Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Weinebene
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Weinebene
2013.03.11. 14:16
Még tavaly találtam ezt a terepet, amikor egy hójelentés szerint itt hullott a legtöbb friss hó. Ez megismétlődött idén is, és bár akkor nem találtam útitársakat, három héttel később sikerült felfedeznünk azt a barátságos kis hegyet. Már csak pár kilométerre voltunk a céltól, de a hőmérő 7-8 fokot mutatott, és csak foltokban volt hó. Mégis pár kanyarral feljebb már igazi téli világ fogadott, igazi mikroklímája van a helynek.
Nem egy nagy rendszer, de tetszettek a pályák. Rövid, lendületes meneteket lehet rajtuk nyomni (azért a rövidet ne úgy értsd, mint visegrádon). Mivel szombaton a pálya alsó részén eső, feljebb hó esett, vasárnap végig havazott, rengeteg friss hó várt minket. A kék pályákat nap közben átratrakolták, a pirosaknak a felét igen, a másik felét - feltehetőleg szándékosan - meghagyták, így volt, ahol 30 centi friss hó fedte a régi megolvadt szottyos réteget.
Aki pályán kívüli élményekre vágyik, máshol keresgéljen. A pályák közötti keskeny erdősávokban nagyokat nem lehet csapatni, többnyire a lejtés is elég szerény, ráadásul most a sűrű fenyvesbe nem tudott beesni a friss hó, a vizes régi betonnehéz havon meg nem volt nagy élmény forgatni a lapot.
Igen, csak csákányos felvonók vannak. De elég gyorsak, ha nincs tömeg (most alig lézengtek a pályákon) a kapacitásuk is több, mint elég, aki pedig nem rutinos a felvonóhasználatban, annak a személyzet készségesen segít. Megtetszett a hely, néha egy-egy hétvégére érdemes eljönni. Családdal, kezdőkkel pláne ajánlott. Aránylag olcsó, és a határközeli pályák zsúfoltságának itt se híre, se hamva.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.