Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Briancon - Serre Chevalier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Briancon - Serre Chevalier
2019.01.27. 17:30
Egy kicsi azért van.:-)
Azt nem értem, miért két olyan régi kabinos lift (Frejus- Aravet, de a Pontillas is ugyanitt van) miatt fogalmazod meg az elavult liftpark kritikáját, amitől kb. 10-20 méterre található egy Casse du Boef nevű modern ülős felvonó, ami 3 perccel gyorsabban visz fel 200m-rel magasabbra (9 perc alatt 2273m-re). Miért választaná valaki a lassú régi kabinost (amihez még le is kell csatolni, lépcsőn felcaplatni, lécet cipelni, 12 perc alatt visz fel 2058m-re, stb.) a magasabbra vivő, gyorsabb, modernebb ülőslift helyett? Nekem nem tűnik túl nagy kompromisszumnak, hacsak nem hóvihar vagy -15 fokok vannak. (Ha meg ilyen időjárás van, akkor az már önmagában nagyobb kompromisszumokat jelent.) Valószínűleg pont ezért nem mentem az itteni kabinosokkal (na jó, a 2 év alatt talán 1-szer mentem valamelyikkel, kb. 10-15-ször meg az ülőssel).
Amikor - ahogy lentebb is írtam - szerintem pont itt (továbbra is csak a középső részről beszélek) van az egyik legmodernebb liftpark, amivel Franciaországban találkoztam (és persze nem láttam mindent).
És persze nyilván nem tökéletes, a kritikáid nem alap nélküliek, ne vond vissza őket, tényleg olvassa el mindenki, aki ide szeretne menni. Viszont az elavult liftpark (te írtad)-nagyrészt modern felvonók (az én véleményem) között elég nagy különbség van.
Előzmény: (magnum56 203986)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.