Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2008.10.30. 00:33
Szia Batus!

Bocs, de nem reagáltam igazán a hozzászólásodra.

Hát igen, nagyon büntet a gyepsí, de ez annak köszönhető, hogy ezzel a szerkezettel igazán csak haladó módon lehet síelni. Persze lassan lehet vele haladni, fordulni, de csak kellő erőfeszítés árán. Az egyensúly megszerzése kulcskérdés, de ez általában bebetonozott rugalmatlan tartással jár, ami a fordulás ellen van. Ha pedig nem fordulsz egy pillanat alatt begyorsulsz, és annak általában esés a vége.
Kicsit olyan ez mintha egy csapásra elfelejtenél sízni és szinte mindent újra kellene kezdened. Ezen a holtponton kell átküzdened magad, és hidd el megéri. Amint a kezdeti stressz elmúlik, a gyakorlással egyre stabilabbá válik a mozgás és a térdmozgás lazulásával a fokozott élezés is lehetővé válik. Erre egyébként az ívlépés kitűnő gyakorlat. Ezzel együtt lesznek egyre dinamikusabbak az ívek és egyben kevésbé fárasztóak. Ez pedig már egyértelműen az élvezeti kategória. Mivel még én is tapasztalatszerzési fázisban vagyok (és maradok is, mert gyepsí versenyző már aligha leszek), magam is meglepődők néha milyen dinamikus és szűk fordulókra képes a gyepsí. Persze ehhez már, mint a carving sízésnél, komoly combizmok is szükségesek.
De senkit nem akarok áltatni gyorsan megtanulni gyepsízni csak biztos sítudás birtokában lehet, már egy középhaladó sízőnek is jelentős erőfeszítéseket kell tenni a haladó gyepsí technikáért, de ez sízésnél nem így van? Persze itt jóval szigorúbb a kontroll és a technika "elcsalása" szóba sem jöhet, a büntetés garantált. Kérdezzétek meg Szivák Andrást, hogyan tanult meg magától gyepsízni. Azt gondolom nem túlzok, ha azt mondom iszonyú szenvedés árán. Persze neki nem segített senki és még sífelvonó sem volt a közelben. De erről ha akar majd beszámol Ő.

Talán már kicsit túl is bonyolítottam az ügyet, nehogy még a maradék reménykedőket is elijesszem, azért szép sport ez a gyepsí. Ja és hamarosan indulnak a hóágyúk és lehet a sízéssel tovább sumákolni.

Várunk mindenkit szeretettel az edzéseken amíg az időjárás engedi.

Üdv! G. Rezső https://www.visegradsipalya.hu
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.