Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Alpe d'Huez topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2013.03.31. 13:45
ott a pont, tényleg a la Fare a legjobb :)
Előzmény: (cannibale 158397)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2013.03.28. 22:29
Sziasztok!

Március 16-24 között sikerült teljesen váratlanul-véletlenül kijutnom eme csodálatos síterepre köszönhetően a fórumos útitárs keresőnek.Gyakorlatilag Les 2 Alpes után már nem volt tervbe semmi de egyszer nekem is lehet szerencsém.. és volt is mert forumos kis csapatunk remekül teljesített minden téren! Itt köszönném meg mindjárt az elején Tézének-Zitusnak-Zolinak-Sziszónak,hogy eltölthettem velük egy remek hetet.Köszönöm nektek! :)
Az indulás kicsit izgalmasra sikeredett a Márc.15.-i hóesés miatt ill. a katasztrófa védelem és autópálya kezelő jóvoltából nomeg a márciusi hónak köszönhetően.Káosz az utakon, teljes információ hiány, zűrzavar had ne ragozzam.Gondolom akik megjárták azok sosem feledik.Megköszönném még a gyors tájékoztatást az itt jelen levő admin3 nak is aki próbált nékem az indulás elötti órákan segíteni.
Thx!

Tehát Alpe D'Huez: Maga az út végül teljesen simán zajlott 22:30 as indulásssal Törökbálintról az M7-en gond nélkül elhagytuk az országot a szokásos útvonalon Szlovénia-Olaszo.-Franciao. Jó pár pihenővel és egy Brianconi nagybevásárlással 16:15 környékén meg is érkeztünk szállás helyünkre OZ En Oisans-ba.Kicsit meg voltam ijedve mert útközben nemigen láttunk friss havat csak valami szürkés maradványfoltokat de amint oda értünk ez a rémkép szertefoszlott.Amit az Úr "elvett" tőlem Les2Alpeson azt itt visszakaptam kamatostul és az az út is bőven a jó kategóriába volt! Hét fős apartmanban laktunk öten.Részemről ekkora méretű Francia szálláson még nem laktam.Két normál méretű hálószoba, nagy nappali, két fürdő-zuhanyzó, nagy-szekrények kellő mennyiségű akasztóval,tisztítószerekkel mosogatógéppel,mikróval,TV és Szisziék jóvoltából komplett hangtechnika.. :) számomra is hihetetlen de kényelmes ágyak,tisztaság WC papír...stb.Első emelt lévén remekül meg lehetett oldani a ki és bepakolást ami azért volt fontos mert én még életembe nem láttam ennyi kaját,piát,csokit,ropogtatni valót,konzervet,zacskóslevest stb.Szerintem kb. 10-12főt tudtunk volna két hétig ellátni ergo nem szenvedtünk hiányt semmiben,erősen túl kalibráltuk a fogyasztást de soha nagyaobb bajunk ne legyen.Csak annyit mondok három üveg nutella fogyott a 700g-os ból :D viszont jól jött a palacsintákhoz!
A szálláshoz járt még mint mindig külön sítároló de mi az erkélyben hittünk elvégre reggel csak ki kellett dobálni a léceket,boardokat a friss hóba. Parkoló,boltok,pékség,trafic,Sherpa,cukrászda,Pub,két kabinosfelvonó/Alpette és Poutran I./ minden 100 méteren belül! Igen, szerintem is hihetetlenül hangzik de mégis igaz.Egy-egy hangosabb órát leszámítva esténkét nyugis volt minden, szóval nem az-az egyetemista bulihely szerencsére, bár aki akar az bulizhat is éppen, én nagyon élveztem az esti DVD-pattogatott kukorica partikat és az igen jó hangultban telt közös vacsorákat is melyeket némi italozás sör-pálinka-jager kombó előzött meg! ;)
Vasárnap reggel napsütésre ébredtünk, a pályák nem voltak rossz állapotban de azért délután fohászkodtam egyett az égiekhez, hogy legalább egy húsz centi essen mely felfrissítené a pályákat és a fényképeken is jól mutatna...Kicsit erősre sikeredhetet az ima mert délután elkezdett szakadni és Hétfő estig abba se hagyta, kb. 60cm esett a völgyben,a tetejét 2800-tól felfele pedig teljesen lezárták ami annyira nem izgatott mert mindenhol elképesztő mennyiségű hó és gyönyörű panoráma volt. Szerencsére kellően széles a terep így a nem kevés ember eloszlik a pályákon kivéve az Alpe d'Huezi rész felett mert ott azért láttam csordákat.Ezt a részt gyakorlatilag max.du kettőre teljesen szétsielik a tanulók,próbálkozók.
Kedden ragyogó napsütés egész nap csúszás zárásig. Ezen a terepen is azt veszem észre,hogy az emberek gyakorlatilag nulla tudással felvértezve próbálkoznak a tudás szintjüktől fényévekre levő pályákkal kortól nemtől függetlenül.Én ennek tudom be,hogy kora délutánra gyakorlatilag offolják a pályákat és ezt nem lehet kivédeni. :( Ez van,tömegsport és talán a Francia olcsó terepek sajátossága.Szerdán sajnos délbe le kellett jönni mert az orromig se láttam és délután elkezdett esni a hó újabb 30cm.Nem baj legalább rápihentünk a hátralevő két napra és érdemes volt mert az égiek ismét meghalgattak.Csütörtök-Péntek remek napsütéses idő.Napközbe már olvadós de legalább kellemesen lebarnultunk,van aki kicsit jobban mint tervezte... :D Én szóltam,hogy süt a nap!
Nem elemezném ki egyenként a pályákat részletesen mert ez szubjektív dolog és nem akarok megint sokat írni...Az egyik kedvencem azért La Fare nevű fekete pálya volt Vujany és OZ között.Egy hátránya,hogy az aljából induló állós hármas kabinos maga az örökké valóság,sírtam mire kiszálhattam belőle,de tényleg. Ez a szekció volt a legkevésbé használva így OZ.és Vujany között még késő délután is találni ratrak nyomot, mi ezt a részt preferáltuk.A sarenne nevű fekete pálya "végig" azért erős túlzás és van még pár ilyen színhiba a terepen de az tény,hogy itt a zöldek még boardal is becsúszhatók.
Nekem maga a rendszer kicsivel jobban tetszik mint Les2Alpes mivel nincsenek olyan kinlódós "zöld" szakaszok 1-1 helyen kell max. lecsatolni és ami hátrány,hogy itt gyakran le van zárva a 2800 feletti szakasz.Mi három napot kaptunk a fenti részből azt azért meghúztuk.A kettőből tudnék egy hibátlan helyet csinálni pl.Les2Huez :D A felvonó rendszer talán itt a legkorszerűbb Fro. viszonylatban de eszébe se jusson senkinek párhuzamot vonni egy komolyabb osztrák tereppel.Nekünk szerencsénk volt az időjárás miatt de egy két "panorámaliften" belémfagyna a csoki ha zord idő esetén.
A hütték két kivétellel elképesztően nyomorult helyeken vannak és irreálisan drágák mint az minden Francia terepen szokás.Itt egy két helyen éreztem,hogy sokkal többen lennének a hüttékben ha kicsit olcsóbb lenne.Van olyan hely azonban ahol a kávé mellé egy literes vizet adnak grátisz!Mondjuk ezen a helyen ki is van írva, hogy ne itt edd meg a hazai szendvicskédet "No Picnic" táblával! Ez a hely volt szerintünk a legjobb.Finom volt a hamburgerük és a sültkrumpli is tisztességes adag. Fanatikus vendéglátósunk jóvoltából azonban sok eurós pezsgőt is szürcsöltünk egy csodálatos panorámával megspékelt gyönyörű pénteki napsütésben.Mert mint tudjuk Franciaországban-Franciapezsgőt Hegyen inni , jóóó :)Ezzel a momentummal búcsúztattuk a hetet és úgy érzem méltó befejezése volt eme élményáradatnak amit itt kaptunk! Köszönöm,hogy megismerhettelek titeket jó volt veletek.
A következő szezonba találkozunk!

Pacsi!
DSC-1542.JPG
DSC-1332.JPG
DSC-1360.JPG
DSC-1244.JPG
DSC-1283.JPG
The Team!
DSC-1457.JPG
DSC-1338.JPG
DSC-1329.JPG
DSC-1390.JPG
DSC-1438.JPG
DSC-1492.JPG
DSC-1231.JPG
DSC-1232.JPG
DSC-1371.JPG
Lö Bagette-Lö Tej
DSC-1330.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.