Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Weinebene
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Weinebene
2012.01.03. 17:51
Hátha valakinek tudok segíteni ezért írok egy rövid kis beszámolót erről a helyről.
Mi 2011. januárjában és februárjában három alkalommal voltunk itt síelni. Itt csatoltunk először lécet a lábunkra és itt próbált bennünket a testnevelő tanár barátom síelésre oktatni. A bébi felvonónál kezdtük a tanulást, amely kb. 80 hosszú és itt található egy karos felvonó ahova nem kell síbérlet. A pálya vége után van egy meredek szakasz ezért amelyik kezdő túlmegy a célon a biztos, hogy esik egyet. Délután már a tányéros felvonón gyakoroltunk több-kevesebb sikerrel. A második és harmadik alkalommal már a pénztár melletti csákányos felvonókkal ismerkedtünk. A gyermekeim rábeszélésére ellátogattunk a 12-es felvonó állomásához is, ahonnét egyébként át lehet csúszni a 11-es felvonóhoz (talán még kissé korai volt ez a döntés) A 11-es felvonóhoz menő kék pálya egyébként nem veszélyes, sőt a harmadik alkalommal már az ugyanide vezető részben piros pályán is lejöttünk.
A pálya térképe egyébként nem teljesen jó, mert olyan kék pálya a valóságban nincs amelyik a 8-as tányéros felvonót kívülről megkerüli (maximum a parkolón keresztül).A 9-es csákányos felvonótól balra a pálya valóban két részre oszlik (a külső a lankásabb), de később még a tányéros felvonó előtt újra összeérnek.
A fenti piros pályákról síelés kérdésében nem tudok mit mondani, de amikor nyáron eljöttünk ide kirándulni akkor felmentünk a csúcsig és fenti piros pályák induló szakasza elég meredeknek tűnt számunkra.
Egyébként nyáron dugig volt a parkoló autókkal és rengetegen kirándultak a hegyen, a sípályák helyén pedig tehenek legelésztek.
A síelés során egyébként tömeg nem volt, maximum pár percet kellett várakozni a felvonónál. Kivétel az első alkalommal amikor a tányéros felvonónál belefutottunk két busznyi helyi pofátlan kiskölyökbe.
Mi járunk mind a kettő hüttében amit a korábbi írásokban emlegetnek. Télen a pénztár mellettiben ettünk, de itt sem volt gond a kiszolgálással. A már említett testnevelő barátom már évek óta jár ide sítáborba és hétvégi síelésekre és ők is ebben a panzióban szoktak megszállni és igazából csak jót szokott róla mondani.
Nyáron jártunk a PDA-as hüttében is, ahol tényleg nagyon kedvesek és gyorsak voltak (a kaja nem tudom, hogy milyen, mert csak üdítőt ittunk és jégkrémet ettünk)
Két parkoló található itt, az alsó kb. 50 m-re van a kasszától, fenti parkoló a tányéros felvonóhoz van inkább közelebb, a pénztártól kb. 200 m-re van.
Véleményem szerint a pálya kezdőknek is megfelelő, de aki már jobban tud síelni az is talál magának megfelelő pályát.
P1060770.JPG
P1060835.JPG
P1110125.JPG
P1110130.JPG
P1110169.JPG
P1110171.JPG
P1110187.JPG
P1110198.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.