Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két villanyfényes versenyt rendeznek Schladmingban

2023.01.12. 2023.01.24. Bata Attila | frissítve: 2023.01.24.

Sokak kedvence a Planai síterepén megrendezett villanyfényes szlalomverseny, a Night Race. A versenyt idén is megrendezik, azonban egy nappal később az óriás-műlesiklók is villanyfényben versenyezhetnek a törölt németországi futam pótlásaként.
Dupla öröm: két remek hangulatú versenyt rendezhetnek
Dupla öröm: két remek hangulatú versenyt rendezhetnek
Január végén a németországi Garmisch-ban rendeztek volna férfi lesikló, illetve óriás-műlesikló versenyeket, azonban az időjárás miatt már most törölték a versenyeket. Az osztrákokat szerdán kérdezték meg, hogy átvállalnák-e az óriás-műlesiklást. Miután a rendezők konzultáltak minden helyi érintettel, a hatóságoktól kezdve a szállodásokon át az önkéntesekkel, így ma igent mondtak a felkérésre.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi éveknek megfelelően a világkupa férfi mezőnye a vasárnapi kitzbüheli verseny után Schladmingba érkezik és kedden, január 24-én megrendezik a hagyományos szlalomot, majd egy nappal később a frissen bevállalt óriás-műlesiklást. Ami újdonság, az osztrák sajtó szerint világpremier, hogy az óriás-műlesikló világkupa versenyt is villanyfényben rendezik, 17:45-ös, illetve 20:45-ös kezdetű futamokkal.

A szervezőknek két hetük maradt az előkészületekre. A legfontosabb, hogy a versenyt ugyanazon a pályán rendezik, de a rajtot feljebb kell vinniük, a felső részt elő kell készíteniük, és a minőségi közvetítéshez szükséges világítást ki kell építeniük.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Schladming nagyon ritkán rendezett óriás-műlesikló világkupa futamokat, pontosan ötször (1978, 1981, 1985, 1988 és 2012). Emellett két világbajnokságon (1982 és 2013) versenyezhettek ebben a szakágban, akkor kora délelőtt. Hans Knauss, az egykori versenyző és a síterep „reklámarca” szerint remek pálya várja a versenyzőket.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
A hagyományos szlalom verseny most rendezik meg 26. alkalommal. Az egyik legnépszerűbb versenyt általában 40-50 ezer néző tekinti meg a helyszínen. A rendezők az új futamnál már 10 ezres nézőszámmal is elégedettek lennének.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.