Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Penzion Čikovský - teljesen felújított, modern panzió reggelivel a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tátralomnic
2007.04.10. 00:56
1993 óta egyetlen szlovák kormány sem tudta/akarta/volt elég bátor, hogy rendet tegyen a Magas-Tátrában. Amíg ki nem jelölik azokat a zónákat, ahol lehetne sípályákat fejleszteni, addig teljes tilalom van, legfeljebb a meglévő lifteket lehet korszerűsítgetni, de arra senki sem fog költeni ilyen bizonytalan helyzetben. Mint a vasutas a viccben, abból nem lehet baj, ha le van zárva a sorompó ...

Így nem csoda, hogy feleslegesen senki sem kockáztatja a pénzét. A Lomnici nyereghez közlekedő kabinos még 95-ben épült, a Csorba-tó-Solisko Pomát pedig 2002-ben adták át, amely már akkor sem tükrözte a kor színvonalát, de itt lépni kellett valamit, mert ezek nyáron is a legnépszerűbb járatok. A Botond (Pattyski) által említett lift a Lomnici nyeregnél jövőre lesz 30 éves. Már több tervet is láttunk a környék fejlesztésére - ide pl. egy hatszemélyes buborékost terveznek - de amíg nincs meg az engedély az egész környékre, addig marad az jó kis kétszemélyes fapados.
Közben néhány rosszabb adottságú terep (Velka Raca, Vratna völgye) már jóval modernebb liftekkel üzemel és kezdenek is átszokni oda a helyiek.

Az árak, ahogy Botond is írta, persze nagyon magasak a szolgáltatáshoz képest, de egyrészt a korszerűtlen üzemeltetés is drága, másrészt még ilyen áron is tömegek állnak sorba ezért a szolgáltatásért. Rövid távon meg lehet kopasztani a vendégeket, de hosszabb távon majd egyre több szlovák fog síelni - inkább Ausztriában, ami már most is jellemző.

Kicsit hosszú lett, bár még sok minden eszembe jutott ezzel kapcsolatban, legalább elbeszélgetünk valamiről így a holtszezonban is.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.