Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síléc gyerekeknek topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2016.03.04. 06:55
Őszintén szólva mi spórolásból használjuk ugyanazt a lécet műanyagra és hóra. Kb 10 alkalommal megyünk oktatásra 3 gyerekkel ősszel. 10x3x500=15eFt, ebből mint írtam Ausztriában már majdnem lehet venni egy gyereklécet. Tapasztalatom szerint amatőr jellegű igénybevételnél nem fogy el a léc. A havas síelés előtt pedig vagy elviszem szervizbe élezni/waxolni vagy tisztítom és meleg waxolom otthon (vasaló és hotwax minden hóra).

Teljesen új lécet én se hordanék műanyagra. Mondjuk ilyet csak szépen, pályán síelő gyereknek vennék. Tapasztalatom szerint ilyen gyerek csak lányban van, a fiúk keresik a kihívásokat. :-)

A kb. 7 használtan vett gyereklécből eddig 2 van ami lehet nem fogja kibírni mind az 5 gyereket (3 van nekünk, de közben ismerősöknek is "kölcsönzünk"):
- Egyiket nagyon vékony kantnivalkaptuk "ajándékba", az azért necces.
- Eggyel bementek valahova olyan helyre a gyerekek, ahova nem kellett volna és kezd szétválni az óránál. (Valami kőnek mentek neki szemből egy kiserdőben szerintem.)
Előzmény: (Dave 188252)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2016.03.03. 14:02
Műanyagra lehetőleg használj másik lécet -ad a sísuli-, hóra vidd a sajátot. Jobb így, minden szempontból.
A sícipő jó, ha saját mindig.
Előzmény: (Dave 188252)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.03.03. 13:32
"Mi műanyagon és havon is ugyanazokat a léceket használjuk. Műanyag után alkohol ronggyal szoktam letisztítani majd melegwaxolom. Nem waxolok szépen, de így legalább csúszik utána a léc. (Előfordult már, hogy műanyagról átmentünk hóra mindenféle waxolás, tisztítás nélkül és egyszerűen nem csúsztak a lécek. "Megállt" a gyerek a lejtőn. Kb. 4-5 kör után kezdett csak csúszni a léc ...)"

Ezen jó sokat gondolkoztam. A sísuli ad lécet meg bakancsot az oktatás idejére, de komolyan gondolkoztam, hogy nem jobb-e ha a vétel után a sajátját hordja az edzésre. Ugye ha a sípályára a sajátjával megyünk akkor az edzésen is gyakorolhatna azzal. Csak azon aggódtam, hogy a műanyag jobban eszi a léc talpát meg kantniját. De akkor ez nem így van? Vigye nyugodtan a sajátját?
Wax: hotwaxot vasalsz rá? Vagy fújod?(Lehet meg kéne néznem a waxolás topicot...)
Előzmény: (RM 188244)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2016.03.03. 11:44
Nagyjából mindenki más is beszámítja a kinőtt cuccot, nem csak az általad említettek. Példának okádék a sikolcsonzo.hu boltjaiban is óriási a választék, én az angyalföldi üzletüket preferálom, mert közel van az M3-hoz. Ez a beszámítósdi azért sokban emlékeztet a használtautó beszámításra, amennyiben a kényelemnek ára van. Ami természetes, de nem árt észben tartani.
Előzmény: (RM 188244)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2016.03.03. 11:12
Nálunk három gyerek: fiú - 9, lány - 6 és 4 vannak. Így a lécarzenál: 70cm, 90cm, 100cm, 110cm, (120 cm), 130cm, 140cm. :-)

Alapvetően osztrák kölcsönzőben szeretek lécet venni, nagyon rosszat nem adnak (azért kantnit, talpat megnézem), tuti könnyen állítható kölcsönzős kötés van rajtuk. Én csak a hosszra szoktam figyelni. 50-70 EU-ért egész rendes léceket lehet kifogni.

Itthon a Rokon Sport állt rá a csere-berére. Elég nagy náluk a választék, de kicsit talán drágábbak is emiatt. (Mondjuk legalább nem kell elmenni több helyre, náluk 99%, hogy lehet találni valamit.) Én még a Budai Sportba szoktam bemenni, náluk nagyon jó áron lehet kifogni időnként jó állapotú cuccokat, de a kínálat lényegesen kisebb használt cuccok terén mint a Rokon Soportban.

A kölcsönzős léc előnyei:
- általában leszervizelve adják oda
- a kölcsönzős kötés nagyon könnyen állítható, így kölcsönadni, testvérnek odaadni, ... nem probléma.
- amikor a kiserdőben, pályamellet ... vagánykodnak, kevésbé fáj a szívem nap végén amikor megnézem a léc talpát, mintha új léc lenne.
- amikor átveszed, grátisz ráállítja szakember a gyerek aktuális paramétereire

///

Mi műanyagon és havon is ugyanazokat a léceket használjuk. Műanyag után alkohol ronggyal szoktam letisztítani majd melegwaxolom. Nem waxolok szépen, de így legalább csúszik utána a léc. (Előfordult már, hogy műanyagról átmentünk hóra mindenféle waxolás, tisztítás nélkül és egyszerűen nem csúsztak a lécek. "Megállt" a gyerek a lejtőn. Kb. 4-5 kör után kezdett csak csúszni a léc ...)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.