Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

schuht által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (130)Időben csökkenő Időben csökkenő
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.12.08. 11:04
Csak még azt akartam hozzátenni, hogy még több információt a környékről a https://www.skigastein.com lapon teheted. Még egyszer jó sielést kívánok!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
Topik: Obertauern
2004.12.01. 11:11
Kedves SZCSABA!

Rákattintottam Flachau lapjára. Tényleg szupernek tűnik, főleg azért mert kevés a húzos lift. Egy cseppet a lusták közé tartozom. Úgy néz ki, hogy most januárban nem Obertauernbe utazunk, mert teljesen kezdők is jönnek velünk, s nem merek rizikózni azzal, hogy olyan helyre menjünk, amit még én sem ismerek. Így marad Murau. Talán márciusban, ha lesz még hó és pénzem rá, akkor megcélozzuk Obertauernt vagy Flachaut. Addig is mindenkinek jó sielést!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.11.09. 11:00
Tényleg nagyon jók a pályák, kezdőknek és haladóknak is. Mi idén januárban voltunk. A szállásunk Bad Gasteinban volt, így mi Bad Gasteinban, Bad Hofgasteinban és Dorfgasteinban is síeltünk. Érdemes kipróbálni mindegyiket.Hofgasteinban egy kicsit macerás volt reggel a felvonónál, de ki lehetett bírni. Nagyon sok hó esett, így egy kicsit nehéz volt síelni, mert a gépek csak éjszaka dolgoztak. Nekem legjobban Dorfgastein pályái tetszettek. Két uszodát próbáltunk ki. Az egyik Bad Gasteinban van: ez olcsóbb, viszont nincs is olyan nagy kínálat medencékben, mint Hofgasteinban, viszont itt benne volt a szaunahasználat is. Hofgasteinban nagyon szép az uszoda, de nagyon drága, viszont van benne csúzda, mozi(közben fürödhetsz), masszázsmedencék stb.Szerintem nem fogsz csalódni Gasteinertal pályáiban. Jó utat!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.11.05. 17:19
Kedves Misa!
Remélem nektek több szerencsétek lesz a hóval! Amúgy Kaprun és környéke nagyon szép, sőt az "Optimum" nevezetű fürdővel is meg voltam elégedve. Főleg a gyerek élvezte, nekünk felnőtteknek a szauna élvezete maradt, ami személyenként 5,60 Euro volt. Sőt, ha minden nap el akarsz menni az usziba, akkor érdemes a síbérlethez egy kombinált jegyet venni, mert így olcsóbb (Badeaufschlagnak hívják).Ebben igaz nincs benne a szauna használat, azt külön kell megvenni. Ezt persze csak azok kedvéért írom, akik még nem jártak Kaprunban, és érdekli a dolog.Tehát sok sikert Kaprunhoz!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.11.03. 22:48
Egy kissebb fajta "élménybeszámoló" következik. Én most voltam először Kaprunban. Lehet, hogy máskor jók itt a hóviszonyok, de most sajnos (Myrtill1 megnyugodhat) iszonyú volt. Vasárnap igaz szakadt a hó, de olyan látási viszonyok voltak, hogy az orrunk végéig se láttunk. Hétfőn egész nap szakadt az eső! Képzelhetitek milyen "csodálatos" volt esőben síelni?! Én még nem éltem át ilyet, de többet nem is szeretnék.Egyedül kedden tudtunk egy kicsit síelni fenn a gleccser tetején, de a nagy szél miatt leállították a korongos felvonót, így csak lenn a "trutyiban" a tocsákban lehetett síelni. S persze az elovadt pálya alól kijöttek a kövek is. Csak a fennti szakaszon lehetett egy picit csúszkálni. Egyszóval megszívtuk!!Nem beszélve a cipekedésről, amikor az Alpincenternél végre elvonszoltuk magunkat a Gipfelbahnig(ami a csúcsra visz fel), akkor derült ki, hogy lezárták, s visszakellett baktatnunk a Gratbahnhoz(ülős felvonó). Ez kb.oda-vissza 100 méter (lehet, hogy nincs annyi, de annyinak tünt). Gyerekkel és a balerinacipőkben nem a legnagyobb élvezet. Pedig a léceket 2 napig fennthagytuk (napi 3 Euroért) az Alpincenternél a Skidepotban, mégis tele volt a hócipőm Kaprunnal. Úgy látszik nem volt szerencsénk!!!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.11.03. 22:30
Kedves Myrtill1!
Én nem 2004. januárjában, hanem 2003. januárjában jártam BKK-ban, s a síbérlet árában tényleg benne volt az uszoda belépő. Az Intersível utaztunk. De azért köszi a "kedves" szavakat!Na Csá! Ez az oldal Murauról szól!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.10.25. 14:41
Szia Peter! Igaz én családdal jártam ott tavalyelőtt, de nekem nagyon tetszett BKK. A szállás a Thermenblick appartmanházakban volt, ami pályaszállás és közel volt az egyik termálfürdő is esténként. Mi januárban voltunk, s a síbérletben benne volt az uszodabelépő is. A pályák nagyon szépen gondozottak voltak, de főleg középhaladóknak, vagy haladóknak ajánlom. Ha ügyes vagy 1-2 nap alatt be lehet síelni a pályákat, mert összefüggő rendszert alkotnak. Csak akkor vagy gondba, ha az egyik felvonót lezárják, s akkor dekkolhatsz a buszmegállóban. Kezdőknek is vannak pályák: St. Oswaldon vagy annak a kabinosnak a végén, ahol a Römerbad van. Van hegyi út is. Szerintem megéri oda elmenni. A sramli zene valóban igaz, de a Römerbad-nál átéltem, hogy sielés után belecsobbantunk a jó meleg vízbe, majd a külső medencéből néztünk végig egy koncertet. Köztük az Ötzit! Nem tudom, hogy ismered-e a zenéjét. A végén még tüzijáték is volt. Egyszóval én szívesen visszamennék mégegyszer oda.
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.10.24. 18:49
Sziasztok! Én most egy élményemet szeretném azokkal megosztani, akiket érdekel a Murau környéki pálya. Pontosítva a Kreischbergi, mert én csak ott jártam idén április elején. Az idő csodálatos volt, 4 napon keresztül sütött a nap. A szállásunk St. Lorenzen- Fereinparkban volt, ami igaz nem a legolcsóbbak közé tartozik, viszont a minőséggel 100%-osan megvoltam elégedve. Közel volt a felvonóhoz(kb.100 méterre). A reggel egy kicsit sorbanállással telt a lennti kabinos felvonónál, de 15 percnél nem tartott tovább.A kabinosból ki lehet szállni az első megállónál, de reggel nem érdemes, hanem jobb ha teljesen felmentek a végéig. Innen több lehetőség nyílik. A kezdők lesíelhetnek a kabinos középső állomásáig, s vagy visszjönnek kabinossal vagy van egy kétszemélyes ülős felvonó is. A felső állomástól még feljebb lehet menni, egy hosszú csákányossal(ez az egyetlen rossz, már aki nem szereti magát hosszan huzatni).Innen aztán szerteágazik, jobbra mehetnek a kezdők, de mehetnek balra is, ha az első meredekebb pálya nem megy, még visszafordulhatnak a kékre, vagy továbbmennek a pirosak felé.Én is csak közép-haladó vagyok, de a piros pályák jó szélesek voltak, így nem okoztak nehézséget, sőt még a feketékkel is megpróbálkoztunk. Két átjáró van visszafelé. Én a fönnti 6-os pályát ajánlom, több okból is. Egyrészről csodálatos a panoráma, másrészről a másik hegyi út elejénél sokat kell botozni. Egyszóval it Murauban a kezdők és a haladók is megtalálják a kedvükre való pályát.(szerintem)Az alján van egy kemény fekete pálya, de egyszer érdemes kipróbálni.A hóviszonyok délután is jók voltak, igaz egy kicsit kásásodtak az alsó pályák. Én most voltam itt harmadszorra, s tudom ajánlani. Olcsóbb szállásokat Murauban lehet kapni. Remélem tudtam valakinek segíteni!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
Topik: Obertauern
2004.10.19. 17:38
Szia András! Kb . 1 hónapja böngészem a katalogusokat, és a netet, s igazad van Obertaurnben a szállás szörnyű drága. A legolcsóbb appartmann, ami önellátós, pályaszállás és uszoda- szauna használattal van az 3 fő részére 117 Euró/nap. Olcsóbb szállások Untertauernben találhatók, ami 10 km-re van Obertauerntől. Itt egy 4 fős appartman önellátással, februárban 50.400Ft/fő/7 éjszaka.
Ha netán valaki Obertaurnben tud olcsóbb szállást uszodahasználattal, akkor szóljon, köszike!!!
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
Topik: Obertauern
2004.10.15. 19:25
Sziasztok! Januárban szeretnénk Obertauernbe utazni, s szeretném megtudni valakitől, hogy járt-e már valaki Obertauernben, s ha igen akkor milyen volt? Kezdőknek és középhaladóknak is jó a "Tauernrunde"? Köszike!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.