Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Niederalpl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Memu
16 élménybeszámolót írt
16
5 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Niederalpl
2019.03.04. 15:33
Kezdő szemmel:
Márc. 2.-án, egy napos csúszásra érkeztünk Niederalplba.
A hójelentést olvasva biztosra mentünk. A völgyben 225cm a hegyen 230cm ígértek. Mivel érkezésünkkor +0,5 fok volt és éppen havazott így a hó mennyisége nem okozott gondot. Viszont a minősége már nem tettszett annyira. A tavaszi idő ide is elérhetett hétköznap. A völgyben még éppen nem havas eső esett, viszont így is tapadóssá tette a terepet. Az alsó, giga hosszú D csákányoson majdnem sírva fakadtam mire felértem. A lécem tapadt, a masina lassú tempóban haladt és a térdeim teljesen kikészültek. Egyébként kezdőknek tökéletes, hosszú és egyenes pálya lehet ez amikor fagy van. A C csákányos melletti pályák szintén ragadtak. A buckák, a hó tömörsége és nehézsége miatt iszonyatosan megfogták a lécet és ez szintén baromi fárasztó volt.
A beülős A felvonó tetején a hóesés mellé szél és legalább -5 fok társult. Mivel szemüveges vagyok, így a látási viszonyok ill. a nemlátási viszonyok engem duplán sújtottak. Itt jó lett volna a hó minősége, de roppant kellemetlen volt az idő. A hódara éles szúrásokkal csapódott az arcomnak. Így, ide én nem jártam fel túl sűrűn. Ill. ha fentről ereszkedtünk lefelé, az alsó hóhelyzet miatt egyszer csak elfogyott a lendület.
A pálya megfelelő időben, egy napra tökéletes lehet. Nincs sorban állás, és többféle sítudás is kielégíthető.
A hütte árai is kedvezőbbek mint Stuhlecken.
Bár olyan nagyon elfáradtam, mint még soha, mégsem pontoznám le a pályát. Megtanultuk, hogy a sok hó még nem minden. Az időjárásért pedig max. Tavaszapónál lehetne reklamálni.
Ui.: Gumicukrot kaptunk ajiba a jegy mellé.:-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.