Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos hórafting a horvát hegyekben

2006.02.06. Bata Attila

Heten siklottak le azzal a gumicsónakkal a havas-jeges hegyoldalban a horvátországi Begovo Razdolje síterepén, amely irányíthatatlanná vált és a parkoló autók közé zuhant. A baleset következtében egy ember meghalt, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség közleménye szerint a gumicsónak túlságosan felgyorsult a jeges pályán és a benne lévők már nem tudták sem irányítani, sem lefékezni. A hihetetlenül sebességel száguldó gumicsónak annyira begyorsult, hogy nem lehetett megállítani a pálya aljában, majd átrepült a pálya alatti országút felett és beleszállt a parkolóban hagyott autókba. Egy 47 éves férfi belehalt a sérüléseibe, másik két utast komoly sérülésekkel vittek kórházba, míg a többi négy utas sértetlenül megúszta a kalandot.

A hórafting az új téli sportok közé tartozik Horvátországban, és a legtöbben az országban közkedvelt folyami raftingokon használt gumicsónakjaikat és evezőiket használják a havas lejtőkön is. Begovo Razdolje, az egyik legnépszerűbb horvát síterepe, Bjelolasica mellett található és az ország egyetlen 1000 méter felett fekvő települése.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.