Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden vagy Cervinia

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sölden vagy Cervinia
2023.03.18. 22:29
Lehet, hogy picit túloztunk. Az idei szezonban szerintem max 15, de inkább 10 olyan nap volt, amikor nem ment a Zermatt-Cervinia összeköttetés, ebből is egymás után max 3 (ebből kettőt pont benyaltunk, de a másodikon már az olasz oldalon elég jót síeltünk, az utána levő 3 nap meg igazi ajándék volt). Söldenben arányaiban többször szívtam meg a rossz idő miatt, mint Zermatton. A hirtelen lemondást meg persze nem úgy gondoltam, hogy áttenni máskorra, hanem inkább máshova, pl Ausztria középső részén simán lehet jó idő akkor, amikor Zermattban nincs, és bár lehet, hogy last minute nem kapsz ár/érték arányban olyan jó szállást, mintha előre lefoglalnád, de csak az olasz autópályadíjból visszajön a különbözet :-)
A hóhiányról meg annyit, hogy Söldenben is hószegény volt az idei szezon, és a Zermatt akkor is sokkal nagyobb, ha csak a hóágyús pályák mennek. Nem tudom, hogy melyik kilométerszám hogyan jött ki, de Zermattot sokkal tovább tart alaposan átsíelni, mint az ötztali terepeket.
Hütték: a személyzet hozzáállása teljesen rendben van mindkét helyen, Söldenben a kedvenc hüttémet sajnos alaposan átalakították és nem a jó irányba. Többnyire nagy, önkiszolgáló hütték vannak. Cerviniában rendben vannak a hütték, a svájci oldalon annyira nem jöttek be, mert elég drága volt és annyira nem volt jó a kaja.
Ha a távolság, és a valamivel magasabb ár nem probléma, akkor én megkockáztatnám Zermattot, szerintem nem egy súlycsoport a két hely. Ha a kedvenc pályáimat kéne ezekről öszeszednem, akkor az első 10-ből kb 8 lenne zermatti, 2 söldeni, a Gurglről meg egy se, jó pályák vannak ott is, de valahogy semelyik se olyan emlékezetes. Dde persze azt is megértem, ha az Ötztal mellett döntötök, azt egyszerűbb leszervezni, valamivel kevesebb a kockázat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.