Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

VÁrpád által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (236)Időben csökkenő Időben csökkenő
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2023.01.12. 22:24
Üdv , ez a sérülés nekem nagyon fura! Valahogy nem úgy látom mintha menet közben sérült volna! Se íve se vonala se haránt se hosszirányban! A bázison még a struktúra sem sérült! Mindinkább egy parkban elcse(le ) szett csővégre ugrás, vagy beülős lift lábtartójára rúgás tud ilyen életszerűtlen sérülést okozni! Ahogy Bélapó is megírta, használatától függ érdemes e vagy nem! De!!! Javítás esetén mindig benned lessz, hogy mikor szál el újból, a javítás minőségétől függetlenül! Ha jól akarsz szórakozni kidobod veszel másikat! Vaaaagy megcsinálod magad, csúszol vele párat, ,,megmented a bolygót”és utána dobod ki! Mindkettő jó megoldás és szórakoztató! Ha javítanád küldök talpanyagot, csak kérned kell!
Üdv: Vendel
Előzmény: (tsrt 217021)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.29. 20:02
Üdv! A ruházat színének , állapotának, koszolódás mentességének a titka, a jó minőségű tisztítószer! Kellő tisztítás ( ne legyünk hanyagok) után, jó minőségű impregnálószer ( ez védi meg a szövetet az elkoszolódástól az elkövetkezendőkben, kosz ne maradjon az impregnálás alatt, mert sose tisztítod ki utána belőle!) a rossz minőségű nem uv álló besárgul! Ajánlanám a Holmenkol , Toko termékeit ( nyolc éve használom ) megbizható kémia van mögöttük!
Előzmény: (HF 196628)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.17. 22:24
A szemüveg szivacsának megvédésére a legjobb módszer, ha időnként síelés után szappanos vízzel kimossuk, szárítjuk a szemcsót.
Elöregedés okai:
- izzadtságunk sóssága ,savassága, zsírossága
- rossz tárolás ( uv ,pára, rápakolunk valamit, stb)
- nincs kiszárítva
- vegyszert kap
- elöregszik lebomlik( hosszabb idő után természetesen )
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.17. 22:01
Üdv! Volt egy rossz véleményem a head knight-al kapcsolatban,( nem tudták beszerezni a rostélyt, két év alatt). Megváltoztatnám a véleményem! A héten a kiskeres meghozta a két évvel ezelőtt leadott rendelésemet! Felhívott, hogy :
-megvan e még a sisak?
- megvan a sisak!
- volna egy meglepetésem!
- mi volna az?
- semmi, csak hozd be az üzletbe a sisakot!
Bevittem a sisakot, és felszerelte a vadi új rostélyt! Kérdezem:
-Mivel tartozom?
- Boldog karácsonyt!
Hangzott a válasz! Próbáltam ,,meghálálni” nem engedték. Gyökeresen megváltozott a véleményem a Headról és a kereskedőről is. Nem tudom, hogy olvasták e az ezzel kapcsolatos negatív kommentemet, vagy sem, de hellyel közzel, az után történt! Hálás vagyok, és a negatív kommentet is töröltem! Köszönöm és boldog karácsonyt nekik is! ( bizonyára megvolt az okuk a késlekedésre)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.08. 18:22
Endre77,há, hogy menjen lejjebb WéberF? Most írja, hogy rossz a lááába! Hi
Előzmény: (endre77 216596)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.07. 16:27
Üdv Belapó. Segítségedet kérném! Az a házi vegyszered az a rézeleje! Az lehozza a sínadrág száráról , ill a kabát zsebéről és ujjáról a waxfelkenődést, hagy-e foltot, rá lehet impregnálni? Vagy belső kenésnek használva, szni a waxfelkenődésre, használ e, ja és mi a pontos adagolása, es a behatási ideje?.
Előre is köszi. ,,Vendel”
Előzmény: (Bélapó 216517)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.07. 14:33
Üdv! Ajánlanám a bérlést! Mikor visszaviszed, és elbukod a kauciót, megtudod mennyire sérülékeny! Előtte nézz meg pár bajnokságot, nézd meg hány versenyzőn látsz visoros sisakot ( nem focit, bár visoros sisakot rajtuk sem fogsz látni, de simát sem). Még a síugráson sem! Nem tudom ez szabály e de nincs nagyon rajtuk. Ahogy olvasom a véleményeket, ha dioptriás szemcsót használsz áldott dolog. Lentebb olvasd a többi kommentet is. Minden jót, nem tudsz rosszul választani.
Előzmény: (Quarius 216629)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.05. 21:33
Meg kell érni rá. Ahogy a kerékpározáshoz is. Egy kerékpár értékesítő/ szerelő /kerékpáros amatőr versenyző barátom fia tíz evesen tanult meg bicózni, az iskolai biciklis kirándulásra autóval hozták. Teljesen egészséges, intelligens, nyugodt gyermek, ( nem tejbetök)ám természetkedvelő( túrázós család). A húga négy évesen ( előbb mint a bátyja, két év van köztük) tanult meg bicózni. Az én kisebbik lányomat hat éves kora óta visszük sielni, felváltva ültünk vele a hütteben, nem érdekelte. Ö is sokat sírt.( Valószínű az egyik magyar oktatás volt számára megrázó lentebb írtam az élményről). Tavaly kilenc évesen, az egyik szlovák pályán végig sírt, úgy , hogy nem erőltettük soha. Nem akart velünk sem jönni, mondván ez nem az ő sportja. Nehezen rávettük, nem kell síelned, a család többi tagja kedvéjért , hogy együtt legyünk, gyere velünk Donovaly ba. (az előző kudarctól három nap telt el). Mikor kiszálltunk a kocsiból, az első kérdése az volt, hogy hoztam e neki is lécet. Hát hogyne! Felcsatoltuk, mintha egy másik gyerek lett volna! Azt csinálta amit mondtam, nem hittem a szememnek. Olyan egyensúly érzéke van, forgolódik közben előre sem néz, a hóekét három csúszás után elhagyta. És soha senkinek a lécére rá nem lép. Sőt sisakon koppintja a botja nyelével, ha valaki túl közel jön. Rend a lelke mindennek. A másik két gyermekem kettő és nyolc évvel idősebbek tőle, könnyebben kezdték, viszont lassabban fejlődtek. A felszerelésüket ők is óvják védik, a pályát és eszközeit rendeltetésének megfelelően használják. Nagyobbik fiamtól nem áll távol kilépni a kötésből, és pár lapát havat dobni a felvonó induló pontján lévő megsüllyedt hóra. ( valaki megtanította neki). Bárhová is megyünk, a körülötte lévő dolgokat magáénak érzi. Ahol lehet hozzátesz nem elvesz.
Előzmény: (Sansovino 216609)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.05. 17:03
Az evidens, hogy nem az oktató fogja megnevelni a gyereket, én is így gondolom. De az is evidens, hogy a sí OKTATÓ az aki OKTATJA a sízés és pálya és felszerelés szabályos használatát.( Nem pedig oktatás címszóval , fűzi az anyukákat nagy arccal önmaga hatása alá esve! Nyilván nem inge gatyája). Bizonyára írott és íratlan házirend minden sportlétesítményben létezik, amit neki kellene betartani és tartatni. De hát minden tanuló a tanára tükörképe. Ha viszont képtelen ilyen körülmények közt érdekeltté tenni a gyereket, az alkalmatlan a feladatára. Aláírom, hogy vannak nehéz esetek! DE MIND? És másnak, hogy sikerül? Hm? Vannak jó oktatók! Itt most a kisebb százalékról beszélünk. Mielőtt félre értenénk!!! De hát hiába is védjük a mundér becsületét, minden szakmának megvan a maga kontárja. Így a pedagógusnak és oktatónak is függetlenül a diploma , és évek számától, (es síelt km-től.)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.04. 13:02
Király! Na innen lehet építeni! A láb erek izületek különbözö izmainak porcainak csontjainak egyénre szabott, cm2-ről cm2 re puhább ill keményebb rétegeinek felépítését. Lesz keringés lesz tartás, és lesz teljes geometria. Most már csak a sícipő belső felével kell összepászítani. Nagyon tetszik. Jól érezted magad mikor csináltad? Teljesen kikapcsolódtál? Nekem nagyon tetszik! Mármint a kivitelezés!
Előzmény: (endre77 216591)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.03. 21:33
Spongyát rá! Lehet különböző időben néztünk az egyenes cső két végébe, azért nem láttuk egymást. A kommentemet módosítottam ugyan, de addigra fixálták. Így nem állt módodban látni, hogy amiről véleményt mondtál, az csak fél információ. A háttérben a sértettekkel (privátban) neveket, cégeket és gyártókat is említünk, méltatlan garancia, és szavatosság kezeléssel. Bár ,miután a többi kommentet is elolvastad, vagy olvasni fogod, körvonalazódik a dolog, nem fogja csípni a szemed a részletekbe menő, szőrszálhasogató faxság. Az egyik gyártó termékét majdnem felvettem a kölcsönzőmbe üzletembe. Szkeptikus voltam a termékkel kapcsolatban amit már részletekbe menően meg tudok indokolni. Ha kis időm lessz, legyártom a két talpbetét alsó fele közötti különbség protézisét szilikonból. Aminek a felső része ,a formázható talpbetét alsó felével fog passzolni, az alsó fele a sícipő bélésének belső felével.
Ettől lessz tökéletes a talpbetét, de még így is csak 95% os. A sablont felvett sícipővel kell kezdeni, lépésről lépésre kell levenni a negatív öntő formát.,hogy a talp síkja megmaradjon.
Előzmény: (WéberF 216583)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.03. 19:17
Fezso6 üdvözlöm a kommented, ahogy a jóval lentebbi kommentekben is olvasod a fokolás, (mint a pálinkánál ) a lelke, a waxolás a szíve. Komoly gyakorlatot,szerszámozottságot igényel. Jobbára ha nincs garázs vagy fészer! No meg rézeleje, hogy a költőt (Bélapót ) idézzem. Bizonyára ha egyszer kapok tőle, használni fogom a fantáziámat a felhasználás terén, viszont az ablaktisztítót kihagynám.
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.03. 16:13
(Három éve kezdtem szigeteltetni a házamat, rossz előérzetem volt.utána olvastam a MÉSZ szabályzatban a szigetelés rendszer kivitelezésének. Száz oldal a szabályos kivitelezés, és 10 oldal az elrontott szigetelések, és helyreállítása. Mikor számon kértem a kivitelezőt, azt mondta, ,,25 éve így csinálja.Tűzép által ajánlott szakember” Ami hibát el lehet követni elkövette , 25 éve xszarul csinálta. Majd hívtam egy sitnyiket , aki autodidakta módon tanulta a szakmát, két év tapasztalattal, kiváló minőségű munkát végzett. Megkérnélek ne kérkedj).
Nem erről van szó, hanem, hogy egyáltalán hoz e annyit amennyit visz! Mint anyagilag mint időben. Ha csak nem a szomszédban csináltatod és vendége voltál a készítőnek. Ha jó megéri ,ha rossz egy átok. És ez csak a pályán fog kiderülni, kérlek az összes kommentet olvasd össze, az összes szerzőtől, és érted mit miért mondunk.
( Jégvercse 2021 12 11 kommentjétől felfelé kérlek) hasonló lessz a megállapításunk. ( Lehet későn érkeztél a buliba, mi már kikértünk pár kört). Szívesen olvasom kommentjeid, ha azok építő jellegűek. Részleteiben próbálunk megoldást keresni panaszos ügyfeleknek.
Ha neked nincs ilyen, se jó se rossz, tapasztalatod, akkor had engedtessék meg nekünk, hogy mint a testre szabható talpbetét topicon megbeszéljük a testre szabható talpbetét, tapasztalatainkat, véleményünket. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Előzmény: (WéberF 216577)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.03. 15:53
Nem szeretnék Magnum védelmére kelni, szerintem ő iggazzán élvezi a síelést hüttézést beszélgetéseket, szimplán nem gondolja túl. Emlékszik a kezdetekre, akkor is de jóvolt. ( spec wax nélkül, nem hogy élszög él sem volt.) Mégis valahogy a domb tetejéről lekeverüdtünk a domb aljára .
Ahogy Bélapó tanította paraffin, nomeg rézeleje (no azt még mindig nem tisztáztam vele, hogy mire is jó pontosan, de már vannak sejtéseim )
Ahhoz képest a mostani lécek bármelyike álom.
Több féle képen lehet jól csinálni!
Én úgy gondolom megtehetné, hogy jobban kihegyezze a dolgokat, de elvesztegetett időnek tartja.
Ha kipróbálna egy ilyet, (vagy kipróbált) elismerően nyilatkozna, de ennyi.
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.03. 14:01
Értem én, hogy gőzgép! DE MI HAJTJA!
A talpbetét síkja ha nem passzol a sícipő külső talpának síkjával, ill bélés belső síkjával, azt a bokaszög állításával nem fogod kompenzálni.
Véleményem szerint azzal azt kompenzálod, hogy ha x vagy o lábad van, vagy kisebb vagy nagyobb léctávolsággal síelsz. Ill amelyik cipőn opció a sarok alatti oldal irányba állítás lehetősége, azzal az oldalra vagy közép felé álló talpat kompenzálod. A genetikailag nem átlagos futóművet állítod be a léc síkjára. De az is lehet, hogy én tudom rosszul!
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.12.02. 10:10
Bizonyára, Jégvercse nem belső tisztításra gondolt! (KiegészÍtő fütésnek, egy hűvös pincében remek ötlet) A felső réteg feloldása, a beletapadt porszemcse eltávolításához szükséges. A megmaratott felületen véleményem szerint jobban tapad/beleköt(nem ráköt a wax) amit kiegészítenék(a réz stimmel) rézkefés megmunkálással
Némi márkanevet említett Jv az ára nem stimmelt tán, ezért egy ár érték arányban olcsóbbat ajánlottam, ami más előkezeléshez is stimmel!
Már csak azt nem tudom, hogy a pálinkádat árulod, vagy tényleg így gondolod. Mert akinek ennyi rézeleje van annak pálesze is. Vannak gyümölcsfáim, de feleségem, gyerekeim is. Igy egyenlőre másképp hasznosítom, valójában irigykedek!
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
Topik: Síkötés
2022.12.01. 13:17
( LEHETŐSÉG SZERINT a bot markolati végével!)

Szólt a mondat a zárójelben!
Nem ördögtől való! Kipróbáltam működik!
Két éve vettem észre a youtube-on egy versenyen felvételről.
Én is kétkedve néztem!
Head supershape rally-m van din 8 ra húzva.
Kötés mögött a bot lepattanó, szúrási területére esik a kers, a központi egység és a chip.
Kíváncsi lennék ha beleküldeném a carbon botom kb 4 mm-es hegyét a chipbe. (Ami a felületéből enyhén kiáll) lefeküdne -e az elektronika.
Továbbá a márkaképviselet elhajtana-e fizikai sérülés esetén a garanciális/ szavatossági igényemmel.
A léc után a botot is levenném a kezemről!
Így a botot veszem le először, majd a lécet.
Ha lerúgni letudnám a lécet, akkor a botot is megtudom fordítani!
Nem kell agyat műteni, nem is egy cirkuszi mutatvány, megszokás kérdése, jó ötletnek tartom! Kár, hogy nem én találtam ki.
Én azoknak próbálok lehetőséget kínálni ezzel az opcióval, akik szeretnének évekig újszerű léccel járni.
Nem utolsó sorban eladásnál/beszámításnál jelentős anyagi különbség van egy kuka mellé való ,szétrúgott, egérrágta, csorbás lelakott modell, es egy újszerű síszett között.
,,Kinek a pap kinek a papné”
Egyéni választási lehetőség ki , hogy csinálja
Előzmény: (gaboca 216533)
image.jpg
image.jpg
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
Topik: Síkötés
2022.11.30. 19:02
Hogyan távolítsuk el a sílécet a sícipőnkről!!!

Írtam négy lehetőséget előző kommentemben ! Szerintem mindenki megtalálhatja igényének, testi adottságainak, és egyéb korlátainak, eszközének a megfelelőt.

Hasonlóképpen négyféle férfit különböztetünk meg a mosdóban.
-se előtte se utána nem mos kezet
-csak előtte mos kezet
-csak utánna mos kezet
-előtte és utána is mos kezet (lehetőség szerint felhajtja a deszkát)

,, A deszkát felhajtani? Na nemá! megnézném a piszoáron hogy hajtja fel a deszkát ha nincs is rajta!”
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
Topik: Síkötés
2022.11.29. 23:33
Hogyan távolítsuk el a sílécet a sícipőnkről!

Láttuk ennek is többféle formáját:
- simán lerúgja magáról ,-egyik léccel másik kötést, -majd másik lécet ,egyik sícipővel rúgja le. (Barbár!!! Serül a léc, kötés, cipő, nadragszár, és nem mellesleg , hülyeséget tanítanak a gyerekeknek, fogékonyak rá)
-síbottal, teljes erejével nyomja, majd mikor kiold , magig végigszántja a bot hegyével a léc farát (rosszul szokta meg, vagy nem tanulta meg)
- guggolva, kézzel oldja a kötést (még jó a térde, vigyáz a felszerelésre)
-sípcsontját előrenyomva, részben tehermentesíti a kötést, majd síbottal a térd hátsó- oldalsó hajlatán csúsztatva egy kicsi mozdulattal átbillenti a kötés excenterét egy elegáns mozdulattal. ( lehetőség szerint, a bot markolati végével). Ezt lehet keresztbe is: jobb kéz bal kötés, bal kéz jobb kötés.
Így kerülhetjük el a léc, kötés, cipő, nadrág indokolatlan serüléseit
9CA87442-AEEC-4606-A1B8-56911E3CF0D5.jpeg
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.11.28. 10:06
Elnézéseteket kérem ha valakit megsértek, kommentjeimet kizárólag építő szándékkal írom. Egy könyvnyi részletességgel tudnám taglalni a dolgokat, ennyi mondatba ennyit tudok belepréselni. Kérlek próbáljatok olvasni a sorok között. Az előző más kommenteket is olvassátok el, amit más írt, lehet arra reagáltam. A szövegkörnyezet többet elárul, mint a szófoszlány. Sokszor ki is írom, hogy, :(ez az én véleményem, nem biztos, hogy fedi a valóságot). Nincs kőbe vésve az élen járás , így tervezték! De ha követ fogsz kantni kiszakadhat ha sodródik a léc. Nem mellesleg az élét is kíméled,ha úgy használod ahogy a gyártó ajánlja. Elsősorban érezd jól magad, légy a jólevegőn, a többit meg majd megvesszük. Van, hogy én is sodratom, úsztatom a lécet! Lassabb tempónál, ha kisérek valakit gyereket, vagy tanulót, vagy egyszerűen csak a léc viselkedését vizsgálom. Ki-ki a maga meggyőződése szerint cselekszik.
Előzmény: (Bélapó 216509)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.