Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 3, rendezés:
Előzmény és válaszok a Visegrád topikból
Üzenet szövege
Feladó:  Visegrád - Nagyvillám
Dátum: 2021.02.22. 07:55
(Üzenetazonosító: 211759)
Visegrád - Nagyvillám Hozzászólások: 710
Regisztrált: 2009.12.11.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves istvanbakter!

Az A felvonó jogos felvetés, sajnos tényleg messze esik a pályától. A gyakorlat az, hogy a bekötő útjait hóágyúzzuk, de a felvonó alatti nyomot nem tudjuk. Akkor indítjuk, ha van kb 10 cm természetes hó, mert akkor össze tudjuk lapátolni a nyomba a havat a nyiladékból. Idén 2 hétvégén is nagyon kellett volna félutas rásegítésnek, de egyszerűen nem volt elég a 3-5 cm természetes hó. Az alsó bejáratát be is ágyúztuk, de nem volt esély a beindítására.
A műanyag borítás csak az álló helyi burkolásra megoldás, ahol csúsznak, ott a waxolt lécre felkenődik a műanyag a pályáról, és tönkreteszi a lécet. Már próbáltuk a nyomvonalon, és van 2 db műanyag pályánk is, megvan a tapasztalat.

A megoldás a hóágyús rendszer fejlesztése, és a sok hó.

Üdv! G. Rezső
Feladó:  istvanbakterFérfiKezdő síelő
Dátum: 2021.02.21. 19:47
(Üzenetazonosító: 211754)
istvanbakter Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2010.02.07.

Nagyon jó a pálya az idén, az időjárásnak köszönhetően is. Még jobb lenne, ha a párhuzamos "A" felvonó is használható volna. Műanyag sípályán még nem síeltem. Mivel a fák között nincs lehetőség hóágyúzásra, nem lehet a felvonó nyomvonalat legalább félútig műanyaggal lefedni? Ez esetben az összekötő szakasza BC-től még talán elérhető lenne hóágyúval.(?) Hosszabb távon a felső szakasztól a "B" és "C" felvonóig a felső kék pályát is le lehetne fedni műanyag alappal, mert szinte sosincs ennyi (mű-)hó...Tudom, sok pénz...
Feladó:  szivakandrasFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.02.21. 18:59
(Üzenetazonosító: 211753)
szivakandras Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2020.01.13.

Sziasztok!

Tényleg milyen jó barát a köd! Gyakorlatilag nulla olvadás mellett konzerválja a pályát, amely immár több, mint 30 napja dacol a minduntalan visszatérő enyhüléssel.

Most képzeljétek el ugyanezt 90 napon keresztül, úgy, hogy a felső pálya is be van havazva. Na ez lenne az a pillanat, amikor visszaadnám az útlevelem és nem mennék többé Ausztriába. Ugyanazt az élményt kapnám a felesleges hozadékok (több órás autózás, méregdrága síbérlet, drága szállás és a síelés utáni felesleges holtidő, kényszertévézés stb.) nélkül. 90 napig síelhetnék ugyanolyan meredek pályán és amellet maradna időm a dolgaim intézésére, munkára és a pénztárcám is vastagabb maradna.

Hogy ez balga álom lenne? Lehet, hogy naív vagyok, de létezik az un. közösségi gyűjtés. Az ott összegyűlt pénzt a kitűzött célra lehet fordítani, nem úgy, mint egy teljesíthetetlen feltételekhez kötött vagy mások által lenyúlt állami támogatást.

Lehetne próbálkozni pl. ezen az oldalon:

https://www.gofundme.com/

Angolul is közzé lehetne tenni a szöveget. Nyomon követhető a beérkezett pénz. Egyesek óriási összegeket gyűjtöttek egész rövid idő alatt a legkülönbözőbb célokra.

De most szálljunk le a földre és élvezzük a pályát, amíg lehet.
h i r d e t é s


laponként: összesen 3, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »