Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

dtamas által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (53)Időben csökkenő Időben csökkenő
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
Topik: Hochkar
2016.03.08. 02:09
Marcius 6.-an vasarnap meglatogattuk Hochkart. Sokat dilemmaztunk, hogy Gemeindealpe, Lackenhof, vagy esetleg Annaberg legyen az egynapos csuszasunk helyszine, aztan vegul mivel a szombati melegfront jol megette az alacsonyabb terepek frissen leesett havat, a meg mindig fagyos, amde kicsit messzi Hochkar lett a befuto.
Decemberben mar megkostoltuk a siterep hangulatat, de akkor meg gyer hoviszonyok es csak nehany nyitott palya fogadott bennunket. Most szerencsere minden nyitva volt. A horeteg a palyakon kifogastalan, azokon kivul eppen elegendo egy kis freeride kalandozasra. A meredekebb reszeken ugyanakkor meg mindig vannak kevesbe behavazott, kiallo koves-fas reszek boseggel. Kedvenc teruletunk a 9-10 piros palyak, illetve az ezek kozti freeride zona lett.
Valtozo intenzitasu havazas-hoszallingozas fuszerezte a csuszasunkat, idonkent besurusodo koddel a magasabb reszeken. Szerencsere nemhogy tomeg nem volt, de egyenesen alig voltak a palyan!
A siterep nagy hatranya szamomra, hogy alacsony a szintkulonbseg, rovidek es sok helyen nem eleg lenduletesek a palyak, es raadasul az elfogadhato sebessegu zold buborekos beulos liftet leszamitva eleg lassuak a felvonok. Nem tudom, hogy csak le vannak-e szabalyozva vagy ennyit birnak alapbol, de sok ido (es gumicukor) fogyott el emiatt a "libegozes" soran.
A hatranyokat kompenzalja a szerencses fekves es a hobiztossag, valamint a terepek valtozatossaga (3 becsuszhato hegy, 1 kozos volgybazissal). Gyakorlatilag egy hatarkozeli, mini Obertauern :) Jot csuszkaltunk, talan meg vissza is terunk!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.03.08. 01:33
Akinek van GoPass kartyaja, online 29 euroert vehet egy napi berletet marc. 7-24 kozotti idoszakra. Ha kap meg sok friss havat a palya, eleg csabito ajanlat lesz ez!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.02.22. 20:33
Múlt hétvégén (02.20-21) voltam kisebb baráti társasággal idén először Chopokon csúszkálni. A szállásunk délen, Myto pod Dumbierom-ban volt, negyedóra autózásra a Krupová nagyparkolótól. Nagy kedvencem ez a pályarendszer. Közel van és olcsó az eljutás (nem kell két országnyi pályamatrica, mint Ausztriába), nagyon modern fejlesztések történtek az utóbbi időben (felvonók), és szinte megunhatatlanul változatos, a korlátlan freeride lehetőségek miatt a hegy szinte minden nap más arcát mutatja! Ár-érték arányban azt hiszem, garantáltan a legjobb úticél a fővárosból indulva, akár egy akár több napra.
Szombaton igazi főnyeremény idő volt: Napos, néha felhős, mérsékelt széllel a csúcson, és a pénteken leesett 10-40centis porhóban lehetett húzni az íveket. Természetesen egy-két óra alatt össze is karcolták riderek a freeride zónák felületeit. :) Aki kételkedne tehát, van elég hó a freeridera a felső harmadban. Vasárnap gyökeres változás történt: 10 centi friss hóban érkeztünk meg Krupovára reggel, elakadt és keresztbefordult autók nehezítették a feljutást. Délelőtt tomboló széllel betört a melegfront: 1700 méteres magasságig minden izomból olvadt, a friss hó letapadt, és a havazás az alacsonyabb részeken esőbe váltott. Nagyon kevesen voltak olyan elvetemültek rajtam kívül, akik síelni merészkedtek. Ennek köszönhetően sorbanállás nélkül lehetett forogni a déli kabin által kiszolgált, a magasabb részeken még élvezhetően puha hóval borított freeride zónákon. Különösen a kabinos felvonótól jobbra, a Gyömbér csúcs felé néző hegyoldal volt igen élvezetes.Természetesen a lenti meleg miatt a bőrigázás garantált volt, de a körülményekhez képest így is iszonyat jókat csúszhattam. Ha visszatér a hideg,és az esők után újra felfrissül a hegy friss hóval, még ebben a szezonban szeretnék visszatérni. Ha a statisztikákat nézzük, ennél már csak több hó lesz :) Hajrá, Chopok!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
Topik: Lavina
2016.02.22. 17:49
Pont kint voltunk Chopokon a hetvegen, lattam is egy mentest a Deresské Kotol kuloarban az eszaki oldalon. Igaz, ott helikopter (akkor epp) nem volt. Ehhez kepest Szombaton es vasarnap is 2-es lavinaveszelyt jeleztek...
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.02.14. 15:42
Sziasztok! Mi jovo hetvegen megyunk. Az elorejelzes nem tul biztato, a palyak also 2/3aban egesz heten esni fog az eso. Hetvegere kis lehules, volgyben is fagypont vagy az alatti homersekletek. Lehet, hogy a freeridenak lottek?
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.02.14. 15:38
Szia Adam!

Koszonom a reszletes beszamolot es indoklast. Valoban, nem ismertem es ismerem az elozmenyeket, csak meglepodtem a reakcion. A francia sipiac alakulasa egyebkent engem is erdekel. :)
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.02.12. 16:45
Adam, Veletek utaztam iden franciaorszagi sielesre. Nekem semmi problemam nem volt a szervezessel, talan a szallas minosege hagyott kivanni valotaga utan,na de ez a francia partner hanyagsaganak a kovetkezmenye lehet. Meg voltam elegedve az altalatok nyujtott szolgaltatasokkal, a gazdag programkinalattal es az ar-ertek arannyal! Csak igy tovabb!!
DE
Es itt most epito jellegu kritikam kovetkezik.
Az uzenet amit Angi62 felhasznalonak valaszul kuldtel, enyhen szolva is lekezelo, kerkedo. Nem ismerem az elozmenyeket, de plane egy ilyen forumon, magatokrol allitotok ki szegenysegi bizonyitvanyt ilyen stilussal! Semmi szukseg ra! Az ugyfelekkel valo kommunikacionak nem veletlenul vannak bizonyos protokolljai, de lehetne illemszabalynak is nevezni. Ezen a teren van mit tanulni!!!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.01.31. 23:52
Koszonom a hasznos infokat., azt hiszem gyozott a kinti berles
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.01.31. 12:10
Sziasztok! Marciusi hosszuhetvegen tervezunk egy 4 napos ausztriai (Bad Kleinkirchheim) sielest a csaladdal. Parom, illetve szuleim kezdo sielok ( mar volt rajtuk lec, reszt vettek oktatason is). Kerdesem az lenne, erdemes lenne szamukra kint berelni siszettet 20-30-? Euro/nap aron, vagy valamelyik budapesti kolcsonzobol vigyunk. Utobbi eseten kernek szepen javaslatokat minosegi szolgaltatokra, szakuzletekre, ahol alaposan beallitott, testreszabott allapotban adnak ki jo minosegu sileceket es bakancsokat, hogy kint semmi problemank ne legyen vele! En snowboardoskent nem sokat ertek a temahoz, ezert kerem a segitsegeteket, nagyon koszonom :)
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.01.24. 22:58
Cotugno szivembol beszeltel, nekem is sokkal jobban bejott Alpe d Huez, egy fel napos latogatas utan rajottem
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.01.24. 22:51
Sziasztok! A Zolyom es Besztercebanya kozti fizetos autopalyanak a Zolyomon ill. A Besztercebanyan beluli, varosi szakaszai ugye dijmentesek? Mert en is a Here programmal mentem ma, kikapcsoltam a fizetos utakat, es ranavigalt a varoson beluli autopalyakra... Koszi a valaszt
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.01.18. 17:45
Igen, utánaolvastam és valóban nem a Montgenévre-hágót zárták le mint ahogy én gondoltam, hanem a Chambon-alagutat. Köszönöm a helyesbítést!
Előzmény: (Brockey 186292)
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.01.17. 12:06
A múlt héten jártunk Les2Alpes síterepén buszos utazással. Az előttem szólóakkal egyetértve, alapvetően egy nagyon jó síterep, melynek igazi erőssége a gleccser, valamint a szinte korlátlan freeride lehetőségek, megfelelő hómennyiség és kedvező időjárás esetén. A mi ottjártunkkor a hegy sokféle arcát mutatta. Első két nap az előző héten leesett 30 centi hó masszív olvadásnak indult, plusz még szakadó eső és havaseső, viharos széllel, úgy, hogy 2 teljes napon keresztül nem ment a Jandri Express! A falu melletti kisebb pályák és 1-2 ülős lift voltak csak nyitva, de úgy, hogy a Cote nevű átcsúszó pályáról egy szakaszon leolvadt az összes hó, és aszfalton, latyakon vizisíeltek és wakeboardoztak le a felszerelésüket cseppet sem sajnáló sporttársak. Harmadik naptól aztán téliesre váltott az idő, megszakításokkal kb. 30 centi friss havat kapott a falu, a hegy 2000 méter felett még ennél is többet. Negyedik napon szikrázó napsütésben lehetett húzni az íveket a friss púderban, megfizethetetlen élmény volt! Természetesen a lavinaveszély is megnőtt, ennek sajnálatos következményeiről a hírekben már beszámoltak. A La Grave oldal nem működött, ahhoz még nem gyűlt össze elég hó. Az én kedvencem a Fée oldal kezeletlen pályái, illetve a körülöttük lévő nagy mennyiségű szűzhavas lejtők voltak. A pályarendszer nagyon nagy hátránya, hogy a sok a sebességgyilkos, átcsúszós rész, a felvonók beszállóhelyei sík területen vagy emelkedőn vannak, megnehezítve ezáltal a lecsatolás nélküli közvetlen elérést. Csúszás közben több pályán is (de főleg a Jandri 2-n) koncentrálni kell a lendület megtartására, ha nem akarjuk gyaloglással elrontani a lecsúszás élményét.
Egy napra átbuszoztunk a szomszédos Alpe d'Huez síterepére is, ahol szembetűnően gondosabban kezelt és jobb fekvésű pályák, modernebb liftek, és barátságosabbnak tűnő üdülőváros fogadott. Fel is került a bakancslistámra!
Összességében L2A mindenképp megér egy látogatást, szerencsés időjárással a haladó síelők-snowboardosok remek offpiste élményeket gyűjthetnek itt!
A buszút húzós, kb. 20-21 óra volt, köszönhetően a Montgenévre-i hágó lezárásának, emiatt a Fréjus alagút felé északról megkerülve a hegyvonulatot, Grenoble irányából lehetett csak betámadni a síterepet.
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.12.24. 06:56
Szerintem a Servicegebühr a vegtakaritasi dijat + villanyszamlat foglalja magaban. A tavozas napjan jon majd az osztrak es leolvassa a villanyorat, majd ez alapjan mond egy osszeget h mennyit ker. Altalaban rendesen tularaznak.
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
Topik: Hochkar
2015.12.21. 23:37
Szia! Mi ma voltunk Hochkaron. Delutan eleredt az eso, +3 fokban. Kb 3 normalis palya volt nyitva, a kek 1 eset szet is turtak rendesen. 3 oras jegyet vettunk, de kb masfel ora utan meguntuk a dolgot. Annak ellenere hogy itt van vmennyi termeszetes ho, nem tul rozsas a helyzet... Murauban viszont kellemesen csalodtunk a hetvegen!
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.11.23. 22:06
Sziasztok! En is szivesen benne vagyok az ilyen egynaposokban. Nekem túlnyomórészt csak a hétvégék jók. Üdv. Tamás
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.03.18. 12:02
sziasztok!
Snowboard baki segítséget szeretnék kérni.
Kb. 20 napja használom a Forum "The Booter" nevű bakimat, amely egy Highspeed damilos gyorskötéses példány.
Mostanában meggyűlt vele a bajom: mintha kitágult volna és enyhén mozog benne a lábam. Valamint egy egésznapos csúszás során 2-3-szor is utána kell húznom,mert mind a bélés húzózsinórja, mind a külső damilos gyorskötés enged a szorításból (a baki nyelve középről elcsúszik, a sarkam enyhén mozog a cipőben).
A boltban 1,5 óránát járkáltam benne 2012 decemberben, mikor megvettem, és utána az egész szezonban kényelmes volt és NEM mozgott benne a lábam.
Nem volt olcsó, és el lennék keseredve ha ilyen gyér élettartamra tervezték volna.Van vkinek ötlete, hogy tudom még legalább 1-2 szezonra jóval stabilabban használhatóvá tenni?
Köszönöm előre is a válaszokat :)
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
Topik: Präbichl
2015.03.16. 20:39
Tegnap voltunk egynapos csúszáson Präbichl-ben. A hóviszonyok közel sem ideálisak annak, aki pályán kívüli örömöket keres. A pályákat viszont kitűnően kezelték, kizárólag a Polster Quattro tetején a piros 5-ös eleje volt jégpáncél. A Polster Classic együléses "felvonó" használatával minimum 30-40 évet repültünk vissza az időben! Aztán rájöttünk, hogy a térképen lévő szaggatott vonallal jelölt "pályák" (1-es, 2-es) valójában nem léteznek, a Polster csúcson a cudar viharos szélben és a ködben valóságos Himalája-expedícióban volt részünk, miközben boardokkal és lecekkel a hónunk alatt kerestük a "pályákat". Aztán feladtuk, és az együlésestől balra lévő hüttében vigasztalódtunk egy jó korsó Puntigamer mellett. A hütte tulaja egy igazi öreg stájer hegyi medve, egy egész polcnyi, különböző gyümölcsökből főzött pálinkagyűjteménye mellett házi borokat is kínálgat a kis menedékházba betérőknek.
A szaggatott 3-as pálya nyomvonalát sem sikerült megfejtenünk, bár lehet hogy hiányzott 3 méter friss hó, akkor ugyanis már minden tereptárgy síelhetővé válik :)

A Grübl oldal tanulásra ideális, kihívást nem tartogatott. Bátrabbak a felvonó alatt erdészkedhetnek egyet a ritkán nőtt fenyők közt porhavon, de kell a lendület, mert alig lejt a hegyoldal. Ha a Grübl Quattro oldalában felvonókat építenének a kuloárok tetejéig, egész jó kis off piste paradicsom lehetne a terep.
Egynek jó volt ez a kis síközpont, de nem vagyok elájulva tőle. Talán egyszer visszanézünk szélcsendben, vastag porhóban, napos időben, hátha meg tudjuk szelídíteni a Polstert. Kár, hogy a jó idő nem rendelésre jön...
DSC-1691.jpg
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.03.12. 06:56
Szia! Én nagyon szívesen mennék. Sajnos munkám miatt csak és kizárólag péntek délutántól vasárnap estig tudom szabaddá tenni magam.Ha így is működhet, várom visszajelzésed!
Üdv: Tamás
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.02.08. 11:22
Igen, valoszinuleg nagy szelek fujtak. A tulevelekkel es tobozokkal en is talalkoztam elsosorban Chopok delen a 33as piros palyan. Ha csak tobozok lettek volna... Sajnos megkostoltattam a boardom elevel nehany kavicsot is, ugyanis tegnap az a palya valosagos aknamezove valtozott, ezert aki arra mereszkedik, legyen ovatosabb!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.