Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

James Bond nem is tudott síelni

Legalább is Pierce Brosnan biztosan nem

2014.08.25. Bata Attila

A James Bond filmek egyik legnagyobb érdeme, hogy időről-időre mindig láthatunk benne egy kis síelést, legtöbbször valamilyen üldözéses jelenetbe ágyazva. Az evidens, hogy ezeket a jeleneteket dublőrökkel veszik fel, de a másik véglet, amikor az aktuális 007-es még selni sem tud, mint például Pierce Brosnan.
Pierce Brosnan nemrégen nyilatkozott arról egy tévéműsorban, hogy élete egyik legkínosabb felvétele volt, amikor a 007-es ügynök síelős jeleneteit vették fel a Francia-Alpokban. A színész abszolút nem tud síelni, ehhez képest kellett úgy tennie, mintha profiként menekülne üldözői elől.

Így "síelt" Roger Moore
A James Bond filmek már korábban is sokat tettek a síelés népszerűsítésért, bár a hatvanas évekbeli jeleneteket visszanézve ma már elég komikusan hat, amikor a színész műteremben felvett arcát utólag bevágják a jelenetbe. Ilyen például Roger Moore fenti jelenete, amelyről még Brosnan is azt mondta, hogy nem igazán meggyőző.

A hitelesebb felvételek érdekében a rendező Brosnant egy motoros szánkó végére térdeltette, kezébe lerövidített síbotokat adott, majd az 50-60 km/órás sebességgel megindult szánkón kellett az arcjátékával megjelenítenie a szuper síelőt.

Ilyen lett a filmbeli síelés
Ahogy a filmen is látható, a jelenetet a szép francia színésznővel, Sophie Marceau-val együtt vették fel a francia Chamonix feletti hegyekben. Brosnan szerint utólag kissé kínos volt, hogy a ilyen módon kellett imitálnia a síelést a világ egyik leismertebb síterepén.

Így készültek a síelős felvételek
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.