Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Les 2 Alpes topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
baly18
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2016.01.24. 13:07
Köszi szépen a beszámolót!
Graham Hill
46 élménybeszámolót írt
46
16 éve tag
2016.01.24. 12:16
Üdv mindenkinek!
Január 23. án indultunk haza Les " -ból, személyautóval..

Kezdeném a legfontosabbal, az az a Chambon tó túloldalán épült új úttal kapcsolatos információkkal. Az RS 1091 jelölésű út, keskeny de nagyon jól járható! Aki személyautóval megy bátran válassza ezt az útvonalat ha nem akar kerülni!!(Azért a brianconi benzinkúton kérdezze meg, hogy nyitva van e, mert havazás vagy kőomlás esetén lezárhatják de akkor Gap felé lehet kerülni)

Szóval Szlovénia-Olaszország vonalon mentünk, Torinótól kb 60 km Oulx városánál letérve az autópályáról, Montgenévre városkánál léptünk Franciaországba. Torlódás előfordulhat, mert a határellenőrzést ideiglenesen visszaállították. Mi megállás nélkül átgurultunk épp csak ránk nézett az ott posztoló ember. Brianconban tankoltunk, mert sokkal olcsóbb az üzemanyag mint Olaszországban! Ott találkoztunk honfitársainkkal akit hazafelé tartottak és tőlük tudtuk, hogy a Chambon tavi út jól járható!
Szállásunk a Meije épületsor 15 számú blokkjában volt ami a Village 1800 felvonótól kemény 30 m-re található:) Éttermek, sportboltok, sí szervíz, kölcsönző, egy Sherpa élelmiszer bolt, fürdőkomplexum (15 euro a belépő) egyszóval minden van a közelben!
Vasárnap rengetegen voltak a pályákon de L 2 A egyik erőssége a hatalmas pályarendszer de azért nagyon kell figyelni. Egyik barátunkat a Jandri 1 felvonó indulási állomásának közelében öklelte fel egy síelő. 4 bordája és 300 eurója bánta és egy tortura vette kezdetét mire végre hazahozta a betegszállító. Röviden, ha valakit elcsapnak a pályán és rosszul érzi magát, hívják oda a hegyi mentőket és a vétkest ne engedje el. Hiába volt biztosítás az EU kártyán felül, kp ban kifizettették a 300 eurós "fuvardíjat" a Grenobli kórházig, mert a doki nem engedte vissza a szállásunkra.
Hétfőn ismét borult volt az ég és erős szél fújt, dél körül a Jandri express 2-t le is zárták, így a La Fée és a Diable dombokon síeltünk.
Keddre sokat javult az idő és a nap is kisütött délután. Fent a gleccseren kiváló minőségű volt a hó de a csákányos felvonót igazán lecserélhetnék, mert gyakran leáll és elég fárasztó 10-15 perceket álldogálni. A gleccservasúton heringet játszottunk de aztán a csúcsról jobbra lefelé a Signal 3 és Signal 1 kombinációja kárpótolja a negatívumokat.
Szerdán szikrázó napsütéses idő volt ami kitartott hazautazásunkig. Ennek hátránya volt az alsó pályák eljegesedése és elég sok kavics is borította a havat.
A középen található Pano bár volt többnyire kis csapatunk találkozó helye egy kis frissítő és wc erejéig. Az árak elég húzósak (sör: 2,5 dcl 5 euro, hamburger 13 euro....)de több helyen van picnic lehetőség, az az a saját kajánkat és italunkat elfogyasztani fedett, meleg helyen. Valamiért a wifi-hez szokott "zombikat" nem kényeztették el sehol de azért vannak lehetőségek.
Hogy ne kelljen lecsatolni a bar alatt induló 8 ülésessel juthatunk 3200 m-re és onnan lefelé igazán fantasztikus volt , bármelyik pályán lesiklani!
Sajnos hamar elérkezett az indulás napja de lebarnult arccal és kellemesen elfáradva vágtunk neki a hazafelé vezető hosszú útnak. Azt mondom egyszer mindenkinek ki kell próbálni ezt a régiót, nekem ez volt a negyedik alkalom és még szeretnék visszatérni!.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.