Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2015.02.17. 16:43
Szia Joci!

A "nagy" síelés(4sínap) helyszíne általában Gerlitzen. Egyszerűen olyan kiváló szállást találtunk kb. 8éve, hogy roppant félve(sem) merünk váltani(fent alszunk a hegyen, autómentesen).
Januárban általában tökéletesen tömegmentes és véleményem szerint kitűnő tanulóterep és valóban csak az "arra alkalmas" SÍELŐket figyelgetjük és "vesézgetjük". Ugyanazon három jóbarát teszi ezt évről-évre, persze vérmérséklete szerint.
Én szívem szerint folyamatosan terhelnék :), ezért tényleg erőt kell venni magamon, hogy legyen már "nyugis" rész.
Persze a terhelés közel sem mindig tudatos. Néhány éve sokat próbálkoztam, hogy a belső élt nyomjam meg az ívek "közepétől", akkor azt hittem megtaláltam a megoldást.
Aztán eljutottam oda, hogy ez nem így van, hanem a két lábam "adagolását" kell jól eltalálni.
Idén ehhez jött(síbarátom unszolására, de utólag óriási köszönet érte), hogy először csak a laposabb részeken, de megpróbáltam "egylábazni".
Szerencsére kitartó voltam, s végül mindkét lábbal sikerült sok-sok kanyart(nem merek ívet írni, mert nem láttam magam) megtenni akár pirosabb részeken is.
No ez is remek stablitást és önbizalmat adott.
Azaz idén a jelszavunk: egyensúlyérzék mindenek felett!
A felsőtestemet és a karomat valóban csak "viszem" magammal, persze néha felsejlenek foszlányok Tumbász Gergő oktatóvideójából és jól emlékszem még az Ozsi-ék féle Carving DVD-re(legálisan vásároltam:))..., de ez síelés közben nem sokat segít.

Kedves Gabóca, kedves Ró!
A hosszabb sítől jelenleg még "majrézom" és úgy gondolom ahhoz hosszabb síszezon is kellene. Ettől függetlenül teljesen logikusnak hangzik, hogy az "íven töltött idő" növekedése segíthet "lenyugodni".
Előzmény: (Joci 180661)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.