Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Húsvéti ajándék: számos hazai síterepen lehet síelni

2013.03.29. | Szerző: Bata Attila
Húsvéti ajándék: számos hazai síterepen lehet síelni Öt év után ismét az a ritka eset fordul elő hazánkban, hogy síelni lehet a húsvéti hétvégén. A feltételek nem tűnnek egyformának a háromnapos ünnepre. Eső várható a hétvégére, ezért érdemesebb lesz minél előbb kimenni a pályákra, a vasárnap és a hétfői hóviszonyok most eléggé bizonytalannak néznek ki.
Utoljára 2008. március 23-án fordult elő, hogy több hazai síterepen is lehetett síelni húsvétkor, sőt akkor egy markáns hidegfront 15-25 cm havat hozott a hegyeinkbe és még a következő hétvégén is lehetett síelni. A nagy különbség, hogy a 2007/2008-as szezon kegyetlenül rossz volt, havat szinte egész télen nem láttunk, a tél igazi bosszúja volt, amikor húsvét előtt megérkezett.

Azon a húsvéton lehetett síelni Mátraszentistvánban, Bánkúton, sőt még Dobogókőn is! Kékesen és Eplényben is esett nagyobb mennyiségű hó, de ott már korábban lezárták a balszerencsés szezont és nem nyitottak ki újra. A kékesi adatokból kiderül, hogy a hidegfront március 19-én érkezett és a következő hét napban csak egyszer emelkedett nulla fok fölé a hőmérséklet és közben esett 22 cm hó. Hasonlóak lehettek a viszonyok a Síparkban is, ahol hóágyúzással készültek a március utolsó hétvégéjére.

Az idén egy héttel később van húsvét és ezzel egy igazán havas szezont zárunk majd. Az előző síelős húsvét síterepei, Mátraszentistván, Bánkút és Dobogókő ismét kinyitnak, de ezúttal Kékestetőn és Eplényben is lehet majd síelni.

Az idei hétvége nagy kérdése lehet, hogy mennyire jönnek be az esős erőjelzések? Szombattól a magasabb hegyeinkbe is megérkezik a csapadék, amelynek formája helytől és időszaktól függően teljesen változatos lehet. Jelenleg a pénteki és szombati síelés tűnik biztosabbnak, de az aktuális helyzettel kapcsolatban érdemes lesz a síterepek oldalain vagy a fórumunkból tájékozódni.

2013.03.29. 10:23:53 Bukfenc
Nyuszi ül a hóban.....:))
2013.03.29. 11:07:27 Chilllag
...beragadt, de jól van...:)
2013.03.31. 13:54:37 claracska
Nem lenne baj, ha ez nem csak ritka alkalom lenne, hogy sokáig lehessen itthon is élvezni a havas sportokat!
2013.04.01. 08:25:26 admin2
Sajnos Eplényben közbeszólt a természet, elmarad a húsvét hétfői és keddi síelés. http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/k...atasztrofahelyzet-eplenyb...
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 114 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.