Menü ≡

Utazási irodák vagyoni biztosítéka

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 27
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  bkonyiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.08.28. 22:23
(Üzenetazonosító: 201276)
bkonyi Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2017.10.10.
BEMUTATKOZÁS

Kedves Fórumozók,

A SkiLines ügyvezetője egy hónappal e topik megnyitása után (melyet alattomos támadásnak vélt) bejegyezte Magyarországon a SkiLines Sro szlovák céget, mint utazásszervezőt. (Ellenőrizhető a hivatal weboldalán: http://mkeh.gov.hu/kereskedelmi/ide...genforg_nyilv )

Ezzel a kérdéskör, hogy a SkiLines Sro tevékenysége legális vagy nem legális Magyarországon, pozitívan lezárult! A kérdésemre, hogy az ezt megelőző időszakban is rendbe volt-e minden, igaz indirekt módon, de szintén választ kaptam!

Jó síelést Mindenkinek!
Feladó:  Travelteam International Kft.FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.11.07. 15:42
(Üzenetazonosító: 196464)
Travelteam International Kft. Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2009.10.21.
BEMUTATKOZÁS

Kedves Johny Cash!

A magam részéről örülök a hozzászólásnak. Anno nem akartam nagyon cifrázni a dolgot, köszönöm a kiegészítést.
A linkelt oldal pedig tényleg elég érthető.
Őszinte leszek, nem vagyok jogász, az EU-s előírásokat pedig végképp nem ismerem. (Amúgy a témánkban teljes már az EU-s jogharmonizáció?)

A magyar 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet 1./c-ca-cb) pontjai is elég érthetőek utazási csomag "ügyben":
Az olyan utazási szolgáltatás, ahol az utazásszervező személyszállítási, szállás- és egyéb turisztikai szolgáltatások (így különösen étkezés, idegenvezetés, szórakoztató, illetve kulturális program) közül legalább kettőnek előre megállapított együttesét úgy nyújtja, hogy a szolgáltatás díját valamennyi részszolgáltatásra kiterjedően ÖSSZESÍTVE, egy összegben határozza meg (részvételi díj), függetlenül attól, hogy az egyes részszolgáltatások számlázása külön-külön vagy egyszerre történik ÉS a részszolgáltatások együttese 24 óránál hosszabb időszakot érint vagy a szolgáltatás éjszakai szállást is magában foglal.

Azaz az utazási csomag lényege: egy napnál hosszabb, min. két szolgáltatást tartalmaz, és a szolgáltatások ára összesítve kerül féltüntetésre/meghatározásra.
Ez többkomponensű szolgáltatásra (szállás reggelivel, szállás félpanzióval...) nem vonatkozik.

Tehát az említett szállás + síbérlet csak akkor csomag, ha egyben van feltüntetve az ára: pl. http://www.ausztria-sieles.info/ oldalunkon ilyen csomagok foglalhatóak. Szerződéseinken és számláinkon is csomagként szerepeltetjük ezen foglalásokat. Ezek értékesítésének köszönhető, ahogy korábban is írtam, hogy várhatóan emelnünk kell vagyoni biztosítékunkat.

Viszont ha valaki pl. nálunk szállást foglal, ami mellé vesz kedvezményes síbérletet, az nem minősül csomagnak, hisz a két szolgáltatás külön-külön van árazva, külön értékesítjük.


Arról, hogy más hogyan értelmezi és papírozza le a foglalásokat, nem tudok és nem is tisztem nyilatkozni.


Üdvözlettel: Attila (Travelteam)
Feladó:  Johny CashFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.11.02. 19:32
(Üzenetazonosító: 196370)
Johny Cash Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2010.01.20.

Kedves TravelTeam, kedves Attila,
Kedves TravelLines, kedves Kornél,

Kicsit pontosítanék Attila a hozzászólásán. Itt pontosan, egyszerűen le van írva a szabályozás:

http://europa.eu/youreurope/citizen...s/travel/holidays/package-travel/index_hu.htm

A szállás és síbérlet értékesítése együtt, még ha külön külön is kerül kiszámlázásra, utazásszervezésnek minősül.

Ettől persze még nem fog kiderülni, hogyan kerül ki legálisan a SkiLines Sro-ba az az évi félmilliárd Ft, úgy, hogy egy darab számla sincs a magyar utasoknál a cégtől kiállítva...

Üdv mindenkinek!
h i r d e t é s
Feladó:  travellines
Dátum: 2017.10.30. 17:26
(Üzenetazonosító: 196325)
travellines Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2009.07.14.

Kedves Fórumozók, tisztelt Bakonyi Zoltán Úr,

Mindnyájunkat érdekel a TravelLines-nál, mi van pontosan a leírtak hátterében, és milyen okból indított rágalomhadjáratot a cégünk ellen.
Ennek tisztázása érdekében holnap várjuk személyesen az irodánkban, amennyiben foglalkoztatja még a téma.

A vádaskodásait leghatározottabban visszautasítjuk, hiszen cégünk minden tekintetben a magyar törvényeknek megfelelően működik, idén év végére, illetve 2018-ra már tovább emelt 38 millió forintos vagyoni biztosítékkal.

Ezt természetesen nem egyszerű "blöffölés" részünkről, számos hatósági vizsgálat, ellenőrzés és jegyzőkönyv alapján tesszük ezt, melyet a hatóságok adtak ki, íme néhány a teljesség igénye nélkül:
-NAV jegyzőkönyv (Ügyszám: 4107115746). Megállapítások: tevékenység; megfelelőség vizsgálata: adókötelezettség, bevallás, bizonylati rend, könyvvezetés, iratmegőrzés, ÁFA.
-NAV minősítés (1603659913).: "A TRAVELLINES SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELOSSÉGU TÁRSASÁG adózó Art. 6/A. § (1) bekezdésében foglalt feltételeknek megfelelt, ezért megbízható adózónak minősítettem."
-MKEH átfogó vagyoni biztosítékra vonatkozó ellenőrzés (MKEH-KEH-IFO/02525). Megállapítás: "Az utazási vállalkozó által szolgáltatott vagyoni biztosíték megfelelő fedezetet biztosít.

Önnek jogában áll az ellenőrző hatóságok, és revizorok megállapításait és döntéseit is minősíteni, vagy kétségbe vonni, de higyje el, a kérdéses vizsgálatok nem pár órásak voltak, hetekig, hónapokig elhúzódtak, és cégkivonatok letöltésén, google keresésen túl teljeskörű dokumentum betekintéseken alapultak.

Hogy a legnagyobbak vagyunk-e forgalom vagy utasszám szempontból, azt nem tudom, ezt döntse el a piac. Az viszont biztos, hogy a mi kínálatunk a legszélesebb körű jelenleg, igyekszünk minden fellelhető és különleges szállást, desztinációt bemutatni az utazóközönségnek. Ebben az értelemben bízom benne, hogy a legnagyobbnak mondhatjuk magunkat.
Forgalmunk pedig számos tevékenységből jön össze, ahogy Elek Attila, a Travelteam kollégája is írta, nem minden foglalás vagyoni biztosíték köteles. A pusztán szállásfoglalás, vagy ami nálunk jelentősebb, az autóbusz bérbeadás illetve autóbusz adás-vétel például nem számítandó fel a vagyoni biztosíték köteles tevékenységek közé, de csaknem ugyanakkora forgalmat generál.
Mindazonáltal az a tény, hogy saját cégünkben bízunk annyira, hogy abba vagyontárgyként autóbuszokat vásárlunk, szintén a vagyoni stabilitásunkat, és a jövő iránti elkötelezettségünket mutatja. Egy esetleges csőd, utasaink pénzének kockáztatása esetén épp e buszokat foglalnák le a hatóságok mozdítható vagyontárgyként először... Mivel Ön ennyire utánunk nézett, nyilván azt is láthatta a szintén nyilvános adatok között, hogy cégünk saját tőkéje a kötelező 3 millió forintos jegyzett alaptőke helyett 24 millió forint felett van. Sok cég esetében ez 0 vagy negatív szám!
Tehát sem nem érdekünk, sem nem áll módunkban az Utasaink pénzével való játszadozás, inkorrekt magatartás, ahogy a felvetésben hangzik. A nekünk bizalmat szavazó kedves Utasainkat még hosszú évtizedekig szeretnénk hűen szolgálni, és kellemes téli vagy nyári utazási emlékekkel gazdagítani őket.

Ami a működésünk pontos részleteit illeti, ezzel kapcsolatban természetesen nem adhatunk felvilágosítást, idegenforgalmi gazdálkodásból sem kívánunk kiselőadást tartani, melynek oka egyszerű, mi nem ismerjük Önt. Ön nem áll velünk szerződésben, tudomásunk szerint nem Utasunk, nem tudjuk ki Ön, mit akar, mik a céljai, motivációi, esetleg kinek a megbízásából dolgozik azon kívül, hogy a sítársadalom önjelölt képviselőjének tartja magát. Még a sielok.hu-n sincs semmilyen előzménye létezésének, szemben itt sok fórumtaggal. Igazából itt is épp aznap regisztrált, amikor ellenünk indított lejárató kampányát megkezdte, feltehetően ezzel az egyetlen céllal, hiszen más topic-ban meg sem szólal.

Ezért Tisztelttel kérjük Bakonyi Zoltán Urat, hogy hagyjon minket dolgozni, bár Ön nem foglalt nálunk utazást, de sok más síelő igen, tehát nekünk irányukba kell teljesítenünk, és fórum olvasgatás/válaszolás helyett szeretnénk nekik a megfelelő szállást lefoglalni, a rendelt síbérlettípusokat biztosítani, megfelelő autóbuszt bérelni, stb.

Amennyiben pedig konkurens érdekek állnak a háttérben, ha javasolhatom, a piaci versenyt ne ebbe az irányba terjük! Az egymás negatív fényben feltüntetése, egymás feljelentgetése, nyomozás kölcsönösen egymással szemben, és hasonló eszközök nem produktívak, csökkentik az utazásszervezők iránt amúgy is megcsappant bizalmat, és feleslegesen pazarolják erőforrásainkat, időt vesznek el attól, amivel valóban foglalkoznunk kellene: az utazásszervezéstől.


Együttműködését köszönjük!


Üdvözlettel,
Szabó Kornél - TravelLines Kft.
Előzmény: (bkonyi 196320)
Feladó:  bkonyiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.30. 13:21
(Üzenetazonosító: 196320)
bkonyi Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2017.10.10.
BEMUTATKOZÁS

Szia Kelea,

Teljesen igazad van. Addig nem lesz változás, amíg valaki szívesen eladja 5000 ember síelésének biztonságát pár forinttal olcsóbb árért..

Ráadásul itt ennél több történik, mert úgy kerül illegálisan külföldre a SkiLines utasok pénze, hogy nem is tudnak róla...
Erre jó a kvázi biankó SkiLines - Travellines bizonylat/nyugta, amit az utasok befizetéskor kapnak.

Zoli
Előzmény: (kelea 196319)
Feladó:  keleaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.10.30. 11:57
(Üzenetazonosító: 196319)
kelea Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2011.11.19.
BEMUTATKOZÁS

Kicsit off, de Daddy hozzászólásán ledöbbentem.
Már most bocsánat a kifakadásért!

Szóval akkor az nem baj, sőt akár normális is, hogy esetleg vki adót csal? Ráadásul nem is kis mértékben?
No, ezért (is) tart a kis országunk ott ahol: ügyeskedjen mindenki, hisz a magyar a jég hátán is megél, és az a f*sza gyerek, aki ott csippent magának egy kicsit, ahol tud!?

Az ugye világos, hogy
- a befizetett adóból működik az állam, a hivatalok, az iskolák, az úthálózat..., abból történnek beruházások...? (abba most ne menjünk bele, hogy hogyan költik el a lóvét a közös kasszából)
- aki adót csal, az jogtalanul komoly versenyelőnybe kerül, ami erősen torzítja a piacot?

Nem utaztam a megszólított irodával, nem tudok róluk semmit. Igyekszem nem ítélkezni, de ha a felvetések nem állják meg a helyüket, egy korrekt magyarázattal lezárhatnák az "ügyet".

Az dicséretes, hogy jól dolgoznak, és eddig állták a szerződéseikben ígérteket. Azt hiszem, ez lenne az alap!!!

De ha emellett áfát (ezzel egyidejűleg a forgalmi adatok miatt iparűzési- és társaságiadót) csalnak, esetleg ügyeskednek a járulékkal, akkor azért én nem esnék hanyatt tőlük.
Ha az ebbéli költségeik egy (jelentős) részét "megússzák", akkor a konkurenseiknél könnyebben "ugrálnak".

Ráadásul ha etikailag és morálisan nem nézem, akkor meg kb. 15-20%-kal olcsóbban kellene utakat szervezniük a többi irodához képest, mivel olcsósítanak.
Ha nem így van, akkor Daddy eddig a befizetésekor jóhiszeműen kifizetett minden adót tisztességgel, amit egyszerűen lenyúltak.
Nem szoktam számla nélkül vásárolni, de ha azt mondják, hogy számla nélkül 27%-kal kevesebb, akkor azt értem. De ha számla nélkül ugyanaz az ár, akkor az még csak nem is deal a vevőnek.
Előzmény: (Daddy 196089)
Feladó:  bkonyiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.29. 23:03
(Üzenetazonosító: 196314)
bkonyi Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2017.10.10.
BEMUTATKOZÁS

Kedves SkiLines - TravelLines, Tisztelt Szabó Kornél Ügyvezető Úr

Minap kértem Öntől, hogy tisztázzuk a kettőnk közti félreértéseket, Ön nem reagált megkeresésemre, így kénytelen vagyok itt a fórumban Önhöz szólni.

Nagyon kérem oszlassa el egyre erősebb aggályaimat, mely szerint az TravelLines - SkiLines nem rendelkezik megfelelő vagyoni biztosítékkal, illetve nem működik a magyar törvényeknek megfelelően:

1. Miért nem kapnak utasaik számlát, csupán foglalás visszaigazolást és nyugtát? A nyugtán miért nem szerepel a cég neve, címe, adószáma?

2. Honnan szerzi 1 bejelentett alkalmazottal az évi 500 millió Ft-os bevételét az Ön által tulajdonolt és ügyvezetett szlovák SkiLines Sro nevű cég, amelynek nincs utazásszervezői engedélye?

Amennyiben nem kapok megnyugtató választ kérdéseimre élni fogok a gyanúperrel mely szerint:

- Ön évente körülbelül 5000 síelő megtévesztésére használja cégeit, a magyar TravelLines Kft-t és a szlovák SkiLines Sro-t

- Ön évi 500 Millió Ft-ot visz úgy külföldre, hogy 5000 síelő befizetett részvételi díja nem kerül be a TravelLines Kft könyvelésébe, hanem egy eltitkolt módon Szlovákiába vándorol egy engedélyekkel nem rendelkező céghez

Úgy gondolom, hogy Önnek mint a legnagyobb utazási iroda vezetőjének - és úgy tudom az iparág egyetemi tanárának - kötelessége a kialakult helyzetet tisztázni.

Tisztelettel kérem, tegye meg ezt, mert célom nem az Ön irodájának lejáratása, hanem az Franciaországba utazó síelők körülbelül harmadának érdekvédelme.

Amennyiben feltevésem alaptalan, kérem használja ezt a lehetőséget arra, hogy pozitívan tüntesse fel irodáját a sítársadalom előtt.

Megértését és közreműködését előre is köszönöm,

Bakonyi Zoltán
Feladó:  minerelFérfi
Dátum: 2017.10.12. 21:15
(Üzenetazonosító: 196100)
minerel Hozzászólások: 3666
Regisztrált: 2006.11.02.
2 síterepet értékelt

semmi sem biztos...lásd legutóbb green travel/green holidays
Feladó:  DaddyFérfi
Dátum: 2017.10.12. 21:09
(Üzenetazonosító: 196099)
Daddy Hozzászólások: 274
Regisztrált: 2005.02.10.
26 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Gábor!
Az a véleményem, hogy egyre nyilvánvalóbb az, hogy Te és Zoli írásainak a célja a szóban forgó utazásszervező elleni bosszú, lejáratás, üzleti ellehetetlenítés. Ezeket vagylagosan sorolom és nem érdekel valós motivációtok. Ebben én a továbbiakban nem kívánok részt venni, mert válaszommal csak újabb lehetőséget adnék arra, hogy ezt folytassátok.
Feladó:  Johny CashFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.10.12. 20:16
(Üzenetazonosító: 196098)
Johny Cash Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2010.01.20.

Szia Zoli,

Bingo! Egy csoportszervező ismerősöm ma mondta nekem, hogy anno kapott szlovák előlegbekérőt a SkiLines-tól, kb 2013-ban.

Összefoglalva tehát ott tartunk, hogy:

"A" ember (utas - csoport tagja) odaadja a pénzét "B" embernek (csoportszervező), aki ezt a pénzt odaadja egy másik cégnek, mint akiről "A" ember gondolja. "A" ember erről papírokat nem kap, azt hiszi, hogy a SkiLines-szal utazik. Mindezt úgy, hogy a cégnek nincs engedélye a tevékenység folyatására az adott országban, ahol pénzt gyűjt, gazdasági tevékenységet folytat.

Egy jogász viszonylag gyorsan megmondja, hogy mire bünteti a mai magyar jogrend a cégvezetőket, a cég alkalmazottjait és a csoportszervezőt egy ilyen esetben. Kíváncsi leszek.

Tehát van olyan 3000 szerencsés, aki legálisan van utaztatva SkiLines által, és van úgy 5-6000, aki azt se tudja, hogy valami szlovák céggel utazik és velük "szerződött".

Daddy, Egér, kedves SkiLines mi a véleményetek erről?

Dobrá noc,

Gábor
Előzmény: (bkonyi 196096)
Feladó:  bkonyiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.12. 19:21
(Üzenetazonosító: 196096)
bkonyi Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2017.10.10.
BEMUTATKOZÁS

Szia Egér,

Ahogy írtad, megkérdeztem az összes többi irodát mit szólnak ehhez. Megtettem emailben.

Van, aki be is írt ide nagyon korrekt módon.

Van, aki meg privátban írta azt közülük, hogy évente pár százmillió kitalicskáznak valami szlovák cégbe...

Leírták, hogy 2500-3000 fő utaztatásához elég ez a kaució, ennyire van engedélyük. Én megnéztem, a SkiLines már 2012-ben több ezer téli utasról beszélt és akkor indították csak a nyarat, ahol is 2 buszt pörgetnek folyamatosan: http://hellas.holidaylines.hu/anima...cio.php

Kedves SkiLines, még mindig nem akartok érdemben megszólalni?

Szép világ, mondhatom.

Zoli
Előzmény: (Egér 64 196078)
Feladó:  DaddyFérfi
Dátum: 2017.10.11. 21:00
(Üzenetazonosító: 196089)
Daddy Hozzászólások: 274
Regisztrált: 2005.02.10.
26 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Gábor!
Nem érdekel, hogy a szóban forgó utazásszervező könyvelésében, állammal szembeni elszámolásban mennyire tartja be a szabályokat, mert ez nem az én dolgom. Van erre hivatott állami szerv amelynek feladata ezt (is) vizsgálni. Engem mint utast az érdekel, hogy kapcsolatunkban a szerződésünkben foglaltaknak megfelelően teljesítsen. És ebben az elmúlt években nem volt hiba.
Valószínű, hogy nem olvastad figyelmesen a Zolival történt üzenetváltásunkat. Én csak reflektáltam nekem címzett írásában arra, hogy készítsek magamnak saját weboldalt.
Feladó:  Johny CashFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.10.11. 20:12
(Üzenetazonosító: 196088)
Johny Cash Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2010.01.20.

Sziasztok,

Daddy. Te jól átgondoltad, hogy itt miről van szó???

Ma a legnagyobb és legmegbízhatóbb(?) síutazási irodába - Travellines Skilines - miután beviszi a pénzét kb 3-5000 síelő, az átadott összeg nem jelenik meg a könyvelésükben, egyszerűen nyoma vész.

Ha megjelenne, akkor automatikusan fizetnének utána vagyoni biztosítást, mert azt ellenőrzi a hatóság. De nem fizetnek...

Leírod, hogy hadd írja le mindenki a véleményét, meghogy Te tiszteletben tartod ezeket, miközben 2 sorral lejjebb meg szétszeded Zolit, mert neked nem tetsző dolgokat ír... Ne viccelj már. A témához esetleg hozzá tudsz szólni azon kívül, hogy Te velük utazol?

Gábor
Előzmény: (Daddy 196081)
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.11. 16:22
(Üzenetazonosító: 196086)
TZoli Hozzászólások: 1033
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Tisztult egy kicsit a kép a vagyoni biztosítékok körül, köszönöm!
Feladó:  Travelteam International Kft.FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.10.11. 15:53
(Üzenetazonosító: 196084)
Travelteam International Kft. Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2009.10.21.
BEMUTATKOZÁS

Kedves TZoli!

20%-os biztosíték azoknak az irodáknak kell, akik buszláncot vagy charterjáratot is működtetnek. Ezért (ennek hiányában) van a legtöbb irodának "csak" 12%-ra kötve.

Üdv,
Elek Attila - Travelteam
Előzmény: (TZoli 196071)
Feladó:  Travelteam International Kft.FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.10.11. 15:46
(Üzenetazonosító: 196083)
Travelteam International Kft. Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2009.10.21.
BEMUTATKOZÁS

Kedves Fórumozók, ill. kedves SkiLines!

Ha már említve lettünk, a magunk vagyoni biztosítékára adnék egy egyszerű magyarázatot.

Mi alapvetően csak szállásokat értékesítünk, ill. azok mellé lehet télen síbérletet, nyáron kedvezménykártyákat venni nálunk.

A szállásközvetítés / síbérlet értékesítés önmagukban viszont nem minősülnek utazásszervezésnek, így nem vagyoni biztosíték köteles tevékenységek.

Az 5 milliós biztosíték (12%-os szervezői => 41,66 milliós árbevétel utazásszervezésből) a törvényi szabályozás szerinti minimum, amit mindenképp meg kell kötni, hogy egyáltalán utazási irodának hívhassa magát egy vállalkozás, és meg akarja hagyni magának a lehetőséget, hogy ha úgy alakul, ne csak közvetíteni tudjon.

A jogi értelemben vett utazásszervezésből pedig az előző években egyszer sem érte el éves forgalmunk a 41,6 milliós felső határt.

Üdv,
Elek Attila - Travelteam
Feladó:  DaddyFérfi
Dátum: 2017.10.11. 15:16
(Üzenetazonosító: 196081)
Daddy Hozzászólások: 274
Regisztrált: 2005.02.10.
26 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Zoli!
Az én véleményem szerint a sihu fórumai nem a fogyasztói érdekvédelem panaszai intézésére illetve jogorvoslat, érdeksérelem, vagy méltánytalanság kezelésére "vannak kitalálva", még akkor sem, ha azok valamilyen módon a síeléshez, snowboardozáshoz kapcsolhatók. Mi síelők figyelünk egymás tapasztalataira, véleményére, és ha tudjuk hasznosítjuk is azokat. Beszélgetést indító írásod számomra semmi hasznosítható információt nem tartalmazott, inkább a nevezett utazásszervező ellen írott pamfletnek tűnt. Gondolom, hogy sérelmed alapja nem egy múlt heti síút volt, így érthetetlen hogy miért vártál hónapokat arra, hogy egy új idény foglalási időszakában tedd közzé írásodat. Vártál, hogy nagyobbat szóljon?
Stílustalan a velünk egyet nem értő beszélgetőtársunkat azzal revolverezni, hogy nem szereti ha más is ír a fórumra. Eszembe sem jut a fórumon való hozzászólás lehetőségét magamnak megtartani, Te pedig fogadd el hogy lehet a tiédtől eltérő vélemény, álláspont.
Előzmény: (bkonyi 196077)
Feladó:  Egér 64FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.10.11. 14:23
(Üzenetazonosító: 196078)
Egér 64 Hozzászólások: 219
Regisztrált: 2009.11.26.
27 síterepet értékelt

Hú itt már tényleg lejáratás kezdődik. A többi irodát is kérdezd meg és tedd fel ide a válaszokat. Felettéb gyanús, hogy tegnap regisztráltál...
Előzmény: (bkonyi 196076)
Feladó:  bkonyiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.11. 14:21
(Üzenetazonosító: 196077)
bkonyi Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2017.10.10.
BEMUTATKOZÁS

Szia Daddy,

Ha jól tudom az ilyen fórumok pont erre vannak kitalálva. Ha csak magadnak akarod megtartani, mert nem szimpatikus, ha más is ír rajta, akkor csinálj saját weboldalt.

Egyébként megmondanád, hogy hova-kihez forduljak a problémámmal hamár a SkiLines lekoccolt, annyival hogy szerintük ez normális??

Üdv, Zoli
Előzmény: (Daddy 196073)
Feladó:  bkonyiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.11. 14:11
(Üzenetazonosító: 196076)
bkonyi Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2017.10.10.
BEMUTATKOZÁS

Kedves SkiLines,

Köszönöm, hogy végre szóba álltok velem. Nem tudom miért nem lehetett akkor, amikor be akartuk foglalni az utazást nálatok.

Tegyétek meg, hogy a kérdésemre válaszoltok, arról amiről szó van és amit szép hosszú leveletek sehol nem magyaráz. 5 perc google keresés + a saját weboldalatok kiadja:

- nyáron görög buszos utak
- télen sok ezer franciaországi utas (benne pár nagy tábor)
- emellett ausztriai
- svájci síelők

Itt kb 1mrd FT-os átbevétel után kéne a biztosítást fizetni. Miért csak 275 millió után fizettek???

Ha a felsoroltakból csak a weboldalatokon hirdetett francia buszos utakat összeadjuk, (vagy akár csak a felét, mert a többi mondjuk nem indul el létszám hiány miatt), már akkor is rég több pénzről van szó, mint amire biztosítást köttök!

Mi a garancia arra, ha bemegy hozzátok egy utas, akkor az ő pénze legálisan lesz kezelve? Számításom szerint itt minimum 5-700.000.000Ft-nak nyoma vész. Hogy meritek ezt megtenni a magyar sítársadalommal?

Ha már Ti akartok/vagytok a legnagyobb iroda az InterSí óta és ezt büszkén hirdetitek, akkor nem éreztek némi felelősséget?

Mi már lettünk megkárosítva és akkor senki sem segített. Akkor ki is esett a síelős csapatunk fele az éves sítúráról, ami összetartotta a csapatot.

Várom megnyugtató válaszotokat, sok sok síelő nevében.

Zoli
következőutolsó
laponként:
összesen 27
, rendezés:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »