Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Folgaria - Lavarone

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
eolga
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Folgaria - Lavarone
2008.02.26. 17:51
Élménybeszámoló Olaszországból, Folgaria síterepről (Trento tartomány)
febr 16-23

Utazás: a Brenner-hágón keresztül oda felé 9 óra, visszafelé 11 óra alatt jöttünk. Visszafelé az autópályán Salzburgig állandó dugókba jutottunk. Nem volt baleset, de rengetegen voltak a pályán.

Pályák: 60 km-es a pályarendszer, főleg kék és enyhe illetve közepes piros pályákkal. A hivatalos oldal 150 cm havat írt, de ez nem volt igaz. Szerintem 50 cm-nél nem volt több, de a pályák szépen karban voltak tartva. Pedig nagyon meleg volt, a végén már árnyékos pályákat kerestünk. Első nap jeges északi szél fogadott minket, de a többi nap hétágra sütött a nap. A pályarendszer kisebb részekre tagolódik, de szépen átsíelhető mind, kék erdei pályákkal kapcsolták őket össze. Mi 6 napra voltunk és a végére már egy kicsit unalmas volt, már többet napoztunk és hüttéztünk. Szerintem 4-5 nap intenzív síelés elég erre a terepre. A bérlettel még át lehetett volna menni Lavaronéba. Viszonylag kevés külföldi szót hallottunk. Úgy vettük észre, hogy Folgaria elsősorban az olaszok között ismert. A hosszú, széles kék pályák miatt ideális családi síhely.

Síbérlet ár: 125 euro (mi csoportos árként kaptuk)

Hütte árak: Ausztriához képest jóval olcsóbb volt. Kávé: 1 e, kapucsinó: 1.5 e, forralt bor: 2e, bombardino: 3.3e, szendvics: 3.5 e.

Szállás: Hotel Residence Golf. Pályaszállásként tudtuk, de sajnos nem volt egészen az. A szállás és a pálya között volt az úttest és a parkoló. Tényleg közel volt, de nem tudtunk hazasíelni, gyalogolni kellett a felszereléssel. Maga az apartman szép volt, új, de a konyhája nem túl jól felszerelt. Csak a legszükségesebbek voltak. Az apartmanok négy személyesek voltak és két fajta elrendezésű volt: a hagyományos: egy hálószoba és egy nappali kihúzható ággyal illetve belső kétszintes: ami nagyobb volt és tágasabb, de egy légterű volt a nappali és a háló. Tartozott wellness rész a szálláshoz, ez elég jó volt.

Folgaria: maga a város nagyon pindurka. Hangulatos a fő utcája, de tényleg egy parányi falucskát kell elképzelni.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.