Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal és Sölden: nem kötik össze a két gleccsert

2022.07.18. Bata Attila

Vasárnap népszavazást tartottak Tirolban, ahol a helyiek leszavazták a két gleccser összeköttetésének a tervét, amelyet az osztrák sajtó az elmúlt években csak gleccserházasságnak titulált.
Ez már csak látványterv marad
Ez már csak látványterv marad
Sölden (Ötztal) 2016-ban jelentette be, hogy szeretné összekötni síterepét a szomszédos Pitztal gleccserrel. Papíron egy nagyon "ütős házasság" jöhetett volna létre, hiszen a gleccserek magasságában található pályák hóbiztosságával kevés síterep tudta volna felvenni a versenyt.

A tervekről még 2018-ban írtunk, amely akkor is nehezen haladt előre. A tervekben szerepelt három teljesen új lift építése, egy új alagút, víztározó és új sípályák kb. 64 hektáron, amelyek 95%-a gleccseren épült volna meg.

Amennyire jól hangzik turisztikai szempontból, annyira problémásnak néz ki környezetvédelmi oldalról. A projektet meghirdetése óta ellenezték a zöldek, petíciót indítottak ellene, majd a mostani hétvégén került sor a népszavazásra.

A vasárnapi referendumon a Pitztalhoz közeli St. Leonhard lakói válaszolhattak arra a kérdésre, hogy "egyetért, hogy megépüljön a Pitztal-Ötztal síterepek összeköttetése"?

A szavazás szoros és elutasító eredményt hozott. 353 szavazattal 349 ellenében leszavazták az építkezést, 59%-os részvétel mellett. Ezzel valószínűleg eldőlt, hogy a hat évvel ezelőtt elindított projektet a helyi közösség nem támogatja. A helyi polgármester szerint konkrét döntést két hét múlva hoz az önkormányzat. Bár "elsöprő többségi" eredmény nem született, de az önkormányzat döntésénél fontos szerepet játszik majd a népszavazás eredménye.
KOMMENTEK

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.