Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hochkar
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag - apartmanok a hochkari síterep közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hochkar
2016.03.08. 02:09
Marcius 6.-an vasarnap meglatogattuk Hochkart. Sokat dilemmaztunk, hogy Gemeindealpe, Lackenhof, vagy esetleg Annaberg legyen az egynapos csuszasunk helyszine, aztan vegul mivel a szombati melegfront jol megette az alacsonyabb terepek frissen leesett havat, a meg mindig fagyos, amde kicsit messzi Hochkar lett a befuto.
Decemberben mar megkostoltuk a siterep hangulatat, de akkor meg gyer hoviszonyok es csak nehany nyitott palya fogadott bennunket. Most szerencsere minden nyitva volt. A horeteg a palyakon kifogastalan, azokon kivul eppen elegendo egy kis freeride kalandozasra. A meredekebb reszeken ugyanakkor meg mindig vannak kevesbe behavazott, kiallo koves-fas reszek boseggel. Kedvenc teruletunk a 9-10 piros palyak, illetve az ezek kozti freeride zona lett.
Valtozo intenzitasu havazas-hoszallingozas fuszerezte a csuszasunkat, idonkent besurusodo koddel a magasabb reszeken. Szerencsere nemhogy tomeg nem volt, de egyenesen alig voltak a palyan!
A siterep nagy hatranya szamomra, hogy alacsony a szintkulonbseg, rovidek es sok helyen nem eleg lenduletesek a palyak, es raadasul az elfogadhato sebessegu zold buborekos beulos liftet leszamitva eleg lassuak a felvonok. Nem tudom, hogy csak le vannak-e szabalyozva vagy ennyit birnak alapbol, de sok ido (es gumicukor) fogyott el emiatt a "libegozes" soran.
A hatranyokat kompenzalja a szerencses fekves es a hobiztossag, valamint a terepek valtozatossaga (3 becsuszhato hegy, 1 kozos volgybazissal). Gyakorlatilag egy hatarkozeli, mini Obertauern :) Jot csuszkaltunk, talan meg vissza is terunk!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.