Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Brunnalm - Hohe Veitsch
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Brunnalm - Hohe Veitsch
2010.05.31. 18:05
Brunnalm nyáron, pontosabban ilyenkor késő tavasszal is csodaszép. Igaz mostanság az idő inkább kedvez egy freeride-nak a gleccsereken, mintsem túrázásnak a hegyekben. Vasárnap Vassy-val a Veitschalpéra indultunk, 9 óra előtt már a Scheikl fogadó előtt (Sonnkogel lift) pakoltunk ki a kocsiból, majd a Sonnkogel melletti sípályán indultunk felfelé.
A Lahnbodennél egyre meredekebbé vált a terep, végül az 1860 méter magasan fekvő Graf Meran háznál lyukadtunk ki, ahonnan tovább haladva a Veitschalpe legmagasabb pontja, a majd 2000 méteres Hohe Veitsch volt a cél. A menedékház és a csúcs között még kiterjedt hómezők és hónyelvek nyújtózkodtak. Bár most sílécet nem vittünk, jó volt látni, hogy rajtunk kívül is vannak fanatikusok; kisvártatva egy hölgy csúszott le firngleiterével (hasonló, mint a big foot).

A csúcstól a gerincen haladtunk tovább a Bärentaler Wand meredek sziklafalai felett. Pompás látványt nyújtott a meredeken mélybe szakadó sziklafalak és kuloárok sokasága. Kicsit távolabb Wildklamm markáns gerince kísérte utunkat. A távolban magányos faházikók tűntek fel a végtelen fennsíkon; a Seeboden hütte. Előtte még egy rövid kitérő a felette magasodó Seeboden csúcsáig, közben az idő is rosszabbra fordult; erős szél, leszálló köd és intenzív eső elől a Seeboden hütte adott némi menedéket. A hütte előtt két kis tavacska áll, amik a csapadékvízből és a felettük elterjedő hómezőkből táplálkoznak. A víz jelenléte errefelé nagyon ritka, hiszen egy mészkőfennsíkról beszélünk, ezért is volt meglepő.

Mivel az eső csak nem akart elállni és a hőmérő mindösszesen 4 fokot mutatott jobbnak láttuk, ha vissza indulunk a Graf Meran ház felé. Csak később derült ki, hogy hiba volt, ugyanis bő fél óra után elállt, s mire a Lahnbodenig értünk már a Nap is kisütött.

Igaz nem éppen azt a napsütéses & kék ég időt fogtunk ki, de így is megvolt a hangulata a sejtelmes köddel, a hegyeket, völgyeket beterítő felhőfoszlányokkal, és a sötét ég miatt a zöld megannyi árnyalataiban pompázó mezőkkel, erdőkkel.

Mindez képekben:
https://sielok.hu/fotoalbum/veitschalpe-brunnalm-kirandulas/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.