Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Grindelwald - First
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grindelwald - First
2018.01.01. 19:58
Ma Gridelwald-First régióban síeltünk. Tegnap síelést terveztünk,ma reggel mikor felkeltem hatalmas szél volt, megnéztem az időjárás jelentést ott egész napra szelet mutattak. Gondoltam magamban inkább nem kockáztatok ma nem lesz síelés. 8 óra körül szerencsére csendesedett a szél, a Wetterpanorámán láttuk, hogy a felvonók mennek így később de elindultunk ma síelni. Nálunk kint mint tegnap 10C volt reggel, de megnyugtatott a tudat, hogy Grindelwaldon 2000 méteren mínusz fokokat mutattak. Jó volt, hogy a mai nap elmentünk síelni, kár lett volna kihagyni a mai napot: ragyogó kék ég fogadott, igaz fent nagyon fújt a szél de hát ennyi negatívum kell mára.

A Jungfrau sírégió három részre osztható, keletről nyugatra a Grindelwald-Frist utána a Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengen, legnyugatabbra pedig Mürren Schilthorn síterepek találhatók. Mi a mai napon a legkeletibb sírégiót látogattuk meg. Zárójelben jegyzem meg, hogy Grindelwald-Firsten található Európa leghosszabb szánkó pályája 15km-en lehet csúszni több mint 1000 méter szintkülönbségen. A lányaim ma egész nap szánkóztak, igaz csak a 12km hosszú pályán de azt mondták nagyon jó volt.

Gridelwald-First pályái déli fekvésűek, most előny, de márciusban hátrány mivel egész nap süt a nap. A pályák 1500 méter alatt olvadtak délután, nem volt vészes felette tökéletes pályák fogadtak. 2500 méteren ma nagyon fújt a szél, ezt ellensúlyozta a csodálatos táj. Itt lehet 1500 méter szintkülönbséget csúszni. A pályák szélesek és jól karban vannak tartva. Itt csak kb. 50km pálya talaálható szemben Kleine Scheidegg-Wengenben 2x ennyi de ha dönteni kéne melyik a jobb nem tudnám megmondani: nekem mindkét pályarendszer tetszett. Teszek fel pár képet.
2000 méteren ezt láttuk
arra van a Faulhorn
észak kelet felé
a hegyek szemben "füstöltek"
a pályán ennyien voltak
hóból nem volt hiány
kék ég mindenütt
Wetterhorn (3672m)
arra lehetett túrázni
Wetterhorn és Schreckhorn
észak felé ezt láttam
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.