Menü ≡

Grindelwald - First síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grindelwald - First
Üzenet szövege
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.01. 19:58
(Üzenetazonosító: 197784)
TibiF Hozzászólások: 531
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma Gridelwald-First régióban síeltünk. Tegnap síelést terveztünk,ma reggel mikor felkeltem hatalmas szél volt, megnéztem az időjárás jelentést ott egész napra szelet mutattak. Gondoltam magamban inkább nem kockáztatok ma nem lesz síelés. 8 óra körül szerencsére csendesedett a szél, a Wetterpanorámán láttuk, hogy a felvonók mennek így később de elindultunk ma síelni. Nálunk kint mint tegnap 10C volt reggel, de megnyugtatott a tudat, hogy Grindelwaldon 2000 méteren mínusz fokokat mutattak. Jó volt, hogy a mai nap elmentünk síelni, kár lett volna kihagyni a mai napot: ragyogó kék ég fogadott, igaz fent nagyon fújt a szél de hát ennyi negatívum kell mára.

A Jungfrau sírégió három részre osztható, keletről nyugatra a Grindelwald-Frist utána a Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengen, legnyugatabbra pedig Mürren Schilthorn síterepek találhatók. Mi a mai napon a legkeletibb sírégiót látogattuk meg. Zárójelben jegyzem meg, hogy Grindelwald-Firsten található Európa leghosszabb szánkó pályája 15km-en lehet csúszni több mint 1000 méter szintkülönbségen. A lányaim ma egész nap szánkóztak, igaz csak a 12km hosszú pályán de azt mondták nagyon jó volt.

Gridelwald-First pályái déli fekvésűek, most előny, de márciusban hátrány mivel egész nap süt a nap. A pályák 1500 méter alatt olvadtak délután, nem volt vészes felette tökéletes pályák fogadtak. 2500 méteren ma nagyon fújt a szél, ezt ellensúlyozta a csodálatos táj. Itt lehet 1500 méter szintkülönbséget csúszni. A pályák szélesek és jól karban vannak tartva. Itt csak kb. 50km pálya talaálható szemben Kleine Scheidegg-Wengenben 2x ennyi de ha dönteni kéne melyik a jobb nem tudnám megmondani: nekem mindkét pályarendszer tetszett. Teszek fel pár képet.
2000 méteren ezt láttuk arra van a Faulhorn észak kelet felé a hegyek szemben "füstöltek" a pályán ennyien voltak hóból nem volt hiány kék ég mindenütt Wetterhorn (3672m) arra lehetett túrázni Wetterhorn és Schreckhorn észak felé ezt láttam

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »