Menü ≡

Nagy-Fátra témájú cikkeink

2017.11.18.
Gyönyörű természetfilmek a szlovák hegyekről
Majo Chudý, amatőr fotós és videós már három éve készíti csodás természetfilmjeit a szlovák hegyekről. Most készült el a sorozat harmadik része, amely közel egy évnyi fényképezés és filmezés termését dolgozza fel.
2014.12.27.
Mától Donovaly újra nyitva, Chopokon esti síelés
Elmúlt karácsony és a tél is kezd visszatérni a szlovák síterepekre, bár a feltételek már távol állnak az ilyenkor ideálisnak tekinthető viszonyoktól. A hétvége híre, hogy ismét lehet síelni Donovalyban, Chopok mindkét oldalán lehet este síelni a kivilágított pályákon, és a Vrátna-völgy is beindult a nyári földcsuszamlás után.
2014.11.13.
Közös síbérlet Donovaly és Rózsahegy síközpontokra
A szlovákiai Donovaly és a közelében található Ruzomberok (Rózsahegy) síközpontok a 2011/12-es szezontól kezdve folyamatosan közös síbérlettel kedveskednek a vendégeknek. Ezzel a közös bérlettel összesen 22 kilométernyi pálya síelhető be.
2014.01.22.
Hétvégére megérkezik a tél a Szlovákiába (is)!
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése alapján véget ér az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb idő, szerdától jelentős lehűlés várható az ország egész területén.
2013.12.10.
Szlovákia: szerdán nagyon hideg lesz
A hóágyúzáshoz ideális az idő Szlovákiában. Szerdán az ország túlnyomó részében jelentős lehűléssel kell számolni. Éjszaka -3 illetve -9, napközben 4 és -2 fok között ingadozhat a hőmérséklet. A hegyvidékek völgyeiben -10 és -16 Celsius-fokot is mérhetnek.
2011.12.20.
December 23-án kinyit Donovaly Nová hola oldala is!
Egy kiadós havazás után, sok síelő legnagyobb örömére pénteken megnyit a Nová hola oldalon található 1-es jelzésű, 2 km hosszú lesiklópálya, valamint a hozzá tartozó hibrid (6 személyes ülős és 8 személyes kiskabinos) felvonó!
2010.02.19.
Síszünet és rengeteg program a szlovák pályákon
A kelet-szlovákiai iskolákban síszünet van, ez meglátszik a környék, illetve a Tátra környéki síterepek emelkedő forgalmán is. A hétvégén szinte az összes jelentős szlovák síterepen valamilyen programot rendeznek, beindul az élet, érdekes rendezvényekkel várják a látogatókat,
2010.02.14.
Hétfőtől kezdődik a síszünet Szlovákiában is
A februári síszünet egyfajta második karácsonyt jelent az osztrák és francia pályáknak, hiszen a forgalom ilyenkor heteken át az ünnepek forgalmát idézi. Jövő héten beköszönt a síszünet Szlovákiában is, ahol kb. 120 működő szlovák síterep várja az iskolások rohamát, amely igazán ráférne már a szlovák pályák forgalmára.
2010.01.30.
Szibériai hideg és friss hó Szlovákiában
Bár jelentős késéssel, de csütörtökön végre megérkezett a havazás a szlovák síterepekre is. A havazás mellé kemény hideg is társult, az ország számos pontján mértek mínusz 20 fok alatti hőmérsékleteket, a szerencsésebb helyeken körülbelül 35 cm friss hó hullott, amely jó hír a hétvégi síelés előtt.
2009.12.25.
Donovaly és Chopok zárva, enyhülés Szlovákiában is
Az enyhe és kedvezőtlen időjárás ellenére körülbelül 30 síterepen lehet síelni az ünnepek alatt Szlovákiában. A körülmények és a hóviszonyok nem a legjobbak, az elmúlt napok esőzéseit követően jellemzően vizes havat találunk a síterepeken, amelyek még mindig csak egy-két pályával kezdték meg a szezont.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »