Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

badzoli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (445)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.25. 12:55
Grat!
Előzmény: (Bélapó 176128)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.22. 10:35
:)))))))))))))))))))))))))
Előzmény: (Bélapó 175956)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.22. 10:34
Van egy felfogás, hogy a vadiúj lapot még a használatbavétel előtt alaposan, jó mélyen illik vaxolni,, hiszen ilyenkor fokozottan képes a talp anyaga magába szívni a folyékony vaxot. Én ehhez tartom magam, bár mostanában nem fenyeget a veszély új lap kapcsán.
Előzmény: (Bélapó 175959)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.20. 11:13
Tény, hogy nagyon sok fejlesztést csináltak az elmúlt években a Flow-nál.
Ami egyetlen hátránya a hagyományos racsnisokkal szemben, hogy a frontélezéshez kicsit jobban rá kell terhelni, jobban bele kell dőlni térdből. Ez kb1-2 nap alatt megszokható.
Előzmény: (Bélapó 175861)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.16. 23:14
Hölgyek/Urak!
Egy fantasztikus összeállítás, hogy mit is jelent a carving!

http://onboardmag.com/features/talking-points/art-carving.html/1
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
Topik: Snowboard
2014.12.15. 19:17
Na megvolt a szezonnyitás. Schladming, NitroCamp.
Mit is mondjak? Jobban beb@szcsiztunk, mint snowboardoztunk.
Első nap, csütörtök: Planai.
Gyenge havazásban, nyitva 3 pálya, meg 2 fél. Ment a kabinos a tetejéig, az oldalsó 8as a parktól a csúcsig, meg a másik oldalon a régi 4es szintén a csúcsra. Ezek a felvonók és a mellettük lévő pályák voltak csak nyitva, a középállomásig lehetett csúszni egy hosszabbat, de a pályákon sok a jég és a mesterséges, ágyúzott hó, hamar buckásodnak. A hüttékből is csak a megközelíthetők vannak nyitva, így elég sokan is voltak még csütörtökön is.
Második nap, péntek: Daki
Szikrázó napsütés, 30km/h-ás szél, nem épp ideális, de legalább gyönyörű. És jó a hó, már ahol nem fújja szét a szél. De alapvetően jó hóminőség, nem is vészes tömeg. Csak hát igen kevés pálya és csákányos felvonók. Utolsó menetre megfordult a szél északira, konkrétan elfújta alólam a deszkát a felvonóban, amikor jeges részre értem. Így aztán körbejártuk a skywalk-ot, meg a függőhidat, az üveglépcsőt a semmibe. De mivel most jártam fent először, alapvetően élménynek jó volt. Etettük a varjakat kézből, fotózgattunk is párat, aztán belehúztunk az estébe, meg a vodkába...
Harmadik nap: Hauser Kaibling
Ez a legkeletibb hegy a 4ből, reggel azt az infót kaptuk, hgy jobb a hó és kevesebben is vannak, mint a Planaion. És be is jött. Ez volt talán a legjobb napunk, a Höffi2-őn szinte hibátlan havon csúszhattunk párat. De itt is alig pár pálya volt nyitva.
Így aztán vasárnap már fel sem mentünk, szerencsére nem is vettünk csak 3napos bérletet. Nagyon hiányzik egy jó kiadós havazás, a pályákat ágyúzzák, elég hűvös is van már, a jeges alap megvan már, de hiányzik egy kb 60-80cm friss, igazi hó.
A lábam. Miután a tavalyi szezont dobtam egy porcműtét miatt, a nyári wakeboardozást meg egy buta baleset miatt (ugyanazon a térdemen), így lélekben és némileg izomban is rákészülve, de azért erős félelmekkel indultam neki a túrának. Az első napon csak a szokásos, kézilabdás térdvédőm volt rajtam, estére meg is fájdult a térdem, meg a hátsó combom, ahogy azzal próbáltam tehermentesíteni. Másnap felvettem a térdgépemet, igaz, a Dakin nem is volt olyan sz@r jeges rész, mint amin előző nap szétráztam a lábam. Így jobban viselte, szinte nem is éreztem. A 3dik napon újra a térdgép, még a néhol jeges részeket is jól viselte. Ami nagyon nem fincsi, az a sarokélen lefelé rollozás (sajna a sérülések miatt nem merem még úgy elengedni, hogy élen átmenjek a piros-jeges szakaszokon), az ilyen akciókat egyből érzem, ha lehet, kerülöm is, de hát nehéz. Ha tudok rendes, jó minőségű havon menni (picit mélyebb, puhább, nem jeges), akkor semmi gond, sőt, egy apró kickert is bevállaltam teszt gyanánt, bár attól tartok, hogy januárban még nem lesz medium-line-os kicker. :( Ebben a szezonban lehet, hogy inkább a boxokat fogom koptatni, az nem annyira térdgyilkos.
Mondjuk az sem segített sokat, hogy az elmúlt években nem nagyon volt élezve a lapom a park miatt és most is a kiutazást megelőzően végig melóztam, nem volt idő rendbevágni a talpat. Amúgy a cucc tette a dolgát, semmi rosszat nem tudok mondani erre a NitroTEAM/FlowNXT-ATSE/BurtonRuler kombóra.
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.10. 00:57
Én a Nitro-t venném, de nyilván nekem is mások a preferenciáim és nekem bejött a TEAM.
Engem nem zavarna a 6os flex, viszont nekem 162-164-es (pályára meg még nagyobb) lap kell, a 6os index kicsit másként jelentkezik egy 100kilós embernél egy nagy lapon, mint egy 70-80kilós esetén egy 156os lapon. Szerintem, ha parkozni akarsz nagyobb százalékban, akkor 4-5-ös indexű lap bőven elég lenne.
Viszont sem a magasságod, sem a súlyod, sem a pénzügyi keretet, sem a snowboard tudásodat nem ismerjük, így nehéz bármit is ajánlani.
Kéne tudni, hogy milyen szinten vagy a parkozásban, mennyit mész szűzhóban, stb-stb-stb...
A felszerelés kiválasztása egy nagyon sok ismeretlenes egyenlet, amiben jó megoldás általában nincs, csak szerencsés esetben megtalálható a legkisebb kompromisszum. :)
Előzmény: (gabszi15 175353)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.09. 21:40
A dolog több sebből vérzik, sokan mondtak már rá ezt-azt, de talán a lényeg lemaradt.
Ha parkozni készülsz, akkor felejtsd el azzal a deszkával a szép kanyarokat. Ugyanis a parkban az egyik legnagyobb hátrány a deszka éle! Viszont egy életlen deszkával meg nem fogsz tudni rendes kanyarokat húzni egy picit is keményebb, vagy jeges pályán.
Nekem nem kifejezetten parklapom van, inkább directional freestyle, mint freeride stílusú. Mióta előfordulgatok parkban, nem is volt élezve a lapom, pályán érzem is a hiányát (100kg és 192cm vagyok), nem tart meg rendesen.
Tehát hacsak nem viszel magaddal élező szettet, akkor a park és a pálya használat erős kompromisszumokat fog követelni.
Ha éle marad (ami aztán majd szépen el is múlik), akkor az elemek (boxok, slide-ok) megcsúszása lesz nehézkesebb, pláne, ha forgatni szeretnél, akkor veszélyesebb is, könnyen leakad. Ugrálni lehet vele, de egy idő után jönnek úgyis az elemek. Ha meg legyalulod az élét, akkor max szűz, vagy nagyon puha hóban fogsz tudni ívet húzni vele.
Megoldás? Nincs. Illetve a 2 lap lehet, de az meg nagyon meghatározza a napodat. Persze az ideális egy púder, egy park és egy allmountain deszka lenne.
Mikor parkozni kezdtem, én is egy freeride lappal (167cm!!!) kezdtem, de egyből vissza kacsába, kötésemelő leszerel és hagytam, hogy kimenjen az éle. A második évre vettem a mostani Nitro TEAM lapomat. Azóta viszont sokkal kevesebbet és sokkal kevésbé szépen megyek pályán, ami azért sokszor hiányzik, meg többet is rollozok.
Előzmény: (gabszi15 175241)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.07. 23:48
Na ennek a miértjére nagyon kíváncsi lennék. Nem nagyon tudok elképzelni olyan paramétert, ami sícipőben (ami sokkal szorosabban fogja a lábfejet) működik és egy nagyságrendileg puhább snowboardbakancsban meg nem.
Mivel mind2 sportot űzöm, zokni téren inkább fordítva vannak problémáim.
Snowboardhoz szinte bármelyik megfelel, viszont a sícipőben (alpin sb bakancsban is!) sokkal jobban figyelnem kell, hogy mit választok. A decathlonos zoknikat például kizárólag free bakancsban tudom csak használni, ott viszont más hiba nem jelentkezett még, minthogy néha!!! lecsúszik, ha nincs jól meghúzva a bakancs.
Előzmény: (hori88 175186)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.07. 09:15
A vaxolás nagy tudomány (persze, a versenyzőknél), de hobbista szinten nagyon gyorsan és könnyen elsajátítható.
Még csak nagy eszközigénye sincs:
-vaxvasaló
-vax
-lehúzó
Ezeken felül lehet még:
-parafakocka
-lószőrkefe
-vaxlemosó
-polírozókefe

A legnagyobb macera a lehúzás utáni vaxmaradék összegyűjtése a lakás/garázs/terasz padlójáról.
Előzmény: (cannibale 175152)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.05. 23:11
Igen, ezt én is tapasztaltam már a decathlonos zoknival, hogy hajlamos lecsúszni. Ezért most quiksilvert fogok venni, rosszabb biztos nem lesz.
Előzmény: (Harlequin 175060)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.05. 23:09
Én magamnak vaxolok és élezek, bár ez utóbbit mióta többet forgolódok parkban, nem nagyon vittem túlzásba.
A vax vaxvasalóval bedolgozva, majd egy parafakockával még egy kicsit ráerősítek, ezután jön a lehúzás, ha van hozzá kedvem. Erre vagy a TOKO müanyaglapját, vagy egy esztergakést szoktam használni.
Az élezés kész tudomány, engem 2 éve Sümi (Sümegi Peti) barátom okosított meg, de ha nekiállok, a mai napig elő kell vennem a silabuszt. Igaz, egy olcsóbb deszka árát költöttem el akkor mindenféle eszközökre, de nem bánom. Ez is egy szakma, gyakorolni érdemes, nagyon belemélyedni csak ha érdekel.

A vax és az élezés legnagyobb ellensége a kő és a jég. A kő egyértelmű, a jég nem annyira, pedig az élt ez húzza le legjobban. A vax szinte minden hóviszonyban kopik. A hidegvaxok, kencék, stb hatása kb félnap után elmúlik. A melegvax akár 2-3 napig is kitarthat, ha szűzhavazol, de kemény, döngölt pályán nem árt neki az akár mindennapos vaxolás is.
Én ebben hiszek, emiatt legalább 2-3 naponta lekezelem a lapot. Ha pályán csúszok, hetente 1x legalább az élét is meghúzom, de Sümitől már tudom, hogy az élezés azért komolyabb feladat annál, hogy este, az apartman erkélyén vacogva nekifogjunk. Legtöbbször nem is tudok magammal vinni minden eszközt.
Akkor már inkább a gépi élezés, bár azzal meg nagyon hamar el fog fogyni a fém.
A vaxot én sem mindig húzom le teljesen, van, hogy egyáltalán, mert az első 1-2 csúszás leszedi a felesleget úgyis.
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.02. 21:14
Amúgy mi ez a szakértői rovat és hol található???
Előzmény: (maci-laci 174862)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.02. 21:13
Na ezt a költözést nem tudtam, régen jártam arrafelé.
Előzmény: (maci-laci 174862)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.02. 20:49
A Bajcsyn van egy hegymászóbolt, kb a Bazilika magasságában. Nekik elvileg van egy olyan gépük, amivel nem csak lábramelegíteni lehet a bakancsokat, hanem tágítani is a béléseket. És állítólag nem csak sí/snowboard bakancsokat, hanem sima, bőrből készült túrabakancsokat is tudnak a meleggel formázni.
Lehet, egy próbát megérne, hogy mondjuk picit nagyobb helyet formázzanak a lábfejednek.
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.02. 20:46
Vékony polár, sízokni, lycra kesztyű, lycra pólók motorozni, napi használatra zokni, futózokni, roller, szörfös lycrapóló, fürdőgatya.
Kb ennyi, más nagyon nem jut eszembe.
Ja de, vettem már sárkányt és íjat is náluk, meg labdákat, meg mászó karabínert is, bár asszem ez utóbbi nem sajátmárkás volt.
Előzmény: (cannibale 174855)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.02. 16:45
Sok jó dolog van a Decathlonban a saját márkás termékek között, de azért van jópár dolog, amit sosem vennék meg tőlük, ilyen a síruha, a síléc, a snowboard, a bakancs...
Előzmény: (Szaba 174841)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.02. 07:37
Nem biztos, hogy a "high-end" a jó választás neked. Sokszor előfordult anno sícipők kapcsán, hogy egyik-másik lábformára hiába veszel topcipőt, nem lesz viselhető egésznap. Viszont egy kevésbé felsőpolcos meg simán jó és mivel nem nyom, nem fázik, stb., sokkal jobban is tud az illető benne csúszni.

Meg ugye az sem mindegy, hogy mi alapján ítéled meg a high-end cipőt? Mert az ár eléggé félrevezető lehet, ahány típus, annyi felhasználás, szóval pl a márkánál maradva a DriverX a Burton egyik legdrágább bakija, de hiába, parkba nem ez lesz a top. Viszont BX-re tökéletes.
Előzmény: (poisonka 174802)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.01. 22:08
"csak női modellben van"

mondjuk ezt nem is csodálom... :D
Előzmény: (poisonka 174794)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.12.01. 19:17
én még csak talpbetétet láttam, de hogy mennyire hatásos, azt nem tudom. nekem snowboard bakiban még sosem fázott a lábam. sícipőben már igen, igaz, akkor tartósan -25fok volt Innsbruckban...
Előzmény: (poisonka 174772)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.