Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Skiarena Wildkogel (Neukirchen-Bramberg) topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.04.20. 21:02
Nagyszerű! Jövőre ezt is kipróbáljuk! (Csak fogyjon nyáron a sör!)
Előzmény: (Stani 117862)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.04.20. 20:00
Kis délelőtti síelésre Wildkogelre esett a választás. Előző nap Kitzbühelen gondolkodtam, de mivel a Resterhöhén nagyon limitált a kínálat, ráadásul egészen a Pass Thurnig fel kellett volna autókázni, hiszen a Hollersbachtól induló Panoramabahn kabinos már nem üzemel, így a választás Wildkogelre esett.
Az idén épült brambergi Smaragdbahn már nyári álmát alussza, így Neunkirchenből lehet beszállni. Lenn a völgyben rövidujjúban sütkérező turisták és ide-oda cikázó kerékpárosok. A kabinos előtt néhány síelő emlékeztet arra, hogy itt még síelhetünk, na nem a völgyben, hanem fenn.
A kabinost csak úgy süti a Nap; zöldellő, virágokkal tarkított rétek felett libegünk felfelé; hónak egy nyoma sincs. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha nyári síelésre menne. Ez a hegy déli oldala, így közvetlen a csúcs (2100 m) alatt sincs hó, csupán egy-kettő hófolt, mutatóban.
A hegy túloldala már bizalomgerjesztőbb, bár téliesnek ezt sem nevezném; alaposan munkát végzett a napsütés. A még tegnap üzemelő hatüléses Pfeifferköpfl zárva van. Ami még megy: négyüléses Ganseralm, két felső rövid tányéros (gyakorlóliftek) és a Braunkogellift csáklyása.
A lejtők a reggeli órákban még kemények, aztán gyorsan felfirnesednek. A Ganseralm melletti 3-as pályán nem ártott figyelni, különösen a letöréseknél, mert könnyen előfordulhatott, hogy aki nagy svunggal jött az a letörés után gyepen találta magát :)
4-es lejtőnél ugyanez, de alapjáratban mindkettő kellemesen síelhető (még).
A Braunkogellift melletti 8-as és 9-es is rendben van, igaz a végük nagyon-nagyon lapos, ráadásul az egyiket pirossal jelölik, ugyanakkor a lejtése inkább a kékre hajaz.
Pályán kívül odafigyelve, de lehet menni; nagyszerű firn, ami kicsit élvezetesebbé teszi ezt a délelőttöt.
A kilátás fantasztikus a Magas-Tauern Nemzeti Park 3000 méteres hegyeire, köztük az impozáns Grossvenedigerre. Ott még tartja magát a tél; nagy kontraszt a Wildkogellel szemben.
A kiírás szerint még május 1.-ig síelhetünk itt, legyen szerencséjük, én azt mondom ! Mindenesetre havasan van a helyben freeride potenciál, ráadásul a területek döntő többsége liftekkel gyorsan elérhető.
A pályakilométer szám senkit ne tévesszen meg, mert ennek egy nagyobb szeletét a déli oldalon kanyargó (sítechnikailag érdektelen) síutak teszik ki, ha ezeket levesszük mindjárt másként néz ki. Salzburgi mértékkel nézve egy alsó-közép kategóriás hely, és az is látszik, hogy hóágyúilag nincsenek annyira eleresztve. Az alacsonyabban fekvő Leogangon tegnap nagyságrendekkel jobbak (havasabbak) voltak a sípályák.

https://www.sielj3000meteren.hu

Ski 4Ever
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.