályaugrások. Tavaly kölcsönöztem Apo Line-t és Hammer Fireballt a Skiboy-ból, ezekkel meg voltam elégedve. Völkl lapokról van vkinek tapasztalata, véleménye? Árban elég jók, minőségben milyenek?
Kb. 130-150 ezres keretem lenne a lapra+kötésre. Mindenképp új cuccokban gondolkodom. Olvastam hogy sokan ajánlanáotok magas kategóriás boardokat használtan, jóval kedvezőbb áron. Én ebben nem szeretnék kompromisszumot, kicsit úgy vagyok vele mint a műszaki cikkekkel: ha már vásárolok, akkor csakis újat, dobozból, frissen, melegen :)
Tudom esett már szó erről ebben a fórumban, meg azért elég szubjektív a kérdéskör, mégis nagyon megköszönném ha valaki összefoglalná, hogy melyek azok a darabok (márkák, típusok) amik közül megtalálhatom a nekem valót. Kötésvásárlásnál mire kell figyelnem, azon kívül hogy érdemes inkább fémeset venni?

Köszönöm a válaszokat, és a segítséget!
Jó havat!
Tamás
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2012.02.13. 17:10
Sziasztok!

Vasárnap (12-én) csúsztam egy napot Korompán. Az idő tökéletes volt: a reggeli felfrissítő hideg (-15) után egész nap napos, kellemes (-5 körüli) hőmérséklet volt, kevés széllel, síruhához ideális :)
Sajnos csak 4 felvonó működött: a völgy aljában a gyereklift (Doppelmayer) a hozzá tartozó libalegelővel (a hosszú pálya legaljánál), a 2 üléses nagyfelvonó, a leghosszabb tányéros húzólift, és asszem a D jelű tányéros. Nagyjából 40-50 centi természetes hó van a környéken, plusz a pályára ágyúzott műhó. Gyakorlatilag minden pálya és felvonó megnyitható lenne, ha gondosan lekezelnék a pályákat, és beüzemelnék a felvonókat, de... a pénzhiány bizony kézzel fogható. Ez egyébként a pálya egészén is látszik: Kicsit mintha megállt volna az idő itt a Gömör-Szepesi érchegység kis poszt-szoc iparvárosának sípályáján... A szükséges karbantartások megvannak, de új fejlesztések bizony hiányoznak. Az üléses felvonó sajnos tényleg brutál lassú, és igencsak retro, amolyan régi játszótéri vashinta feeling. Állítólag már több évtizede nem nyúltak hozzá, pedig a vasárnapi tömeg láttán a pálya lazán elbírna egy fasza 4 ülésest is... Ehelyett viszont a hosszú tányérost felgyorsították, így igazi "franciásan" ráncigálja az embert. Ami nem feltétlenül baj: a felvonózás itt tiszta izgalma! Kellő odafigyelésel egészen élvezhető, ahogy szinte suhanunk fel a hegyre, lehagyva a velünk párhuzamosan csigalassúsággal libegő lanofkákat :))
A pályarendszer egyébként igen jó vonalvezetésű, kellemesen meredek, piros-fekete lejtőkkel! A teteje nyomokban jégfoltos, de nem veszélyes, relatíve porhó fedi a pályákat! Az alja felé erősen buckásodnak a pályák, de nekem, boardosnak ez egészen kellemes volt:) A többi felvonó üzemen kivül helyezése nem vette el a kedvemet a kezeletlen, felső pályák használatától. Vállalkozó szelleműek egész jókat csúszhatnak, nemegyszer szűz porhóban! (De vigyázni kell a ratrakmegfordulási nyomokra, és az autós nyomvályúkra, amik bizony sajnos keményre fagytak, bele is zakóztam az egyikbe...) A pálya alsó része mellett méteres magasságú, hóágyú által gyártott, de el nem dolgozott hókupacok vannak, az ugratós kedvűek nagy örömére :) Nem tudom, hogy funparkot terveznek oda, vagy csak túl sokat ágyúztak és a felesleget ott hagyták a pálya szélén?
A kajálásról: Aki ide indul, osztrák stílusú hüttéket ne keressen! Van pár házikó (panzió) a pályák mellett, de nem igazán lehet beülni, hanem a ház előtt van a kertiparty: a szabadban grillezik a kolbászt, és kis asztalon adják, amit szintén kint lehet elfogyasztani, a hozzá járó üdítőkkel együtt. Nekem ez annyira nem jött be, de hát ízlés dolga.
Összefoglalva, egy nagyon jót boardoztam tegnap Korompán. A pálya trükkös, változatos, és bár kevés pálya volt megnyitva, de jelen hóviszonyok mellett, kellő odafigyeléssel a kezeletlen részek is egész vállalhatóak. Egy napos síelésre/boardozásra tökéletes a pályarendszer, észak-magyarországról érkezők előnyben (Miskolcról mintegy két óra az út). A sorbanállás az alsó hosszú tányéros liftnél 7-8 perc volt, nem drámai. Azonban a felső D liftnél egész nap szinte 0 sor volt, hiszen mindenki lecsúszott a nagy tányéroshoz, szóval a gyors, pörgős körökre a felső tányéros az igazán ideális :)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.