Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan Erdélyben üzemeltetnek síterepet a csehek

2007.10.03. Bata Attila

Hamarosan Erdélyben üzemeltetnek síterepet a csehek A Snowhill, Csehország legnagyobb síterep üzemeltetõje, úgy döntött, hogy megkezdi terjeszkedését kelet felé is. A jelenleg hat cseh sítereppel büszkélkedhetõ vállalat a következõ szezontól már Romániában üzemeltethet újabb síterepet.

A csehek a napokban írták alá egy Brassó melletti síterep megvásárlásáról szóló szerződést. Vásárlással és felújítással együtt összesen mintegy 18,5 millió eurós beruházást terveznek a síterepen. A beruházás és az üzemeltetés felügyeletét a csehek Romániában alapított saját vállalkozása végzi majd. Az összeg nagy részét osztrák banki kölcsönökből és uniós forrásokból próbálják megszerezni.

A cseheket az idei gyenge szezon kényszerítette arra, hogy egy magasabban fekvő és hóbiztos síterep vásárlásába fogjanak. Az előző hóhiányos szezonban egyharmaddal csökkentek a hazai bevételeik. Romániában elsősorban a helyi síelőket próbálják majd a lejtőkre csalogatni, de várják azokat a külföldieket, főleg cseheket, akik elsősorban az Alpokba járnak síelni. A Kárpátok vadregényes tájai, és az infrastruktúra jelen állapota miatt, főleg a sítúrázók és az extrémsíelők idecsábításában reménykednek.

Tervezik egy 2000 méter magasan elhelyezkedő szálloda építését is, amely a freeriderek paradicsomában épülne, valamint az egyre népszerűbb helikopteres síelés feltételeinek kialakítását a Kárpátokban. Ez utóbbi két vállalkozás költségeit négy millió euróra becsülik. A helyiek remélik, hogy a csehek lépése, és esetleges sikerei újabb befektetőket csábítanak majd a környékre és végre itt is elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek már régóta megkezdődtek a Balkán többi magashegységében.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.