Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gézavelkey
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2016.06.15. 11:52
Sziasztok!
Lesz új kabinos felvonó Chopok délen Krupovától? Mikor?
(honlapon semmi nyoma - az erdőben egyes hírek szerint igen)
Előzmény: (Chopoker 189141)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2016.05.02. 11:41
Fura és felemás szezon volt ez, kénytelen vagyok felülírni magam!

Amit hiába vártam április közepéig (és már le is tettem róla), az megjött április legvégén, leszakadt az ég és vasárnaptól csütörtökig leköszönt kb. fél méter hó.

Így 28-án, csütörtökön egy lelkes társammal túrát terveztünk a Trangoska-Stefanika-Dumbier-Chopok útvonalon. Reggel 10h-ig is csak 1 autó parkolt be előttünk a Trangoska parkoló kb. 25cm-es szűzhavas területére.

A szűzhó, a szikrázó-verőfényes napsütés és a kihaltság érthetetlen ellentmondása feleslegesen nyugtalanított, amikor elindultunk felfelé. A menedékházban sosem tapasztaltam még ilyen csendet, de út közben is alig találkoztunk túrázókkal. Egy lefelé száguldozó boardos, két felfelé tartó egyéni túrázó és egy hármas csoport a Gyömbér felé, ennyi...egész nap. Fura ellentmondás, mint az egész fura, ellentmondásos szezon.

A napi túránk annyira magával ragadott, hogy a szombati felvonó nyitásra ismét visszatértem. Mondhatnám hiba lett volna kihagyni ezt a hétvégét. Érdekes volt május 1-én reggel ratrakolt pályát látni. Évtizedekig kellett várnom arra, hogy májusban is csúszhassak itt. Ráadásul pont egy ilyen szezonban sikerült ez, amikor már egy hete elvileg bezárt a sícentrum (és már majdnem az összes osztrák síterep is), hihetetlen!

A fejlesztésekről:

Javában folynak az előkészületi földmunkák a Krupova és a Kosodrevina térségében. A tervezett kabinos nyomvonalán már kivágták a fákat egy széles sávban, jelenleg markolók és teherautók dolgoztak egész hétvégén is.

Zárszóként azt mondom, hogy jobb szezont kívánok mindenkinek, de a lényeg, hogy ENNÉL SOSE ROSSZABBAT!
Előzmény: (Chopoker 189069)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2016.04.20. 11:39
Sajnos az idei szezonzárót kénytelen voltam pánikszerűen az elmúlt hétvégére előrehozni. Folyamatosan bíztam még egy, a korábbi években szokásos április elejei nagyobb hóesésben, de fel kellett adnom a reményt, így azt éreztem, hogy muszáj menni, hiába járnak még a felvonók továbbra is.

Be is igazolódott, hogy jó döntés volt, a most következő hétvége már várhatóan nem lesz az igazi, ugyanis a felvonókhoz visszacsúszók komoly bajban voltak már vasárnap is.

Visszanézve az elmúlt évek záró beszámolóimat, úgy kb. 2-3 héttel hal le idén minden hamarabb, mint általában.

Ettől függetlenül meglehetősen jóra sikeredett a zárás, a felső részeken mindkét oldalon sikerült búcsút inteni a sziklás és törpefenyős részeknek, de a Gyömbér felé már kilátástalan volt búcsúkörre kerülni.

1 lecsatolással még letudtam jönni, mert a siratófal feletti 150-200m már jó pár napja járhatatlan volt előtte is.

Nem kicsi az esély egy jobb szezonra, jövőre!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.