Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Niederalpl síterep leírás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Niederalpl
Üzenet szövege
Feladó:  nagygyulaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.02.24. 16:34
(Üzenetazonosító: 155937)
nagygyula Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2008.02.07.
18 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Február 13.-tól négy napig voltunk ezen a síterepen egy tíz fős társasággal, a Holzbox nevű szálláson. A síterep és a szállás, ami tényleg pályaszállás nagyon szuper volt. A négy nap alatt, amit ott töltöttünk a téli időjárás minden arcát megmutatta. Szerdán szakadó hóesésben érkeztünk a hágóra, a szálláshoz, hólánccal (az utolsó 3 km-re fel kellett tenni). Csütörtök még hóeséssel kezdődött, a pályákon friss porhó, ami a csekély számú síző ellenére bizonyos helyeken összeállt kis buckákká. Ez egyáltalán nem volt zavaró, mivel könnyű volt, mint a toll, érdemes volt átcsapatni rajta. Később a felhők oszlani kezdtek ki-ki kandikált a nap. Lehetett róni a köröket változatos pályákon, a felvonóknál semmi sor. Az volt a meglepetés, ha várt valaki előttünk a felvonóra. Többen indultak a pályán kívüli területekre élvezni a hatalmas porhavat, amiben reggel még egyetlen nyom sem látszott, olyan volt mint egy hatalmas porcukordomb. Látványnak is gyönyörű volt.
Zárás után mindjárt elindultak a ratrakok és simává varázsolták a pályákat. Péntek reggelre ez kifagyott, kikeményedett (-8 fok) és csodálatos tempós pályasízést lehetett rajta végezni. 9-kor már a pályán voltunk, és olyan kevés síző volt, hogy még délután is találtunk a széles részeken nyommentes területeket. Egyik kedvencünk volt a nagy körút, ami úgy néz ki, hogy a négyülésessel fel a csúcsra, onnan le a fennsíkra a tárcsáshoz, azzal fel a másik hegytetőre, onnan jobbra el először egy jó kis meredek részen le, azután tovább a már sokkal enyhébb síúton, át az alagúton a műút alatt, egészen a hosszú csákányos végállomásáig. Onnan a csákányossal vissza a négyüléseshez. Ezt kb. 15-20 perc alatt lehet abszolválni.
Szombaton már reggel megjelentek diákcsoportok, kezdődött a síszünet, így nagyobb társaságokkal is meg kellett osztanunk a pályákat, de még így sem volt zavaró tömeg. Maximum a felvonóknál voltak előttünk is beszállók. Több snowboard-os csoport tartott edzést a kijelölt pályákon, mentek mint a szél, de mi nem arra mint ők, így nem zavartak bennünket. Az időjárás szuper volt sütött a nap, vagy elborult és szállingózott a hó, igazi téli idő.
Először voltunk ezen a terepen pályaszálláson, és úgy gondolom, hogy a tapasztalatok alapján nem is utoljára.
Mindenkinek jó sízést, szép téli élményeket.

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 268 vendég és 17 regisztrált felhasználó látogatja.