Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Melyik boardot válasszam? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2011.01.05. 20:05
Ebben is nagy igazság van. Anno én egy rutinosabb segítségével kezdtem neki jó 8 éve a boardnak. Elsőre felrakott rám térd és csukló védőt, majd egy jó adag szivaccsal kitömte a hátsómat. Ezek nagyban segítettek átvészelni a kezdeti buktákat.
Ezt a hetet leszámítva én is magamtól "tanultam" annyit, hogy élen lejövök a piros pályákon, feketéken pedig normál tempóban lejutok. :)

Annyit még hozzá, hogy én egy wide freeride lapon tanultam kicsit keményebb cipővel, de nem igazán éreztem a hátrányát. Talán az élre állítás volt kezdetben kicsit nyögve nyelősebb.
Előzmény: (badzoli 102292)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2011.01.05. 19:47
Sziasztok, szia minerel, vau!

Csatlakozom a csapathoz én is és igyexem segíteni, amiben csak tudok.

A tapasztalatom az, hogy a snowboardozni kezdők -sajnos- főleg azért lépnek erre az ösvényre, mert látszólag könnyebbnek érzik a sínél. Ebben nagy igazság van, közepes snowboardos tudás (amikor már nem csak tolod a havat lefelé) megszerezhető (jó esetben) 1-2 hét aktív boardozás alatt. Közepes sítudáshoz (magam is síelek is, mintegy 25-27 éve) hosszú hetek, a hazai síelési szokásokat tekintve kb 3-4 év szükséges, évi 1 hét esetén. Én magam 1 hét alatt megtanultam annyira (oktató nélkül!), hogy fűzött ívekkel tudtam lejönni már akár hosszú kék és rövidebb piros pályákon is.
De nem ajánlom, hogy oktató nélkül kezdjen el bárki is!

Az első lépésekkor még senki sem tudja, hogy melyik "szakág" felé fog elindulni majd, ezt hozza majd az élet, a tapasztalat magával. Mindegyiknek meg van a maga szépsége, ha megteheted, próbáld ki mindet. Az alpin nehezebb kérdés, mert komolyabb tudást, vagy elszántságot igényel, azon tanulni horror lehet. A lényeg az, hogy minél hamarabb túljuss a "hótolás" szintjén és igyekezz minél többet élen menni. Sok barátom csodálkozott, mikor ők lapon, irányíthatatlanul száguldottak lefelé, miközben én mellettük ugyanolyan sebeséggel mentem kanyarogva, élen, irányítva, kontollálva a mozgást. Ez a legfontosabb szerintem.

Nagyon fontos a jó felszerelés, főleg a jó ruházat, mert komfort nélkül lehet akármilyen faszányos lapod, kötésed, vagy cipőd, hamar meg fogod utálni a hegyen való létet. Ebben, illetve a technikai ruházatok dolgában kérdezzetek bátran, igyexem segíteni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.