Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóhiány miatt alternatív programok a közeli osztrák síterepeken

2023.01.04. Bata Attila

A szokásosnál enyhébb időjárásban is próbálnak a síterepek üzemelni, de ez már nem egyszerű az alacsonyabban fekvő pályákon. Az alsó-ausztriai síterepek közül néhányan a hétvégére megnyitják a hó nélküli pályáikat a túrázók és a kerékpárosok részére.
Kép: Wexl Arena St. Corona am Wechsel
Kép: Wexl Arena St. Corona am Wechsel
A képek a Wexl Arénáról készültek, ahol már a tavalyi év utolsó napján beüzemelték a nyári bobpályát és a kalandparkot. Hóhiány van, nem lehet annyi pályát üzemeltetni, mint korábban, de a vendégek száma nem csökkent az ünnepi időszakban. A megérkezett vendégeknek a síterepek alternatív szabadidős programokat kínálnak.
Kép: Wexl Arena St. Corona am Wechsel
Kép: Wexl Arena St. Corona am Wechsel
Csak a hétvégén (péntektől vasárnapig) Lackenhof síterepén a Großer Ötscher kétszemélyes ülőlift csak túrázókat szállít, síelőket nem. Hétvégére Hochkaron a négyülésre a síelők mellett a túrázókat is felengedik. Annabergben még nem tudják, hogy meddig tart ki a sípálya. Ha a hétvégéig bírják, akkor a síelőket, ha nem, akkor a túrázókat szállítja a négyszemélyes lift. Itt az átcsúszót (zipline) is beindítják.

Mariazell, Gemeindealpe, Mönichkirchen és Semmering is hasonlóan döntött, várják a túrázókat és a kerékpárosokat.

Sokan a termálfürdőket keresik fel a síelés helyett. A nagy érdeklődés miatt itt korlátozni kellett a kiadható belépők számát.

Az enyhe időjárás csak lassan közelít a téli hőmérsékletekhez. A szokatlan meleg már elmúlt, de még nincs elég hideg a hóágyúzáshoz a legtöbb síterepen. Jövő hétre már felcsillant a kedvező változás apró reménye, de erről a hétvégén írunk majd, ha már nagyobb biztonsággal lehet jósolni. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.