Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kozuback Kamilla büszke, hogy a magyar csapat tagja

2022.01.31. MTI

A 17 éves Kozuback Kamilla büszke arra, hogy a magyar olimpiai csapat tagja lehet Pekingben a pénteken kezdődő téli játékokon.
kamillakozuback / instagram
A Calgaryban született snowboardos - akinek édesanyja magyar, édesapja pedig kanadai - az MTI-nek elmondta, még nagyon fiatalnak számít a mezőnyben.

"Igazából a 2026-os olimpiára készültem, még csak most kezdtem a felnőtt profi mezőnyben, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen elképesztő tapasztalatot szerezhetek ilyen fiatalon. Büszke vagyok rá, hogy a magyar olimpiai csapat tagja lehetek, nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogat és felkészít" - fogalmazott.

Kozuback a félcsőben szerepel majd, a selejtezőt jövő szerdán, a döntőt pedig egy nappal később rendezik.

"A félcső nem a fő számom, slopestyle-ban és big airben vagyok jobb, a félcső teljesen más technikát igényel. Nagyon jó és fantasztikus versenyzők vannak itt, a világ legjobbjai, még sokat kell tanulnom, hogy a nyomukba érjek egy döntőben" - mondta.

Az első magyar hódeszkás olimpikon hozzátette: szeretné biztonságosan végigcsinálni a futamot, teljesíteni a pályát.
kamillakozuback / instagram
kamillakozuback / instagram
"Első tartalék vagyok slopestyle-ban, ha már most sikerülne olimpián ott is ugranom, az minden elképzelésemet felülmúlná. De az biztos, hogy ez az olimpia a kezdőlöket ahhoz, hogy a következő négy évben sokat fejlődjek mindhárom kategóriában, és még sok évig tudjak Magyarországnak büszkeséget és sportsikereket hozni" - mondta Kozuback, aki szombat óta tartózkodik az olimpia helyszínén, és kedden tud először edzeni a versenyhelyszínen.

Kozuback gyerekkora óta snowboardozik, 2015-ben, 11 évesen kezdett el versenyezni Kanadában és az Egyesült Államokban. A 2019-es kanadai téli ifjúsági játékokon félcsőben aranyérmes, slopestyle-ban bronzérmes lett. 2020-ban, 16 évesen a junior téli olimpián slopestyle-ban a 14., félcsőben 9., big airben 8. helyen végzett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.