Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Penzion Čikovský - teljesen felújított, modern panzió reggelivel a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tátralomnic
2019.01.19. 20:36
Nem tudom, hogy ez-e a legrosszabb útvonal. Én ugyanezen az útvonalon pénteken 9 óra körül Somoskőújfalunál elhagyva az országhatárt kb. 12 óra körül értem fel a felső tátrai útra.

Ehhez hozzá tartozik, hogy, (kifejezetten szabálykövető, óvatos vezető vagyok). Az út végig borongós volt, Poprádot elhagyva a Nová Lesna elágazó után igencsak intenzíven esett a hó. Igaz ismerem az útvonalat mert már többször megjártam. Ettől rövidebb út nincs a Tátrába a Somoskőújfalu határátlépéssel. Itt a Cervené Skala hegyi út a legveszélyesebb itt valóban nagyon óvatosan kell vezetni. A szlovák rokonok azt mondják, hogy a Losonc, Kriván, Hrinova, és ezek után Brezno, Certovica felé vezető út is ugyanilyen jégbordás állapotban van és szerintem hosszabb és rosszabb is.

A mai napon gyönyörű napsütéses idő volt a Tátrában egy felhő sem volt az égen. A felső tátrai út (Csorba Tói elágazó és Tátralomnic között) nagyon rossz, teljesen jégbordás, jeges út, és még kaviccsal sem nagyon van megszórva mint ezt máskor megtették. Én már sokat jártam ezen az úton de ennyire kezeletlen még soha nem volt. Rengeteg túrázó és autó és aki "ésszel" vezet csak lépésben tud haladni. (Nincs nagyobb hó mint a korábbi években, én már jártam itt nagyobb hóesésben is jobb útviszonyok között).

Ma ugyanezen az úton (Tátralomnic, Poprád, Vernár, Telgárt, Murán, Tisóc, Rimaszombat) jöttem haza. Délután háromkor indultam és hat körül értem el a határt. Ehhez
hozzátartozik, hogy amint fent írtam jól ismerem az útvonalat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.