Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gondokat okoz a havazás az osztrák és szlovén utakon

2018.11.20. Bata Attila

A mediterrán ciklon havazásokat okoz tőlünk nyugatra és délre. A hó mennyisége nem túl nagy, de ahhoz elegendő, hogy fennakadásokat okozzon az utakon. Ausztriában, a karintiai részen, az A2-es autópályát reggel 9 óra körül már három helyen kellett lezárni.
Az osztrák-szlovén-olasz hármashatár környékén havazott és még folytatódik a havazás. Az A2-es autópálya környékén ma reggelre 5-10 cm hó hullott. Reggel 5 körül egy kamion keresztbefordult, az olasz határ és Arnoldstein közötti részen. Szintén lezárták a Wernberg und Velden-West közötti részt, mindkét szakaszon Bécs irányába.

Kép: Arnoldstein Tűzoltóság
Kép: Arnoldstein Tűzoltóság
Ezeket a szakaszokat fél 9-re ígérték megnyitni, de a bajbajutott kamionok kimentése továbbtart a tervezettnél. Közben baleset is történt az A2-en, így a harmadik lezárásra St. Andrä (265 km) und Griffen (274 km) között került sor.

Karintiában az alacsonyabb részeken ma reggelre 5-10 cm hó hullott, a hegyekben ennél egy kevéssel több. A ma reggeli adatok szerint a települések közül Bad Bleiberg (902 m) 12 cm, Kötschnach 10 cm, Villach 6 cm, Hermagor (ez Nassfeld települése) 4 cm, Klagenfurt 3 cm. A havazás ma is folytatódik, további 5-10 cm hullhat.

Kissé több, 10-20 cm hullott ma reggelre Szlovéniában, 24 cm volt a legnagyobb hóvastagság, amit mértek. Itt is több baleset történt, számos utat lezártak. A közlekedők dolgát a helyenként 100 km/órás széllökések is nehezítik.

Kopaonik, Szerbia
Kopaonik, Szerbia
A ciklon havazásából a déli hegyek sem maradtak ki. Így ma reggel havazik az olasz, horvát, boszniai és montenegrói hegyekben is. A szerb Kopaonik síterepe is összefüggő hótakarót kapott.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.